Силно земетресение с магнитуд 7 по Рихтер беше регистрирано в централната част на Перу. Епицентърът е бил на 482 км югоизточно от столицата Лима, близо до град с около 6 хил. жители. Основният трус е бил на дълбочина 58,9 километра. Няма първоначални данни за пострадали.

Трус с магнитуд 4.8 по Рихтер разтърси снощи и съседна Турция, предаде БНР. Няма пострадали. Епицентърът е бил в в село в района на град Испарта, но земетресението е предизвикало паника и в курорта Анталия.
Според местния валия в селото има съборени къщи. Няколко души са припаднали от уплаха, оказана им е медицинска помощ. Изпратени са екипи на областната служба за бедствия и кризисни ситуации, които правят оглед на щетите.

След първия трус последваха няколко по-слаби с магнитуд между 2.2 и 3.1 по Рихтер. Много хора прекараха нощта навън.

Междувременно телевизия CNN съобщи, че броят на пострадалите от земетресението в американския щат Калифорния е достигнал 120 души. Шестима от хоспитализираните, включително едно дете, се намират в критично състояние.

Това е било най-силното земетресение в района за последните 25 години. Епицентърът му е бил на 9 км югозападно от град Напа, който влиза в 8-милионната агломерация на Залива на Сан Франциско. Дълбочината на труса е била 10,8 км.