Коментарът му бе по повод репортаж на Нова телевизия, който показва какъв могъщ „бизнес” е джебчийството във варненските молове.

Камерата засне разказите на две жени, чиято „професия” от години е кражбата на портфейли от чантите на посетителите на големите магазини. Доказателство за доходоносна дейност са луксозните коли и палатите за милиони, в които живеят джебчии от Игнатово.

Те самите споделиха пред скрита камера, че подкупват охраната на моловете и дори полицаи, за да прикриват извършените престъпления. По документи обаче същите тези хора са социално слаби.

При представяне в полицията на заснетите със скрита камера самопризнания на две от най-известните в района джебчийки, униформените казаха само, че не могат да коментират подобни кадри и че в думите на крадлите „няма нищо компрометиращо”.

„Какво толкова скандално има?”, попита шефът на Трето РПУ във Варна, след като изгледа видеото, предоставено му от репортерa.

Друг негов колега заяви, че не полицията, а охраната на мола е пазела джебчийките. „Там е проблемът”, заяви полицаят и в знак на протест напусна срещата в РПУ-то.

Скандалният репортаж разкри отдавна действаща и отлично разработена схема. При нея мургавите джебчийки плащат солидна сума – около 10 000 лева, за да бъдат оставени „да работят на спокойствие”. Нещо повече – ако се наложи, ченгета „чистят” дисковете със записите от видеокамерите, които биха компрометирали крадлите. 

„Няма престъпност, която да не се прикрива от полицията. Дали ще е джебчийство или наркотици, по веригата са страшно много хора. И какво да кажем – единственото, с което се пребори полицията през последните години, е анорексията”
, коментира адвокат Николай Хаджигенов по повод репортажа.

Експертът по националната сигурност Николай Радулов го подкрепи.

От 15 години има проблеми във варненската полиция. Джебчийството и проституцията през лятото по морето не могат да съществуват без протекцията на полицията”, категоричен е проф. Радулов.