Това показва аудиозапис, разпространен в ислямистки форум в интернет, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Групировката възхвалява двамата нападатели, които нарича "рицари на Ислямска държава, въоръжени с картечници и бомби". Атаката е определена като "благословено нахлуване в едно от свърталищата на неверниците и порока в мюсюлмански Тунис", допълва Асошиейтед прес.

По-рано бе съобщено, че има информация за връзка на терористичното нападение с "Ал Кайда", но това не беше потвърдено.

Властите в Тунис вече задържаха 9 души, след като вчера успяха да ликвидират двама от терористите.

Междувремнено френският премиер Манюел Валс представи в парламента проект на закон, който засилва значително правомощията на разузнавателните служби в тяхната борба с джихадистките мрежи, предаде Франс прес.

"Терористичната заплаха е на най-висшето ниво. Нито една страна не е защитена. Нито едно общество не е пощадено Атентатът в Тунис нов знак, че светът се променя, че нищо не е като преди", подчерта Валс.

Проектозаконът цели да засили средствата, с които разполагат шестте френски разузнавателни служби в борбата с тероризма. Според текста разузнавателните служби ще могат да проникват в терористични групи и да следят предполагаеми терористи. Това ще става благодарение на така наречени административни разрешения, без да е необходимо да се минава през съда.

В същото време българското Министерство на външните работи препоръча временно да не се пътува до Тунис. Обширен район от столицата е блокиран от силите на реда, чуват се изстрели, предупреждават отттам.