Коментари - 2021: "Година нула" за трансхуманизма | IT.dir.bg
назад

2021: "Година нула" за трансхуманизма

Или как научната фантастика става все по-реална

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - 2021: "Година нула" за трансхуманизма | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано по-скоро Господ прибере всички теэи футуристи в "прекрасния нов свят".

Ти си боклук !

Пред прекрасния нов свят предпочитам живота гаден, брутален и къс.

Цензурата трие коментари и защитава тази толкова ценна за бъдещето ста…драсканица.

Трансхуманизъм, или така наречената дехуманизация! ... Мозъкът е просто периферно устройство! ... Цялата информация е в "облак" и приматите никога няма да имат достъп до нея! ... С един чук и аз мога да хакна някой, най-много да повредя приемника/предавателя! ... Година нула на Простотията!

МОЗЪЧНИ чипове; ЛЕТЯЩИ микрочипове; ТРИЕНЕ на спомени; СЛЕДЕНЕ на мисли... ПОЛЗИТЕ са под въпрос. Едно е сигурно - посоката е към ТОТАЛНО СЛЕДЕНЕ. КОВИД сертификатите са им недостатъчни...;) ... От трансХУМАНИЗЪМ към трансРОБСТВО.

Правете си избора. Тълпата техно-фетишисти с липса на критична мисъл и страх да не изостанат или пропуснат (FOMO) ще си набият чиповете и ще ядат хлебарки само за да са "част от прогреса". Аз лично като програмист от има няма 30 години, понеже не съм наясно с "технологиите" и "имплементацията" им съм понапуснал зоната на ентусиазма и технологичният култ. Ако реално имате желание да разберете какво се случва, следете какво си купуват милиардерчетата. Ще ви светне веднага лампичката. Ако я имате въобще.:)

с две думи казано - искат да ни вкарат в матрицата. но всичко това се прави за наше добро и предимо с мисълта за нашето здраве. година нула започва с масова "ваксинация". трансхуманизъм = трансджендъризъм

Защо снимката към тази статия е изкарана от System Shock!? :D

_stankow

С какво ли се е надрусал авторът ? (Против преводача нямам нищо против - отличен превод !). Но първият не прави никаква разлика между мечта, фантазия, фундаментално проучване и реален продукт. Цялата писаница е да се подплаши консюмерът и да се наплодят паникьори.

Добре че ги има такива световноизветни доказани титани на интелекта като теб, да разясните какво е имал предвид "надрусаният" автор, кое е мечта, фантазия и реален продукт, и как целта е "консюмерът" да се подплаши. Изтънко ги разбирате нещата, той и Бай Ганьо така обяснявал тоя не ми го хвали, ония не ми ги хвали, че ползвали земеделски машини. Ганьо знае най-добре, булгар, булгааар! Да се чудиш как при такива интелектуалци като теб бълхарникът е най-бедната, най-мръсната, най-слабообразованата и най-бързоизчезващата нация на два континента.

_stankow

Много си ни е добра страната. Вярно, много тежко е заробена от запада, много тежко експлоатирана, но хората не губят здравия си разум, колкото и да им е тежко. Имаме проблеми, но ще ги решим. При това скоро. А на вас като не ви харесва тази нация - изберете си друга !

Страната е добра. Ганювците сте проблемът в нея. Ама ако ти харесва да си най-беден, най-мръсен, най-необразован и най-изчезващ - моля, наслаждавай се на колко сме си добре! Все западът ви е виновен, все "ще решите" все някога проблемите, докато газите кучета за кеф и разчленявате жертви на убийство в бидони с киселина, все сте големите разбирачи по всичко, както и ти сега даваш акъл ангро на световноизвестни автори и доказали се визионери. И, разбира се, "като не ти харесва - заминавай другаде!" Че иначе ще ни се наложи да си оправяме ганювската кочина. То си има причина Бай Ганя да е най-бързо изчезващата нация, и това не е защото манталитетът му е "като не ти харесва, дай да видим как да оправим нещата".

