Спасителните екипи извадиха тази нощ тялото на още един загинал при корабокрушението, съобщи Франс прес, като се позова на информация на
интернет сайта на вестник "Ла Стампа".  По-късно обаче говорителят на италианската брегова охрана Филипо Марини отрече информацията на вестника.

Сред изчезналите 29 души има четирима членове на екипажа и 25 пасажери, предаде БТА, като се позова на Франс прес. Издирват се 14 граждани на Германия, шестима италианци, четирима французи и двама жители на САЩ, както и по един гражданин на Унгария, Индия и Перу, посочи италианската брегова охрана.

До вчера спасителите съобщаваха за 16 души в неизвестност, между които четирима италиански туристи, двама американци, две двойки от Франция и шестима членове на екипажа.

Сред извадените до вчера тела на шестима загинали са двама френски туристи, един италиански, един испански, един перуански моряк и едно тяло, което все още не е идентифицирано.

На борда на кораба е имало над 4200 пътници и екипаж.

Разказ на водолази в "Коста Конкордия"
Едва когато навлиза в ресторант на луксозния кораб, спуска се по стената му и се гмурка под вълните на студеното Средиземно море, водолазът Родолго Раитери усеща истинската трагедия, разиграла се на борда, пише "Гардиън", цитиран от "Фокус".
Раитери е сред десетките водолази от бреговата охрана, военноморските и противопожарни сили, издирващи оцелели из потопените коридори и кабини на кораба, заседнал край тосканския остров Джилио. Мисията е проста, но изключително опасна: да се претърсят дългите коридори и над хилядата пасажерски кабини.

„Наклонените стаи и плуващи вещи дават сюрреалистично усещане и затрудняват ориентацията”, разказва Раитер.
„Докато претърсвах кабина след кабина, където вратите допират това, което сега е таван, и вещите плават срещу прозорците, осъзнах този момент и разбрах: никога не съм вършил работа като тази”, разказва военноморски водолаз на име Паоло.
„Това е най-емоционалната работа, която някога съм вършил”, разказва Раитери.
„Приготвяме се за най-лошото, но казваме на по-младите водолази да мислят позитивно и да се фокусират върху намиране на оцелели”, добавя той.