Коментари - Как снима iPhone X (снимки) | IT.dir.bg
назад

Как снима iPhone X (снимки)

Специалистите от DxOMark тестваха камерата на iPhone X. Ето какви са резултатите.

Обратно в новината

Коментари - Как снима iPhone X (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много лоши снимки! Изгорели участъци,аберация,сенките непоправими,цветовете ужасни.....Дано това да е майтап,иначе лошо за камерата!

.

Снима, както снима всеки един иФон - перфектно !!!

хаха, снимките на този още не съм ги виждал, но всички предни модели правиха по-слаби снимки от комкурентите си. То не бяха лилави снимки, некачествени снимки при ниска светлина и т.н. Аре спокойно малко със сектата, че е жалко вече.

Cheeseus

Редакторчето като преписва от чужди сайтове, прави груби грешки. Не, този Айфон няма "10 пъти оптичен зуум", има оптичен зуум, има и 10 пъти цифров зуум. ("The iPhone X and Plus also have an optical zoom and can digital zoom up to 10x.") За десетократен оптичен зуум ще му трябва леща, която заема 1/4 поне от целия телефон.

всъщност телефона въобще няма никакъв оптичен зуум! просто двете му предни камери са различни - широкоъгълна и нормална. Двете с еднакъв MP, но при снимка едната хваща по-голама площ другата по-малка. Така създават впечатлението че от широкоъгълната към нормалната нещо приближаваш. Превключване на камери не е оптичен зуум. Идеята е хитра, но да я неречеш оптичен зуум е рекламен трик, а не реалност. Оптичен зуум е зуумване посредством оптика - серия от движещи се лещи. Такова нещо на iphoneX няма.

За тези кинти си взимаш съвсем приличен DSLR Канон, Никон, Сони, Пентакс даже и Фуджифилм с приличен обектив стъкло, а не пластмаса и мацани снимки.

И защо му е на някой DSLR, ако не е любител на фотографията? А и не се ли досещаш, че има хора в по-богатите страни, които могат да си позволят и скъп телефон и скъп фотоапарат??? Това е таргета на Апъл (а и на другите компании), а не Ганьо от Долно Уйно! За Ганьо има Леново и Нокия. Кофти звучи, но е истина.

Казваш очевидното, но пропускаш същественото. Имам доста добър Canon DSLR, с допълнителни обективи. Няма телефон, който да снима по-добре от тоя фотоапарат, въпреки че е на вече доста годинки. В началото непрекъснато го влачех с мен и снимах много. С времето започнах или да го забравям или да го оставям, защото е обемен и неудобен за носене. Познай колко снимах в такива моменти :D Започнах в такива моменти да снимам с телефони. И тогава стигнах до простия извод, че най-хубавият фотоапарат е този, който е с теб, когато ти потрябва.

Абе, а коя е тая вапируля къде са снимали тия? Толко ли нема нещо читаво, та точно тоя прокиш снимаа?!??

Това е пародия! Фотография с телефон няма, за това и снимането с тези безумно скъпи телефончета е един абсурд. Показаните примери потвърждават думите ми! Ако просто искате да си лъснете егото, дайте 3000 лв за телефон, няма проблем, но не пишете статии за фотография и телефони, защото това е оксиморон!

Човече, толкова ли не се сещаш, че никой не иска да прави "фотография" с телефона си. Хората искат удобно и относително качествено да запечатат спомените си. Толкова. Стига сте правили сметка на хората на парите. Ако използвате това време да работите, ще ги имате и вие.

Хора, не съм фен на Апъл, даже напротив... но вие прекалявате. Като не ви трябва толкова скъп телефон с толкова добра камера - не го купувайте и толкова. Явно има много хора, който искат да го купят. А щом имат толкова пари за едно телефонче, не са по-прости от вас. Даже може и да е обратното.

Не виждам изобщо смисъла от този тест. Снимка като снимки, снимани с телефон. За такъв тип фотофрафия - снимане на облаци , улици , джуки , огледала, офиси- всеки нормален телефон би вършил работа. Дали снимката е маааалко по - добре - все тая. Всъщност тук по-важен е дисплея , който да украси снимката. При професионалната фотография е друга бира , но това нещо е доста далеч пък и не му е тъй целта.

Е и?????????????????? Стръв за наивници с пари. Иначе нищо особено.

101 от 100 възможни точки :) И накрая всички снимат ЕДНАКВО и се гледат на ЕДНАКВИ малки екранчета.

Гледайте реално на нещата - телефон за 2300 лева, с камера, която струва 28 долара. Това получавате. Може да е най-доброто от телефоните, но си остава камера за петдесет и няколко лева.

като почнат да ги сравняват със CANON EOS 5D ще си купя...

Получаваш доста софтуер, който, в голяма степен компенсира некадърността на задобективното устройство. И при това автоматично. Това не е малко. А и като се изцепи някой, че телефоните не можели да се мерят с DSLR се смея по 5 минути. Първо това е ясно и на децата от детските градини. Второ, обикновените хора ще направят по-скапана снимка с DSLR, отколкото с iPhone 8, X или някой от другите флагмани в момента. Просто едното е направено за професионалисти или поне любители фотографи, а другото е за всички. Не знам дали знаете, но 99% от хората не разбират от фотография и за тях смартфона е за предпочитане.

Вярно е, напълно сте прав. Не исках да намекна това. Просто казвам чистите факти, като пропуснах да спомена софтуера, което беше важно. Отделно никой не мъкне голям апарат, като има телефон. Но все пак е смешно човек да се прехласва чак толкова по снимки от камера за 50 лева.

Няма софтуер, който да може напълно да компенсира липсата на подходящ хардуер. Покажи ми (примерно) софтуер, който върши работата на 30x оптичен Zoom... А, да... Успех!

И аз се чудя защо няма кифленски селфита в огледало с този телефон, пък то ето защо било. Че кой ще даде 2 600 за св*рка :D

безумно скъпарски боклуци за снобари

ам сега едни фотографи ще се пръкнат навред... треперете магистрати ще лъснат още голи снимки ама ейч ди...

Как снима,как да снима?!? Снима,като най обикновено фотоапаратче,но маркетинга му е толкова голям,че простолюдието тича да си купува поредния дудук за над 2 000 лв...

пълни глупости са това..с тази мижава камера кво ли ще излезе въобще!

я си купете нещо руско, нали сте руски патриоти

руско ще се намери кво да се купи, но американско има ли? дори знамето им се прави в китай, за да има кво да веят балъците!

при мобилните Андроид телефони, читавите, дори и използваемите китайските Xiaomi-та и т.н. си е правят с процесор Qualcomm. A то процесора при телефона дефакто е целия телефон :) Платка всеки може да направи.

Хайде всички сега още не изплатили 5-ицата да се хвърлят в поредния лизинг на X-а.

Разбира се че ще се хвърля само че имам възможност и го купувам в брой.

имаш възможност,но акъл нямаш щом ще се хвърлиш.