Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста турския шофьор, обвинен в предизвикването на катастрофата с румънски джип до Елхово в сряда. При сблъсъка загина четиримесечно бебе, а в тежко състояние остават 28-годишна жена и дете на три години.

Тежката катастрофа стана на хлъзгав път, около 8 часа сутринта на 13 октомври, на околовръстното на Елхово.

Според прокурор Люцканов, 60-годишният шофьор на ТИР-а, не е успял да овладее превозното средство и е навлязъл в насрещното платно и по този начин е предизвикал сблъсъка с джипа, в който е пътувало четиричленното семейство.

Адвокат на обвиняемия - Димитър Димитров обаче обясни, че Джемил Кабъбджа се е опитал да избегне още по-сериозен сблъсък.

На около 200 метра срещу него излиза насрещното МПС, пресметнал му е първо няколко пъти, за да избегне челния удар избягва в другата лента, но явно мерцедесът се е движел с много висока скорост и се е блъснал в дясната част на влекача на тира.

Подсъдимият е обвинен, че е нарушил закона за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице, тежки телесни повреди на две лица и средна телесна повреда на едно лица, уточни прокурор Люцканов.

Определението за мярката, постановено от Ямболския окръжен съд, може да бъде обжалвано в три дневен срок пред Апелативния съд в Бургас.