Коментари - Огнестрелно оръжие с помощта на 3D принтер? | IT.dir.bg
назад

Огнестрелно оръжие с помощта на 3D принтер?

Първото в света огнестрелно оръжие, създадено с помощта на триизмерен принтер, бе успешно изпробвано в САЩ, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Огнестрелно оръжие с помощта на 3D принтер? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЗ на 3Д. си принтирах два уя и сега съм си много добре.

Това е част от недалечното бъдеще, днес слушах интервю с експерт, който спомена че всъщност 3д принтера е познат от десетилетия, и истинската революция е в материалите използвани за принтиране, в момента в формула едно, работи принтер, които чрез метални прашинки и лазер, изработва детайли с много по голяма здравина и прецизност, а това в комплект с понижената цена на принтера и материалите дава доста футуристичен вид на нашето бъдеще, скоро обзавеждането в къщи ще си го чертаем и принтираме, както и резервни части за автомобил, нов велосипед и какво ли не..., ще е новата революция в индустрията!

е да, но мунициите няма как да ги принтират и тях. по принцип ако имаш патрони от един винкел можеш да си направиш нещо да пуца. патронът му е майката...

val55

Еее, още колко има докато стигнат до, без нито една движеща се част. Ама батериите в хиляди пъти по мощни, и мънички, мънички.....и те 3D, а акъла ни.......???

Попитали радио Ереван дали ще има трета световна: -Няма да има, но такава борба за мир ще настане че камък върху камък няма да остане

Голяма работа! Ние кога артилерия правихме от черешово дърво ... добре че нямаше журналисти да пишат глупости, че живо дърво нямаше да оставят до сега.

E , и ???? Говори в СЕГАШНО време какво правим !!?? Даже и цървули не правим :)))

Тва 3д принтера е прапрапрапра дядото на репликатора от Стар Трек :) До 24-ти век като нищо ще ги докарат нещата като в сериала (сериалите)

Не мога да разбера защо стремежът е да се развиват военните технологии, единствено или преимуществено? Ако усилията се насочат към смислени неща, които да подобрят живота на хората би било по-добре! А ако в резултат на подобренията в живота ни Земята вече отеснява, би могло да се помисли за колонизиране поне на Луната.

В случая защото огнестрелното оръжие има големи изисквания към материала каквито малко други предмети или механизми имат и затова производството му по тая технология е предизвикателство!

По-голямо предизвикателство е изработката на помошни средства за инвалиди например. Не обяснявай колко голямо предизвикателстяо е автоматът, защото ясно си личи маниакът, заради който ще бъдат застреляни още хиляди деца, докато си учат уроците в училище. Изродеността не може да бъде прикрита зад предизвикателства, тя лъсва ясно и говори на висок глас. Младежът, който е принтнал този автомат, е поредният изрод. Това е единствената истина. Ако беше правилен човек, щеше да измисли прототип за нещо друго. Без да преекспонирам духовната страна на въпорса, си позволявам да цитирам: По делата ще ги познаете.

Не си мисли, че 3д принтирането се използва само за направа на оръжия. Това е просто едно от нещата създадени с новата технология. И Земята не ни отеснява - отесняват тънките крайбрежни ивици натъпкани с десетки милиони в мегаполисите.

Хората отдавна са го казали : Тези, които от мечовете си изковаха рала, сега орат за тези, които си запазиха мечовете !

Не си съвсем прав. Япония я лишиха от армия, а това помогна да стане икономическа сила. Силата не винаги е в меча -спр. Давид и Голиат.

Както всеки посрествен човек, описваш нещата в черно и бяло. Липсва ти разбиране за важността на мярката. Страни, които безумно се въоръжавата, отслабват. Защото намаляват производството на блага. Така е било, така и ще бъде. И такива превъоръжени винаги са си намирали майстора и то за дълго. Въпрос на сбъркания на такива като тебе е. Които виждат черно-бяло и като се каже оръжие, виждат единствено оръжието. и не виждат как се преувеличава ролята му, как се възпозлват от това политици, за да печелят милиарди на гърба на хората. За да ги защитават от никого. Днес най-силни са държавите, които са само умерено въоръжени, отнесено към брутния вътрешен продукт. Това са нюансите, които показват, че повече рала правят държаавата по-силна. Без да се забравя да останат и мечове. Апропо има достатъчно руда за още рала и излишна руда за повече мечове не е нужно да се харчи. Днешното време е друго и не работи като предишните.

Хората по света използват 3д принтерите отдавна и не само за оръжия. Например в зъботехниката. Също направа на прототипи за всякакви машинни детайли и пр.

Няколко копия и за мене моля! ХЕХЕХЕХЕХ

Явно борбата е дали технологиите служат за добро или зло.

Ако направят и амунциите да се принтират ще стане наистина интересно.

В случая - автоматично оръжие е разковничето. Пистолет е значително по-лесно. Прогреса не може да се спре. Само интересно затвора колко издържа. Но дори и да издържи 3-5 пълнителя - това си е оръжие за престъпления.

А цевта и затвора също ли са пластмасови не мога да разбера??

И мен ме съмнява, иначе сигурно е дозвуков. Но пак си е оръжие.