Коментари - Спецслужбите наричали Стив Джобс „големия брат” | IT.dir.bg
назад

Спецслужбите наричали Стив Джобс „големия брат”

Американката Агенция за национална сигурност (АНС) е наричала основателя на Apple Стив Джобс "големия брат", а потребителите на iPhone - "зомбита", съобщи списание "Шпигел".

Обратно в новината

Коментари - Спецслужбите наричали Стив Джобс „големия брат” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли не сме учудени?! Коагато започнат да хвалят някого единодушно и екзалтирано, това означава , че трябва да проявим здравословен скептицизъм, относно това, в което искат да ни убедят!

Тази реклама от 1984 за ZombApple и ZOMBiPhone ли е пророческа или още тогава Big Brother Джопс е планирал зомбирането на клиентите си заедно със службите !

Живея в Америка, познавам много китайци но нито един който да не е израснал тук и да говори добре английски. По-възрастните обикновено са много, много зле.

Епълчетата не са лоши ама много ограничения.Тва не можеш онова не можеш друго е забранено, ебаси дори не можеш да си сложиш различна мелодийка на звънене или да си ползваш блутута нормално ако не го изпиратстваш.И малко ми приличат на надгробни плочи- нали техният вожд се спомина и те изпаднаха в траур.So sad..

"...дори не можеш да си сложиш различна мелодийка на звънене..." Я пак?!? Слагаш каквото искаш. Е, с лекото условие да го конвертираш в съответния формат. Блутут? Помня като почна да зачезва инфраред порта, какъв вой беше от разни "спецове". Ами има мейли, вайбър и ред други начини за обмен на файлове. Ама ползвали интернет трафик. Ами смартфон /дори и хемороидски/ без интернет си е като S-класа на газ. Приличали на надгробна плоча. :D Нещо не откривам големи разлики във визията на другите смартфони. Ма и нека да си прилича на надгробна плоча, след време ще ви питам къде сте помъкнали тия врати, пардон Галакси S40

Като излезе ифона "голем смях" беше, че нямал слот за допълнителна карта. Сега се оказва, че тенеке и джам "флагманите" и те нямат слотове за карта. Ко става, бре?

Еми то си е ясно кой ще му позволи на Стивчо да стане толкова богат и известен без нищо насреща??? Всичко се плаща на този свят и особено в САЩ!

Добърь день огризкозомбари! Хейтите ли или си гледате полуумнУ в дограмата? А така помахайте, усмихнете се, че ще излезете грознички в досиетата.

""Шпигел" публикува секретна информация, според която АНС може да разбива защитите на операционните системи на смартфоните на практически всички водещи производители и да шпионира потребителите." А сега да попитам и другите зомбита, мислите ли че при настолните ОС-и е по-различно? Я се замислете отново!

Това със зомбитата е готино и доста вярно. Няма нищо по-добро от обикновенния настолен компютър. До не говорим да мажеш с пръсти някакъв екран. Сигурно ако трябва на това да свърша работа, ще ми трябва поне 10 пъти повече време.

Настолния компютър също си има приложение. Но понякога работя и докато съм в движение - в метрото, таксито и затова ползвам смартфон.....смятам, че ще ме гледат умно когато вляза във влака с настолния компютър и питам за контакт!

Никога едно "зомби" няма да си признае, че е такова. Както и лудия не си признава, че е луд.

Хахахахаха ... Не знам още кой трябва да им го каже. Те (феновете а.к.а. зомбитата) си мислят, че им се подиграват и ги обиждат, но е точно обратното...

дуприе че и НАС каазха че апле кофрите ас зомбита

Честито, вече ще можем да ви продаваме и пръстовите отпечатъци на NSA с новата иновация - четец за отпечатъци.

Ти май нямаш виза за щатите...

Както и милиони хора по целия свят, н отова не пречи да им приберат отпечатъците, нали?

Щото визата за САЩ се получава като диплома от БГ университет ли?

Кой от китайските езици имаш предвид?

доста правилна оценка за потребителите на червивата ябълка от Американката Агенция за национална сигурност :)

Прочетох статията в Spiegel. Всички устройства с Android, iOS и Blackberry OS могат да бъдат "четени" от NSA. При Blackberry са могли в началото да четат само SMS-ите. Blackberry са купили някаква компания, която им е направила SMS-ите пак нечетяеми. Само че после NSA пак са успяли не само SMS-ите, а и защитеният имейл трафик да четат.... Та бих казал на читателите на тази статия тук: просто няма нужда да се карате. Всички OS-и не предлагат защита срещу NSA. Който иска и знае немски, статията в Spiegel се казва: "US-Geheimdienst NSA kann Daten von iPhone, BlackBerry und Android-Telefonen auslesen"

Аз бих попитал Дир.бг що за, бих казал, малоумно и идиотско поведение от страна на "журналисти" е да не отразят ключово събитие на водещ производител на телефони и компютри и вместо това да публикуват спекулативен превод на чужда статия. Бих нарекъл тези хора абсолютно некомпетентни идиоти!

Разяснения за висотите на българската журналистика ли чакаш? Чакай си, както ще си чакаш и в БГ някой да те оправи.

Честно казано такива слайдове ВСЕКИ може за направи, но това настрана. Дори да са автентични, това е мнението на дадена група хора. Нека си мислят така, но това не означава, че да прави. Предложение - нека всеки си прави сам избора БЕЗ "хейт." И един въпрос: защо всеки фен на Гугъл/Самсунг излива злобно мнение по посока на Епъл, а обратното не се случва? Нека сме цивилизовани!

Прави са ! Зомбита са !

SIII Blue

Айфонджиите не изливали злоба върху нас ли? Има два бг форума за айшит! Влез в който и да е от тях! Всяко второ изречение е псувня и злоба по адрес на Гуугъл и Самсунг! Влязох и видях! Такава комплексарщина не бях виждал през живота си! Изглежда много ги боли, че и Самсунг, и Гуугъл ги правят на нищо!

Само дето това не е вярно и второ - кой как точно прави Епъл на нищо, че май реалността е друга, а???

Доколкото съм забелязал, в Андроидно ориентираните форуми не е по-различно. И като пишете "айшит", имали ли сте достъп до "ай-устройство" за повече от 3 минутното пипане на телефона/таблета на "един приятел на братовчед му"? Защото аз ползвам и двете платформи и определено имам наблюдение.

прави впечатление колко минуса получава призива ти за цивилизованост. всеки да си прави изводите!

:))) Правото ни на "хейт" е демократично.

Естествено, че ще ви следят, особено българите. Повечето сте крадливи далавераджии.

Ти си някакъв психопат.

Ей бегай си у лево и не прехвърляй на другите своите криминални наклонности.

Големия брат е не Джобс или Гайтс а ИНТЕРНЕТА. НА практика целия трафик през интернет се следи това кефи много всички служби. И наистина ТЕЛЕКРАНИТЕ на Оруел вече са реалност. Всички потребители на Интернет са вкарани в един голям капан. Просто факти за съжаление.

а потребителите на iPhone - "зомбита"

Ще си купуваме китайски телефони, така няма да ни шпионират, защото китайците не разбират български.

Те затова го съсипаха BlackBerry, щото то не се поддава на такива интервенции.

Хайде опитай пак! ... ББ (да не се чете бо-бо) се дърпаха в началото от кумова срама ... после позволиха достъп до СМС сървърите. И това е само каквото е известно - за останалото можем да се досещаме.

Хайде стига хейтърска пропаганда. В момента точно конкурент на Епъл е "биг брадър".

Както се лъже: don't be evil.