Младежът и девойката, които бяха задържани и обвинени в убийства в столичните квартали "Дружба" и "Връбница", остават в ареста, като им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от прокуратурата.

Разследването по образуваното досъдебно производство срещу 19-годишната жена започна след подаден сигнал за убийство на мъж. От събраните доказателства е установено, че на 11.09.2021 г., в жилище на ул. "Академична" в столичния район "Връбница", бил убит Д.П. (на 45 години). На пострадалия били причинени множество прободни рани в областта на гърба, ръцете и краката.

За извършването на убийството е задържана 19-годишната С.Р., която потърсила помощ от съседка, защото приятелят ѝ бил пострадал. 

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са вещи и предмети от значение за разкриване на обективната истина. Обвиняемата е освидетелствана. Разпитани са свидетели.

Жертвата и извършителят на престъплението са с криминалистични регистрации.

За 20-годишният Ж.Т. са събрани доказателства, че около 01 часа през нощта на 11.09.2021 г. той умишлено умъртвил Т.М. (на 29 години),  като му нанесъл удар в областта на главата.

Деянието е станало на площадка пред денонощен магазин в столичния квартал "Дружба", на кръстовището между ул. "Димитър Пешев" и бул. "Искърско шосе".

Съдът е приел доводите на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура за това, че е налице обосновано предположение за авторството на престъпното деяние, което е с висока степен на обществена опасност. Наред с това има риск обвиняемият Ж.Т. да извърши престъпление.

За престъпление по чл. 115 от НК се предвижда наказание "лишаване от свобода" от десет до двадесет години.