Трансхуманизма=модерен САТАНИЗЪМ Целта откъсване на човешката ДУША с БОГ замяна на свободната човешка воля със сатанински електрони джаджи

Направо почвай да разпалваш кладите за едно хубаво ауто да фе. И не пропускай онези сатанисти, които смеят да твърдят, че Земята се върти около слънцето, а не обратно, че и примерно разчитат на лекарства, вместо на молитви, за да се лекуват.

Хапчетата.

Вие русофилите сте добре! Имате те си Фейсбук групите за раСССия, имате си булгериантаймс, имате си РусияТудей и Спутник! Имате си жреците на евразийският руслям - троловете! Няма как да изгубите връзка с бог Шуткин! :)))))))

Новините за поредната стрелба в америслямските щати или за това как руснаците ще посрещнат Нова година в космоса с черен хайвер ли те активизираха да се давиш от завистлива злоба и обсесия по руснаците?

.. А ти казваш това, ползвайки "електронна джаджа".

Нарича се богохулство и посегатество върху Божието домостроителство. И Денница поиска да бъде бог, но падна в эемната преиэподня. Нпомням го на самоэабравилите се.

Невероятно много пари инвестирани в технологии които потенциално могат да ни убият. А в същото време лечението на диабет и рак остава някак на заден план. Не, не става дума за технологиите дето доставят химиотерапията на място (както е споменато в статията). А за реални лекарства и терапии без странични ефекти.

Тъй де. За какво да се мъчим да създаваме технологии, които могат изобщо да предотварят да развиваш такива болести, като можем да наливаме пари в лекарства да ги лекуваш вече като си се разболял от тях.

Добре, че е раСССИя! Тя пуска Росфилмь анимацийки за невероятни, новотехнологични оружия полезни за хората и човешкият живот! Савецката хупер-ултра звукова ракета лекува РАК! Т.е ест человек, ест РАК! Нет человек, нет РАК! :))))))))

Тук в прав текст Ви съобщават какво има във експерименталният бъркоч наречен "ваксини". Както е казал Исус: „ Който има очи, ще види. Който има уши, ще чуе!”

ще си присади или ще му бъдат присадени изкуствени! :)

който има партиен билет, ще получи поръчение от Партията.

Изкуственият интелект, е имитация на такъв.

Помните ли робота Федя! Уж високотехнологичен робот, а в последствие се оказа, че вътре имало скрит алкаш! Целата им работа такава на ватниците! :)))))))) И с "високотехнологичните" им анимации от Мосфилмь тоже!

глупав по глупав най-глупав хипер мега глупав тъп МАЙОР

и повече не го обиждай!

Дали поне един от тези (Марк Зукърбърг, Джеф Безос, Сергей Брин и Лари Пейдж, както и Питър Тийл ) си е пробвал технологията върху себе си? Така както е правил създателят на хомеопатията - Самуел Ханеман?

И какво ще промени за вас, ако го пробвал?

Може ли да питам ковид идиотите ,нали нямаше да ни чипират и всичко било конспирация и лъжа ?

Каквото правят е все още в експериментална фаза. Нулевата партида с вградени нано чипове подобно на ред продукти и стоки дават дефекти и „производителщ“ бързо се отказва от дефектиралите опитни зайчета. Това че гордо се правят на „ваксинирани“ зайчетата трудно приемат че ще са с много кратък живот като всщко ново недоизпипано...Антиваксърите са тяхна противоположност и ще живеят бедно нормално. А протестите са все повече агресивни.

Ти си мислеше, че такива тепърва създавани сложни технологии ще излязат от поточната линия съвършени все едно са ползвани десетилетия наред ли? Или само искаше да демонстрираш простотия като кажеш "ваксинирани" и "протести"?

_stankow

Моля, не използвайте моя ник. Ако имам нещо да кажа под даден коментар, ще го направя от свое име. Като моето мнение може да не съвпада с вашето !

