Той защити влизането на автомобили в тази част от Морската градина.

"Незаконосъобразно е поставянето на знаци на входа на тази територия с надписи, че това е част от Приморски парк. Единственият начин хората да се защитят е като обжалват наказателните постановления в съответните съдилища", заяви Великов пред "Фокус".

Според него е недопустимо кметството, което през годините е оставило местността като неурегулирана поземлена територия и е разрешавало строителство, сега да глобява хора за автомобилен достъп.

"Община Варна създава сериозни проблеми и пред българския бизнес. Глобявани са собственици и клиенти на заведения. Две затвориха", заяви областният управител.

Преди да стане губернатор, Великов оглавяваше 5 години правния отдел на община Варна и не е безучастен към проблемите, които днес посочва, припомня "Сега".

В момента ситуацията с шофирането в Салтанат е повече от хаотична. Миналата есен кметът Иван Портних (ГЕРБ) забрани автомобилния достъп, а Административният съд спря предварителното изпълнение на заповедта му. Общината обаче счита, че асфалтовите настилки в Салтанат са алеи и за тях действа ограничителен за шофиране режим, налаган още от времето на Кирил Йорданов.

Позовавайки се на стария режим, кметството е въвело глоби, които в безпорядъка се прилагат избирателно. Преди дни граждански екологични организации поискаха от вътрешния министър Цветлин Йовчев да сложи край на хаоса.