Чапман, която е една от 10-те задържани в САЩ руски шпиони, действали години под прикритие, имала романтична връзка с милионер от Ню Джърси, пише британският в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Червенокосата красавица Чапман се похвалила пред приятели, че излиза с 60-годишния Майкъл Битън. Двамата се запознали в нощен клуб в Манхатън, който е посещаван от много руснаци.
"Той е стар, но категорично харесва да бъде в компанията на красиви жени, главно рускини, и от пролетта Анна е вече част от неговото тясно обкръжение", признал анонимен източник, близък до милионера, цитира го вестникът.

Чапман отишла в Ню Йорк през февруари, а преди това живяла в Лондон четири години. В автобиографията си тя твърди, че продавала частни самолети на богати руски клиенти и работела в близко сътрудничество с американския милиардер Уорън Бъфет, но тази информация бе опровергана.

Ако бъде призната за виновна, рускинята може да получи до пет години затвор. Според адвоката на Чапман, обвиненията срещу нея са слаби и няма да издържат в съда. Майката й Ирина Кушченко твърди, че дъщеря й е обвинена погрешка.

МИ5 разследва дали Анна Чапман е шпионирала и във Великобритания.

Чапман не носела бельо и била страхотна в леглото, знаела невероятни секспози, твърди пред в. “Сън” английският студент от Саутхамптън Чарли Хъчинсън. “Срещнахме се случайно преди 3 години, правихме страхотен секс по-малко от час след като се запознахме, след това ме заряза”, разказва той. 

По-рано стана ясно, че Хуан Ласаро, който е сред заподозрените за шпионаж в САЩ, признал, че работи за Службата за външно разузнаване на Русия, която е наследник на КГБ. Друга заподозряна - перуанската журналистка Вики Пелаес, пък бе освободена под парична гаранция.
Единайсетият обвиняем по делото за шпионаж - Робърт Кристофър Мецос, арестуван в Кипър и пуснат под гаранция, пък изчезна.