Коментари - Немски учени откриха черна дупка, която обядва | IT.dir.bg
назад

Немски учени откриха черна дупка, която обядва

Немски астрономи "уловиха" гигантска черна дупка в процес на активно поглъщане на намиращата се на близко разстояние от нея звезда.

Обратно в новината

Коментари - Немски учени откриха черна дупка, която обядва | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БATKO

Черната дупка се казва ББ. Изяде цяла България.

"Обядва..." боже

е сега да я наблюдават и когато почне да сере че да има пълен завършек на цикъла

Щом яде звезда, е закуска. Ако обядваше, шеше да си изкльопа цяла галактика.

mISHO

А какво ли би хапнала тогава на вечеря?...

каквото си хване

Стига, българите все са умни и все другите са им криви. Аман от нереализирани професори!

Що бе, приятел, значи ли, че щом сме българи, трябва да спрем да мислим по тези въпроси...или боба, леба и да е...а?! Все още има останали кадърни, мислещи и информирани хора на тази територия, ама май трябва да им забраним да мислят...не си мисли, че реализираните професори знаят повече истини за космоса...

космос ти да прочете нещо смислено по надолу?

прекрасно е да се види че почти всеки тук си има своя теория за черните дупки за вселената и всичко останало прекрасно е! ако се движили със скоростта на светлината в черна дупка прекрасно само че и светлината не може да избяга от черната дупка естествено че никой е е наблюдавал черна дупка те са далече и са ... черни не излъчват светлина те я поглъщат как очаквате да я наблюдава някой??? с фенерче??? аааааааамммммммм не казах ли преди малко че черната дупка поглъща светлината???

Най-вероятно е учените от Макс Планк да наблюдават зараждане на нова галактика. Ако наистина масата на тази "черна дупка", т.е. огромно по маса /количество вещество/ ядро е 100 млн.пъти по-голяма от тази на Слънцето, то няма какво друго да е освен гравитационен център на ново космическо образувание. С подобни размери /маса/ са само галактиките, които наблюдаваме. Чудя се още, защо след като същите тези учени ползват формулите, в които гравитационната сила е еквивалентна на маса, а пък формулата за гравитационен радиус от ТО показва, че няма как този радиус да е нула или отрицателно число, продължават да наричат тези тъмни обекти дупки?!

Що се наричат дупки? Ами по исторически причини. Както и морското свинче се нарича морско свинче, а нито е морско, нито в свинче.

Наричат ги все още дупки, защото вярват, че материята, която "поглъщат" отива в друго измерение /а кво е друго измерение, много трудно може някой да ти го обясни - ...абе дупка в пространството :)/. Все още в официалната наука се отрича, че това са тела, които поради високата си плътност, съответно маса, имат чудовищна гравитационна сила на привличане, не отразяват светлината /защото само я поглъщат/ и за това са черни /не ги виждаме/.

"Рупа съчки"!

А на мен ми е най-много кеф когато срещна израза "физическа реалност" в коментарите под накоя научна новина ... :) Да е жив и здрав Морган Фрийман!

И в българия има черна дупка , нарича се НЗОК.

Очакваме включваме от Времетое кръгло. Моля за търпение.

ето все повече черни дупки се отриват и ще бъдат откривани както и предрича моята теория и като реплика на по-долу пишещия и споменаващ че времевия прозорец бил много кратък и затова не можели да се наблюдават , аз доуточнявам че просто там времето се закривява и затова не могат да бъдат наблюдавани, след което продължава по своята клъгова орбита и ако пътуваме със скоростта на светлината по нази траектория в един момент ще се изминем целия кръг и ще застанем в изходната позиция , така както пътувайки по екватора на земята в един момент достигаме изходната точка и по същия начин пътувайки достигаме до хоризонта и след това до следващия и до следващия докато изминем цялата окръжност, като на това се дължи и тъмната материя във вселената , тъй като тя е скрита в 95 % отвъд хоризонта на събитията на всяка черна дупка и именно затова не може да бъде наблюдавана , а само констатирана по гравитационното поле което създава и гравитациооните лещи , които се обръзуват около черните дупки -всъщност "във тях" се крие именно черната материя , която не може да бъде видима , а също и антиматерията , тъй ката ние можем да наблюдаваме и виждаме пряко само в малък обсег от този кръг,само в тази обсег, който може да се апроксимира с права линия и геометрията която описва тази структура и Римановата геометрия

Танас

Цяла теория в едно-единствено изречение, дълго почти колкото обиколката на Времето по екватора.

