„Реших да подам оставка като премиер”, заяви Гануши на пресконференция, като допълни, че е обмислил внимателно решението и е получил подкрепата на семейството си, предаде "Фокус". Изпълняващият длъжността президент на Тунис Фуад Мебазаа назначи Беджи Каид Есебси за нов премиер на подалия оставка Мохамед Гануши, предадоха световните агенции.

По-рано през деня избухнаха нови сблъсъци между силите за сигурност и участници в антиправителствен протест в столицата на Тунис. Полицията се наложи да използва сълзотворен газ за разпръсването на младежите, които са започнали да хвърлят камъни по представителите на органите на реда.

Трима души са загинали при сблъсъците, възникнали между демонстрантите и силите на реда в центъра на тунизийската столица.

Вчера стана ясно, че властите в Тунис са наложили запор над имуществото и банковите сметки на 110 приближени и роднини на бившия президент Зин ал Абидин Бен Али. „Министерски съвет реши да се приеме закон, предвиждащ налагането на запор над влоговете, движимо и недвижимо имущество на бившите длъжностни лица, техните приближени и партньори”, се казва в изявление на правителството. В списъка от 110 имена влизат и най-малко 47 членове на семейството на Лейла Трабелси, съпругата на Бен Али.