Коментари - Сензорният телефон датира от 1983 г. | IT.dir.bg
назад

Сензорният телефон датира от 1983 г.

Още през 1983 година Apple е създала прототип на сензорен телефон, предшественик на сегашния iPhone. Автор на разработката е дизайнерът Хартмут Еслингер, който е проектирал и редица други устройства за Купертино, вкл. Apple IIc, считан за първи опит на Стив Джобс и компания да създадат портативен компютър.

Обратно в новината

Коментари - Сензорният телефон датира от 1983 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

SUV

Ай (сензорен) сиктир!

А няма ли да изкочат от някъде данни че са изобретили и топлата вода?

Скоро ще се окаже, че Бел въобще не е изобретил телефона, а Стив Джобс в предишната си инкарнация. Apple трябва да си извадят патент за тъпанарщина, никой няма да им го нарушава.

Blake

Аз знам защо този телефон не е получил широко разпространение - сигурно е струвал 10000 долара поне :)

След неуспешния прототип Apple започват да работят заедно със Sharp през 1986 г., но Apple са много мудни с разработката на операционната среда и тяхното PDA вижда бял свят едва през 1991. До 1993 г. двете компании работят заедно над следващите модели. В един момент на Sharp им писва от глупостите на Apple и почва производството на собствена линия PDA - най-известната в света за всички времена - ZAURUS. Още близо 10 години Sharp продължават да произвеждат компютрите на Apple. Хубаво е, че Apple най-накрая им дойде акъла и зарязаха Samsung/LG и следващите iPhone/iPad/iTV и т.н. вече ще се правят от Sharp.