През есента на 2010 г. Хор заяви пред американския вестник, че Анди Коулсън, който бе главен редактор на ”Нюз ъв дъ уърлд” в периода 2003-2007 г., не само е знаел за незаконното подслушване, а сам е окуражавал подчинените си да подслушват телефоните на различни знаменитости, съобщават британският в. "Гардиън" и Би Би Си.

Полицията в Хартфордшир съобщи, че тялото на репортера е било открито в къщата му след подаден сигнал от съседи. Говорител на полицията заяви, че все още не е известна причината за смъртта на Шон Хор, но допълни, че "при първоначалния оглед няма подозрителни обстоятелства".

През 2007 г. Анди Коулсън подава оставка като главен редактор на популярния таблоид, когато полицията установява, че негов подчинен е организирал подслушването на резиденцията на престолонаследника принц Чарлз.
През май 2010 г. обаче той е назначен за съветник на премиера Дейвид Камерън по връзките с обществеността. През януари т.г. Коулсън бе принуден да напусне заради подновяването на разследването за подслушванията, а в началото на юли британската полиция го арестува.