Хм, като човек с нулево логическо мислене, и донякъде средно ниво на артистично, ще опиша една представа ... дали донякъде съответства на кръглото време? Учените хора да не четат следващото, ще получат обрив, сърцебиене и преплитане на червата. Намирам се в град, паднала е тежка мъгла. Оглеждам се и виждам къщите наоколо - това са галактиките и всичко материално, което може да наблюдавам. Заради мъглата виждам само най-близките сгради, т.е. вселената за мен се вижда като крайна. Ако обаче гледам не къщите, а по протежение на улиците, ще видя само мъглата без къщи - т.е. нещо без материя, черна дупка. Тръгвам по улицата напред и за моя изненада отстрани се появяват нови сгради, а мъглата сякаш се е пренесла напред. Т.е., ако отиваме към черна дупка - няма да я стигнем, а ще видим нова материя, а черната дупка ще се измести още по-напред. Аналогично, ако стоя на място и наблюдавам друг да върви по улицата, ще го видя как плавно ще избледнее, ще се стопи и в даден момент ще изчезне. Ако тази представа е в правилна посока, чудя се следното - както нещо, което отива към черната дупка ще изчезне (т.е. ще е толкова далече от нас, че няма да го виждаме), така и някой може да дойде насреща ни и да се появи изнивиделица от черната дупка. На този момент не мога да направя връзката, че май за момента черните дупки са еднопосочни. Ако времето е кръгло, то трябва да е симетрично и в двете посоки... т.е. от черните дупки ще трябва да може да се появи насрещно движеща се материя. И още, някак си моята визуална представа е наопаки. При вас сравнението е като да се движим по екватор. А за мен по-естествено би било да сме вътре в сфера и да се движим по порърхността й, но отвътрешна страна.

Дърпаш дявола за опашката :)

Иво ( нерегистриран ) 26.07.2015 20:33 В действителност черните дупки които нарушават според официално наложената чрез консенсус теория физическите закони поддържащи порядъка в нашата физическа реалност, никога не са наблюдавани. Някой но не всички учени вярват че са наблюдавали черни дупки защото смятат че те трябва да имат определено поведение според официалната теория. Но реално такива неблюдения са непосилни за нас защото разполагаме с много тесен времеви прозорец и има огромни растояния между нас и тези хипотетични обекти набедени за черни дупки, които могат да имат много по-различен механизъм на действие и структура съобразени с физическите закони. Същото се отнася за неотронните звезди , белите джуджета и звездите като цяло. Прекалено много смели предположения и почти нищо сигурно с което разполага модерна космология. Познание тип пясъчна кула , чиито апологети бранаят със необяснимо самочуствие и надменност. И не търпят никаква градивна крититка. Не може да не прави впечатление на хората които имат навика да не приемт атвърденията на експертите на доверие и имат честно отношение към фактите от наблюденият аи експериментите, че официалната наука се опитва да обясни физическата ни реалност с невевидими и неуловими физически феномени, чиито същестиване приотиворечи на фактологията. И твърдо избягва да се вслушва в алтернативни теории които могат да бъдат много по-достоверни, което навежда на мисълта че брани политически корекна митология.

