Снощи съдебните заседания в американския щат Вирджиния по делото бяха отменени в последния момент. Съдът в Александрия трябваше да заседава по делата на Михаил Куцик, Наталия Переверзнева и Михаил Семенко. Няма официално съобщение защо са отменени заседанията.
Тримата заподозрени са прехвърлени в Ню Йорк, където ще се явят пред федерален съд. Новината подхрани слуховете, че се готви сделка - размяна на шпиони между Вашингтон и Москва, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Други двама заподозрени - Доналд Хийтфилд и Трейси Ан Фоли, са се отказали от правото си да бъдат съдени в Бостън и също бяха прехвърлени в Ню Йорк.

Във Вашингтон помощник-държавният секретар по пок Сергей Кисляк. Според ИТАР-ТАСС арестите на членовете на групата, заподозрени в шпионаж в полза на Русия, е била сред темите, обсъдени от Бърнс и Кисляк. Агенцията посочва, че Бърнс, който е бил посланик в Москва, редовно се среща с руския посланик във Вашингтон. Високопоставен служител на Държавния департамент, пожелал да остане анонимен, подчертал, че срещата е имала "рутинен характер" и не била свикана по спешност.
От американска страна подробности за съдържанието на разговорите на Бърнс и Кисляк не бяха съобщени. Няма официален коментар и на появилите се в медиите твърдения, че се готви сделка по случая с обвиненителитическите въпроси Уилям Бърнс се срещна вчера с руския послани в шпионаж в полза на Русия.

Междувременно ДПА съобщи, че ядреният физик Игор Сутягин е бил прехвърлен в Москва от наказателна колония в азиатската част на Русия, където излежава 15-годишна присъда за шпионаж. ДПА цитира московски издания, според които двойният агент Сергей Скрипал, осъден през 2006 г. на 13 години затвор, също ще бъде бъде включен в размяната.