Коментари - Естония иска филтър за европейския интернет | IT.dir.bg
назад

Естония иска филтър за европейския интернет

За нови правила при качване на съдържание в интернет настоява Естония пред властите на Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Естония иска филтър за европейския интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естонците да си гледат mI'ната си

Подкрепям предложението на естонците и също смятам, че порно сайтовете трябва да имат достъп до съдъръжанието им след регистрация или изобщо да се филтрират. В момента да филтрираш достъпа до порнография за децата е голям проблем - има твърде голям достъп до нея.

Много сте готини. Човек като прочете заглавието и види тия дечица пред компа ще си помисли че става въпрос за филтриране на порно сайтове та да не могат деца да ги гледат. И ще си каже - колко морално! А то какво било - филтриране на "незконно" съдържание, т.е. книги, филми, музика и т.н. авторски права. Та не било морала водещата сила а парите. Смешна работа.

От написаното от теб да разбирам ли, че кражбата на интелектуална собственост е морална?

Вчера български сед се произнесе: Ако ще го критикуваш - може!

По принцип тая работа с авторските права е толкова "тъмна индия" колкото и хартата за правата на човека. Основното подвеждащо нещо е термина "право" и неговото ...неразбиране. Например в пустинята ти имаш право на вода, но вода няма. Да имаш право на нещо не означава че имаш това нещо. Може никога да го нямаш. Ей тая философия в нашия бърз материален свят не върви. Ние свеждаме неща до ... или имаш или нямаш. А "правото" нямаме време да го осмислим дори. Така че тая работа с авторското право особено в интернет ако сам не си го защитиш по някакъв начин няма да бъдеш защитен по никой. А дали трябва изобщо да се прави е още един интересен въпрос. Регулацията на интернет е пълна глупост. Той веднага може да се прероди като нещо друго. Дето се вика ще ми хванете опинците.

Закона за авторкото право в Бълагрия е доста строг и то съществува докато автора е жив. По презумпция се приема че всички грждани зная закона след неговото обнародване, тоест вие можете да бъдете осъден по него въпреки че може да не сте го чел. Всеки може да качи ваше съдържание в Интернет без ваше съгласие и да го разпостранява, това не означава че това не е наказуемо деяние. По-добре чуждият труд да се уважава никой не работи за нищо, който се е трудил заслужава да си получи парите от съдържанието което е произвел.

Ако това право се прилагаше стриктно 95+% от "творците" щяха да са отдавна в бизнеса с носене на кашони и чушки а светът би бил мнооого по-скучен. Огромната част от "нелегалния" трафик прави популярни неща които почти никой никога не би видял/чул/прочел, а ставайки популярни се намира и кой да купи чат-пат. Та далеееч далеч не е толкова еднобитов светът по отношение налагането на законите за авторско право, в крайна сметка както е сега всички печелят.

Че то дори писането на коментар е качване на съдържание. ;) Ами ако качват аватар или други снимки? Пощата едва ли ще я броят. ЕС по-добре да отмени това с бисквитките, че освиниха сайтовете със съобщения за тях.

Хамериканците сега през Естония действат, якоооо. Няма да се откажат докато не си защитят техните компании и докато не прегледат всяка лична информация на потребителите на планетата.

Аре погледни в Раша колко торент сайтове останаха живи, и пак прецени кой най-много тъпче народа заради корпоративно-олигархични интереси!

Защо човека толкова обича да си усложнява живота с хиляди закони, правила, уредби, подуредби, алинеи, слухтене и полицейшина за всичко и на всякъде, когато Бог ни е дал един перфектен закон, от десет Божии заповеди, чиято същност е "обичай Бога с цялото си сърце, душа, ум и сила, и обичай ближният както себе си. Това е напълно достатъчно за един съвършен свят на любов, истина, правда, свобода, смисъл и бъдеще. Нищо не се може да се прибави и нищо не може да се отнеме от този съвършен закон. Но защото човекът на грехът не иска свобода и правда, а контролиран хаос, защото не може да контролира светиите ан Господа, а само грешници, затова получаваме тези планини от закони, наредби и полицейщина.

Всичко е от алчност. Подобни инициативи идват предимно от САЩ и се прокарват от марионетни правитества в Европа. За съжаление министерството на истината не е идея само в романите. :-(

За какво му е на човек да е алчен, когато Господа се грижи за всичко и за всеки? За какво му е на човек гордост, когато всичко сме получили даром и нямаме нищо от себе си? Проблема опира до това че мнозинството не непознава светият Божи характер и поради това липсва доверие на тези хора в Господа. Затова и мнозина трупат съкровища на Земята, където ръжда и молец ги ядат и крадци ги нападат, вместо на Небето където няма ръжда, молец и крадци. Мнозина погиват заради невежество.

Всякакъв род филтри, ограничения, слухтарене из мрежата ни напомнят за Биг Брадъра, който иска да знае и управлява и най-малкия детайл от живота ни, оплитайки ни в мрежите си на контрол.

и не само, искаме всяка реклама която ми излиза при отваряне на дадена страница, да ми бъде заплатено за нея. Тъй като аз си заплащам за интернет, а това ми черпи от ресурсите. 6 GB Интернет (на максимална скорост), от които 3 GB реклами.

Това е пътя към Гьобелсовата свобода на словото

Хаха, да, точно Естония го иска. Че кои "авторски права" притежава Естония?! Марионетки на САЩ, чудя се за какво са ви залените хартийки, при това виртуални... Иначе Интернет и без това вече е почти напълно неизползваем - търсачките дават само боклук и реклама, и гледат как да ти изкопчат парите. Какво остава - лумпенизация с идиотски игрички, морално остарели с половин век, пропаганда/реклама и простотии. Ако направо затворят Интернет, хората може и пак да оживеят :)

"Министерството на Истината" е доста добре описано, не се мъчете излишно, другари либерасти.