Коментари - Цената на най-евтиния таблет пада до $10? | IT.dir.bg
назад

Цената на най-евтиния таблет пада до $10?

Цената на най-евтиния таблет в света може да падне до 35 и дори до 10 долара. Моделът Aakash се произвежда от компанията Datawind по поръчка на индийското правителство. Две седмици след пазарния дебют на устройството всички количества бяха изчерпани и компанията не смогва с доставките, твърди агенция Франс Прес.

Обратно в новината

Коментари - Цената на най-евтиния таблет пада до $10? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

li

Нормално е. Като тежи 500 грама примерно да струва 10 долара.

казваш като тежи 500 гр е нормално да е 10 долара ... смаях се като те прочетох ... значи по тази логика САМСУНГ-а трябва да е някъде 14 долара, защото тежи около 700 гр :))) също като доматите - 1 кило - 1 лев, 1.5 кила - лев и половина :)))

li

Естествено, че като доматите ще се продават на килограм. Одавна това в Азия е въведено, електроника на килограм. Че ти да не мислиш, че домата и живота е по-нисше нещо от електрониката. Освен това домата се яде и там има екологични норми, а при електрониката няма.

blood2 ако ти е проблем да държиш 500гр с една ръка спешно отивай на фитнес! Толкова слаба мускулна система ще ти доведе беди. Ако си го докарал до анорексия не си играй с електрони джаджи а отивай да се лекуваш

Ipad 2 тежи 600 грама. Ама струва 500 долара. И ?

100% цената е дотирана от правителството. Няма начин иначе да е такава, дори и на кост да се продава от производителя... Освен ако не говорим за някаква детска играчка...

А какъв ли бум ще направи наследникът му - Piikash?

Себестойността на тия играчки е СТОТИНКИ!!! Фабриките им с робски труд в Азия ги бълват със стотици в минута, а почти никакви материали не са вложени, научните принципи в тях са общоизвестни и на ниско ниво.

То това е по-скоро калкулатор! :)))

Явно липсата на GPS и GPRS(и някоя друга глезотийка в повече) превръщат един таблет в калкулатор :) Самият факт, че е с Андроид 2.2 е достатъчен да размислиш над коментара си - има си всичко необходимо за бюджетен таблет, а каквото го няма инсталирано ще могат да си го свалят от Market-a, например офис пакет и т.н. Както се казва, това е таблет за народа и идеята е много добра и дано има повече такива инициативи(както преди години беше инициативата компютър за $100, след това за $50 и сега това). На които му трябват скъпи боклуци нека си купува iГлупостите(нека ми каже, какво става след като батерията си отиде с нея и самите им прехвалени устройства или какво се случва ако ти се развали нещо по някой от мобилните им компютри - дава парички за нов незаменим iБоклук)

Ми нищо, Епъл не признава производствени дефекти и върти номера с гаранционното обслужване, а ако поискаш да си платиш в сервиза ти обясняват че тази или онази част са неразглобяем блок ерго не подлежи на ремонт и ... ако си будала си купуваш от същото а ако не след студения душ преставаш да купуваш i-продукти.