Нови настолни дискове са оборудвани със SuperSpeed USB 3.0 интерфейс. My Book 3.0 продуктите на компанията са първите от този тип, сертифицирани по новия високоскоростен стандарт и, според Western Digital, осигуряват скорости на трансфер до 5 гигабита в секунда (Gb/s), като позволяват на потребителите да отварят и съхраняват файлове до 4,7 пъти по-бързо, отколкото с досегашните USB 2.0-базирани модели.

От компанията се аргументират и с любопитни резултати от проведени вътрешни тестове, според които WD My Book 3.0 устройствата могат да прехвърлят 2000 цифрови снимки за 1 мин. и 51 сек. (3,4 пъти по-бързо от My Book с USB 2.0 ), а трансферът на 2-часов HD филм става за 2 мин. и 45 сек. (4,8 пъти по-бързо от досега). Разбира се, новите външни дискове са съвместими и с USB 2.0 портовете, но за да се постигне посоченият прираст в производителността, трябва да има USB 3.0 и от двете страни.

Дънните платки и компютрите с USB 3.0 интерфейси на пазара все още са малко, затова от компанията предлагат новите My Book 3.0 дискове както самостоятелно, така и в комплект със специална USB 3.0 PCIe (gen2) адаптерна карта. В първия случай 1-терабайтовият My Book 3.