Нали си наясно, че като се подписваш СЛЕД мен със същия ник, ТИ използваш моя ник? Моля да не се опитваш да викаш "дръжте крадеца" от мое име!

Забравихме предупрежденията на 1984, Ферма за животни, на Гатака... И стигнахме до идиотизма - дехуманизация на човека в името на човечеството.

там е работата че не е в името на човечеството, а в името на шепа елит, който умира от страх да не изпусне контрола. Сякаш ще живее вечно...хм, а дали не живее вечно?! Дали не притежава вече технология за трансфер на съзнание?!

Притежават я. Роботите и изкуствения интелект правят милиардите евтина работна ръка напълно излишна. Та, какво следва, сещаш ли се?

въпросите ми бяга риторично - не беше ли очевидно?

бу хаха - щели да "хакват" човешкия мозък всички собственици на технологини компании и идеолозите им са и-д-и-о-т-и

Света се развива технологично, а в същото време във варварска и изостанала раССССия размахват икони с лика на дребният и плешив диктатор и заплашват с унищожение всичките си съседи! :)))))))))

ти нали си трансхуманист,или по точно обикновен джендър

Аз нямам ботокс, не нося високи токчета и не си епилирам цялото тяло! Както прави вашия вожд! :)))))) Между другото коя е половинката на Шуткин! Медведев! Шойгу! ... войничето на пост пред Кремль! :))))))))))

ти си обикновен джендър,нямаш пари и седиш в якоруда във външния кенеф и нямаш и вестник даже

А защо сте сложили снимка на SHODAN?

Защото не са наясно какво е.

Ами да - тук нищо не е споменато и за едно направление в науката - генетичното инженерство. Как е възможно да може да се присади ген на сьомга в домат, да се присади ген на скорпион в прасе и да е забранено да се присаждат гени в човека. Днес има банки от сперма, напълно е възможно да се направят и банки от яйцеклетки по каталог и да се работи по човешката селекция. За по-добри работници, които няма да протестират и да си търсят правата, за по-добри консуматори, които чинно ще си плащат кредитните вноски на банките и ще купуват какъвто там тренд им се посочи в рекламите. И ще теглят още кредити за да купуват. Без да мислят как ще ги плащат. В същото време да могат да работят по 12 часа на ден и да не се разболяват, да не изпитват емоции от типа на болка, всъщност да не изпитват никакви емоции ..... функциите по размножаването вече не зависят от тях. Няма нужда от емоции

Много лошо бъркаш генетика с психо/социология. И си мислиш, че човешкият геном и физиология е същата като на домат.

$подобряването и модифицирането на човешкия организъм$ - но новоговора на Новия световен ред това означава съсипване на генетиката на човека и тотален контрол върху всяка негова дайност!

Това за съвършения човешки геном го кажи на хората с генетични синдроми, с алцхаймер, с хънтингтън, с паркинсон, или с рак.

Хората с мултимилиардите ще ни докарат тази чума.

Точно така. На въжето тези, които са ни докарали чумата на технологичния прогрес!

А ти мислиш ли, че мозъчни импланти, които те зомбират и ти вкарват илюзията, че твоято собствена воля, са технологичен прогрес? Да ядеш лабораторно месо, да живееш като в Аватар - приспан зеленчук, живеещ във виртуала? Егати прогреса на цената на свободата.

Импланти, които могат да ти влияят така на съзнанието, са технологиче прогрес, да. Също така импланти, които ти подобряват мисленето и добавят нови функционалности на човешкия мозък. Няма да питам ти откъде си сигурна, че ще те "зомбират" и "ти вкарват илюзията" повече от телевизията или интернет, например. А какво е лошото да ядеш лабораторно месо? Сега като го ядеш натъпкано с химикали, много по-различно ли е, само дето изисква значително повече ресурси за отглеждането? Или да живееш във виртуала, ако те кефи? Някой да те е вързал насила? Я дай дефиниция на "свобода" както е в момента, че да видим колко си свободна и как ще си я "изгубиш"! Понеже гледам примерно, че ползваш електричество, това не ти ли е "отнело свободата" да можеш да отидеш където си искаш и да живееш в гората, като трябва да се прибираш всеки ден в отопления си дом с всичките технологии в него? Това вече не те притеснява, а?

