Премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски и кмета  на София Йорданка Фандъкова, разгледа метростанция "Александър  Малинов", която в момента се изгражда. 

По думите на Борисов е много трудно ОП "Транспорт" да бъде пусната. Той не е оптимист, че това може да се случи.

"Министрите бяха в Брюксел, но се върнаха с лоши новини. По-следващата седмица се надявам да има решение и да се разбере на какво можем да се надяваме, но за столичното метро пари ще има", заяви той.

Борисов посочи, че е дал задача на министър Московски да продължи плащанията по оперативната програма.

"Искам хората да знаят, че вече по готовата контактна мрежа се движат материалите за метрото и то ще бъде пуснато в срок – 23 и 24 април 2015 година, заяви Борисов.

"На 90% е завършен релсовият път. Двете нови метро станции са със 70% завършен етап”, допълни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

На свой ред транспортният министър изтъкна, че се прави всичко възможно максимум до февруари или март да се отвори ОП „Транспорт".

"Нанесли сме необходимите корекции, които ни препоръчаха от Европейската комисията. Около 700 млн. евро са на разположение за Третия метродиаметър, ще се възстановят и средствата за участъка на бул. „Черни връх””, каза Мосовски и допълни, че единствената приоритетна ос, където не е изпуснат проект е метрото.

Разширението на метрото в участъка от кв. "Младост-1" до Бизнес парка е с дължина 2.7 км и обхваща три метростанции.

Днес е възстановено движението на превозни средства по бул. "Ал. Малинов" от бул. "А. Сахаров" до бул. "Ал.Теодоров - Балан". Обновени са три кръстовища - на бул. "Ал.Малинов" с бул. "А. Ляпчев", с ул. "Св.Киприан" и с бул. "Ал.Теодоров - Балан".

Подменена е и подземната инфраструктура - канализация, отводняване, водопроводни, електро- и телефонни мрежи. Обновеният бул. "Ал.Малинов" е с две пътни платна, с нова асфалтова настилка, с по три ленти в посока, монтирано е ново улично освеление, направени са нови тротоари.