Агенцията, цитирана от БТА, припомня, че много от тези бизнесмени подкрепяха съперничката му в изборите Хилъри Клинтън и са против протекционистичните мерки, които той е замислил.

"Тук съм, за да ви помогна да успеете", заяви милиардерът на срещата, състояла се в небостъргача "Тръмп", централата на бизнес империята му на Пето авеню в Ню Йорк.

"Ние искаме вие да продължавате напред благодарение на невероятните иновации", добави Тръмп, заобиколен от вицепрезидента си Майк Пенс и Питър Тийл, съосновател на ПейПал.

Тийл е единственото голямо име от технологичния сектор, който го бе подкрепил още от началото на предизборната му кампания.

"В целия свят няма никой като хората, които се намират в тази зала. Ние ще направим всичко възможно, и ние ще сме тук за вас. Можете да се обадите на моите екипи или директно на мен. Ние тук нямаме официална командна верига", увери милиардерът.

Сред участниците в разговора бяха ръководители на Майкрософт, Гугъл, Спейс Екс, Тесла мотърс, Епъл и Фейсбук.

Три от децата на бъдещия президент - Доналд, Иванка и Ерик, също присъстваха на срещата, която продължи около два часа.

Обсъдени били главно икономически въпроси, включително създаване на работни места, намаляване на данъци, търговски отношения с Китай, предаде Ройтерс.

Целта на разговорите била, според осведомени източници, най-вече да се успокои напрежението, възникнало по време на кампанията.