хуй манизъм

Началото на краят е тук... Бийте си по един бустери и се гмурнете в Мета- смъртта със погубена човешка душа. Тази статия е доста закъсняла... Евгениката вече е в действие...

Ако евгениката е вече в действие, как така се раждат тъпанари като теб?

ти сериен хейтър ли си? бахти криндж-а - на всеки коментар реплика. излез навън, подишай чист въздух

Не виждам да успяваш да ме опровергаеш! Даже напротив, потвърждаваш каквото казвам, ха ха ха! Фактът, че използваш думички като "криндж", демонстриращи ниска езикова култура поради непознаване на собствения език, само затвърждава допълнително впечатлението. Сигурно на чист въздух си ги усвоил!

човечеството е във фазата в което е било преди 9000год. и както ебило преди това още 10000год преди това. Пак автомобили, космически кораби, роботи, навсякъде застроено и пр. При първия случай тази човешка техническа цивилизация е унищожена от множество вълкани, втория път от калния дъжд в следствие на разпада на единия естествен спътник,затова сега имаме един. Същото и с днешната технологична цивилизация, и тя ще си замине по не много по-различен начин.

Ама като развиеш инфекция, тичкаш за антиобиотик, вместо да си умреш както е било не преди 9, ами само преди 150 години? Като ти е студено, пускаш си климатика, като искаш да отидеш на разстояние 500 км в рамките на 4 часа, се качваш в колата си, като си гладен, отиваш и си купуваш достъпна храна, вместо да бачкаш на нивата като луд и да се надяваш да има някаква реколкота? Досущ както е било преди 9000 год., нали!

Аз никога не вземам анитбиотик, само Ханеманската медицина, не за друго ами антибиотикци и други средства на официалната мед. наука просто са далеч неефективни. А иначе то друго освен да се занимава със съдене на жито, плодове и тяхното отглеждане, друго изобщо не му трябва на човек. Това че е бил подмамен сда се занимава с друго сие отделна тема.

Аха, ти си от тези. Препоръчвам тогава да бяха по-надалеч и от интернет и изобщо електричество. Всеки знае, че те излъчват вълни, които зомбират, заробват и т.н. Шапка от фолио също помага. Апропо, ако легнеш за хирургическа операция, ще откажеш анестезия, нали? Ще разчиташ на "ханеманската медицина". И после няма да пиеш антибиотици, защото те са "далеч неефективни" да те предпазят от постоперативна инфекция, то цялото човечество въобще бърка, като е развило тази неефективна технология, а драстичното намаление на смъртност от инфекции откак са почнали да се прилагат бактерицидни средства е само илюзия, породена от това, че човек по цял ден се занимава с глупости, вместо да си сади жито и плодове.

няма хуманизъм в така описаните постижения на 'трансхуманизма'.

"Досега човешкият живот като цяло бе, както го описва Хобс - "гаден, брутален и кратък". Огромното мнозинство от човешките същества (ако вече не са умрели млади) са били засегнати от мизерия... Ограниченията и разочарования на нашето съществуване може да бъдат в голяма степен превъзмогнати... " За преодоляване на функционална неграмотност или обикновено невежество все още няма технология. Да си знаеш.

обикновеното невежество е ... качанг! ...леснопреодолимо. 100 лева на дребно за таблет.

Обикновеното невежество е леснопреодолимо и без таблет. Има едно нещо, наречено книги. Таблетът значително помага, ама както се вижда, на някои хора и готово да им сервираш познание, пак ще държат да са невежи. Главното средство срещу невежеството е правилната употреба на това, което е поместено в черепната кутия, което именно е проблемът на невежите. А това "качанг" не знам какво е, и явно целият интернет също не знае.