Някой от редовно критикуващите тук направи ли си труда въобще да прочете или поне да погледне статията? Тази специално е свободно достъпна. Пълният цитат е: A. Merloni et al, MNRAS 452 (2015) 69; DOI: 10.1093/mnras/stv1095. Това, което четем тук, е синтезираното и опростено обяснение за пресата, публикувано от научния институт, което след това е допълнително кондензирано и евентуално доинтерпретирано от някоя осведомителна агенция, вероятно препредадено от втора и трета такава и най-накрая преведено и публикувано тук. Официалното съобщение е доста по-подробно и предпазливо формулирано, с графики и обяснения. В статията изказът е още по-предпазлив. Най-общо се казва, че това обяснение съвпада по редица характеристики с очакването за това, което е описано тук, и следователно е много вероятно да е това. Така че, ако има световна конспирация за изопачаване на научната истина, то тя се движи от журналистите и осведомителните агенции, а не от учените. Но пък е яко чул-недочул да хейтиш и така да се правиш на образован, нали?

Като гледам колко неграмотно пишеш, силно се съмнявам че разбираш това, за което си писал...

Много интересна новина.

Много подходящ прякор!

Ха сега,де?!Нали онзи в инвалидната количка ни обясни че "черни дупки" няма???Сега ако някой ми каже,че е открил и звезда-хомосексуалист ще гласувам с две ръце за удесеторяване на бюджета за научни цели!

Онзи в инвалидната количка обясни, че черните дупки се изпаряват с времето, а не че ги няма.

Не се гневете! Като се наобядвам ще се изкензам връз писачите на недоносени статии в Дира !

Сигурно е депресирана, хапва си за успокоение. Гледайте какво ще стане като докопа бирата след тия жежки газове, дето гълта.

Що пък точно обядва? Може да закусва? Откъде знаят колко е часа там?

Там май времето е спряло всъщност...

Ц-ц-ц, искам да гледам какво ще стане, когато се оригне!

Aaa, черна дупка не повръща нищо!

Повръща, повръща... Квазарите са точно повръщащи черни дупки, които са преяли!

Защо обядва е написано в заглавието? Защо не ЗАКУСВА или ВЕЧЕРЯ? Или така на джурналята им изглежда по-зомбиращо?

Щото, според терминологията, само обядът може да бъде безплатен :)

Аз виждам на снимката звездно небе. Дори не са приложили артистична интерпретация на събитието от някой специализирал художник. Черните дупки не съществуват в нашата физическа реалност а само във във въображението на метафизиците спекуланти, които градят удобна кариера на база на политически удобна митология и се опитват да впечатляват хората които нямат сериозни познания по физика.

Айде бягай на сайта на НАСА да четеш за "несъществуващите" черни дупки. Даже може да видиш снимки от Хъбъл на "несъществуващи" черни дупки.

С такива поразяващи аргументи сигурно ще разтърсиш из основи всички сериозни физици.

В действителност черните дупки които нарушават според официално наложената чрез консенсус теория физическите закони поддържащи порядъка в нашата физическа реалност, никога не са наблюдавани. Някой но не всички учени вярват че са наблюдавали черни дупки защото смятат че те трябва да имат определено поведение според официалната теория. Но реално такива неблюдения са непосилни за нас защото разполагаме с много тесен времеви прозорец и има огромни растояния между нас и тези хипотетични обекти набедени за черни дупки, които могат да имат много по-различен механизъм на действие и структура съобразени с физическите закони. Същото се отнася за неотронните звезди , белите джуджета и звездите като цяло. Прекалено много смели предположения и почти нищо сигурно с което разполага модерна космология. Познание тип пясъчна кула , чиито апологети бранаят със необяснимо самочуствие и надменност. И не търпят никаква градивна крититка. Не може да не прави впечатление на хората които имат навика да не приемт атвърденията на експертите на доверие и имат честно отношение към фактите от наблюденият аи експериментите, че официалната наука се опитва да обясни физическата ни реалност с невевидими и неуловими физически феномени, чиито същестиване приотиворечи на фактологията. И твърдо избягва да се вслушва в алтернативни теории които могат да бъдат много по-достоверни, което навежда на мисълта че брани политически корекна митология.

Чак сега ли се усетиха. Черната дупка се казва Гърция. Тя така си закусва със всичко което може да докопа и всичко потъва в черната дупка.

Ние сме ме следващите които ще превърнат в черна дупка. Не разбирам робското ви задовство от падението съседите по чуждо поръчение.