Кремена била на разходка с най-малката си дъщеричка. Когато отворила вратата на асансьора, попаднала на питбула, собственост на тяхна съседка. Кучето я нападнало и я захапало за бедрото. Съпругът й чул писъците и се притекъл на помощ.

"Аз веднага го хванах за устата и се опитах да я разтворя, но не пуска, не можах. И тогава съседката ми подаде нож и аз го прободох два пъти", разказа съпругът Борислав Димитров пред Нова телевизия.

Питбулът отпуснал челюстта си, едва след като умрял.

Кремена в момента е в болница и се възстановява. Предстоят й няколко операции, защото кучето е отхапало месо с големината на човешка длан.

"По-лошото е, че можеше нещата да не спрат дотук. Можеше наистина смъртоносно да пострадам или по-лошо - детето да пострада. Не знам, ако той не беше вкъщи, дали въобще можеше да ме спасят. Наистина това беше късмет, това беше единственият начин. Неговата намеса прекрати нападението", разказа жената.

Това, че е спасил жена си от кучето обаче, може да донесе обвинение на Борислав за жестокост спрямо животно. До 1 година затвор и глоба от 1000 до 3000 лв. е наказанието за лицата, които умишлено и противозаконно умъртвят животно, а за умишлено и противозаконно нараняване - пробация и глоба до 3000 лв.

Стопанката на 6-годишния питбул признава, че кучето наистина е било агресивно. Съжалява за случилото се и е готова да понесе отговорността си.

Съседи разказват, че то от години тормози живеещите в блока. Преди няколко години питбулът убил друго куче, но собственичката се разминала с глоба. Многократните молби да му сложат намордник останали нечути, обяснението било - че то не го понасяло.

Докато Кремена е в болницата, Борислав сам се грижи за трите си деца и не съжалява, че е убил кучето, защитавайки жена си.