Коментари - Комуникацията между F-22 и F-35 е невъзможна | IT.dir.bg
назад

Комуникацията между F-22 и F-35 е невъзможна

Двата най-модерни изтребителя на САЩ не могат да комуникират един с друг.

Обратно в новината

Коментари - Комуникацията между F-22 и F-35 е невъзможна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Могат да комуникират!Ф22 догонва Ф 35 и пилотът на 22 със средния си пръст на дясната ръка промушва кръгче на лявата.Пилотът на ф 35 се изчервява под шлема и пуска розови облаци през соплото....и всичко е ясно!

Да да

Комуникират си без проблеми. Естествено, че "новината" е поднесена идиотски. С тези радари не се комуникира, а самолетите автоматично се разпознават като свои. Затова е използван термина, че самолетите не комуникират по между си. Естествено червенотъпаците си представят, че пилотите не могли да си комуникират. А не са тръгнали да оправят тези различия, защото има друга система за разпознаване на свой-чужд, която се ползва в НАТО и не е свързана с радарите на самолетите.

Добре че си ти, украинския военен експерт, та да не тънем в невежество. Също като ракетата по климатика, нали :)

Малкия, опознавателната система "свой-чужд" съвсем не е част от радио-локационната станция на самолета. Това, за което ти говориш, или по-точно се опитваш да говориш, е пряк обмен на информацията, получена чрез радио/топло/електромагнитна локация (активният и пасивният радар на самолета) към другите в ятото, и в осъвременен вариант - към всички, участващи в съответните бойни действия, които имат разрешението и обезпечението за приемане и обработка на въпросните събрани моментни тактически данни. МиГ-31 например на тоя принцип може да създава мрежа от няколко самолета, които заедно действат като една голяма РЛС - четири или повече самолета се разгъват в широка формация и "наслагват" всички събрани от радарите им данни за обща картина, която се вижда от радиолокационния офицер в самолета. Вземи си сложи и вдигни задника от пилотското кресло поне десетина пъти, преди да се опитваш да блестиш с четени-недочетени познания по техники за информационен обмен и РЕБ.

Не му връзвай кусур - тоз е форумния идиот.

Дълбоко съм притеснен от информацията в статията. Толкова се пртесних че не направо не ми се коментира. Тя покава накъде е тръгнал този свят. Скоро ще се сринат небесата. Океаните ще прелеят. Огненият ад от земните недра ще ми дойде на гости в апартамента в Люлин на 10-тия етаж. Има и една много рядка птичка в амазонската джунгла, още не са я открили, но да Ви кажа с нея какво ще се случи, направо не ми се мисли, а какво остава да го изкомуникирам с тука. Абе Дир-а, ама на какво прилича това да пускате такива новини тук, и да всявавате смут в душите на хората. Нямало комуникация. Ми те хората забравиха да коментират, а какво остава за някакви фърчила. Аз ще Ви кажа- на нищо не прилича. Ето казах си го. Тролска му работа. Сега отивам да си взема хапчетата, и ще Ви замоля да не ме притеснявате следващите 5 минути.

Айде умници. Щом е за оръжие , аванти до 1000....

Според родните русфилистици, мериканците били изкопирали руски самальот ЯК и го кръстили F35, явно мечтите им се превръщат в истина. Горките мериканци, те дали знаят какво мисли червен Бай Ганьо?

Няма нужда да комуникират така или иначе, тъй като след като видят СУ-35 американските пилоти онемяват, а пък появи ли се СУ-57 направо ще се н*сират.

Руските самолети са добри най-вече като подводници

БАНАНА , БАНАНА МАМА

освен viber може да ползват и морзова азбука - ще пускат картечни откоси като вид морз ..

Абе философи...руски военен експерт направи доклат преди месец и усилено препоръчва сериозни повишения на военният бюджет..смятайте за какво иде реч.А др.Путин на президенската си реч казва че за да бъде русия има нужда от технологичен скок...и то сериозен...което би било чудо

Защо САЩ не се обърнат към Русия - има начин за Комуникация , протокола е различен , но има Конвертори , има ги в Ютюб . Явно ИТ на сащ са гола вода - даже и германците ги имат .

Ма наистина ли ти си най-умният на мама и на тате? Дай надежда, кажи, че имаш поне брат или сестра.

Той най-вероятно се кани и поколение да остави.....

Хайде да си купим и ние от тези самолети!

С кво шъ ги купим???

Да заложим пасито на магистралата.

Ние нямаме този проблем, щот нямаме самолети1

Да опитаме като американците - да си печатаме долари ;)

WTF??? или статията е малоумна или преводача.

Бе те не могат да фърчат, не могат да се бият, не могат да излитат и кацат на самолетоносачи, ма видите ли - били невидими. Глупости на търкалета. Говедата ОТНОВО са за смях!

Колко копейки ще причукаш с това в извънработно време?

За копейки не знам, ама и децата ви се смеят!!!

А някой си мислят, че в България се краде най-много!

загубих апетит направо!! Какво ни занимават с глупости от ДИР!!

А за какво им е да комуникират на ниво боен радар и целеуказание едни с други, като за тази цел си има АУАКС? И още нещо, такава комуникация с целеуказване се осъществява между еднакви самолети, а най-често и от една ескадрила (примерно само 35-ци или само 22-ки), защото иначе е безмислена. Типичен пример за това са Грипените и тяхната дейта линк система, която за самолети с други размери, параметри на двигатели, системи за оръжейно насочване и предназначение на самолета като цяло се явява абсолютно безпредметна. Тук не говорим за комуникация по радио станцията тип къде се изгуби, че те не видим (както се разбира от типичното заглавие в стил Гогов)...

Ма прав си - за какво им е на бойни самолети комуникация между тях.

Верно си дебил! Пък може и от ЕС да си...ма пак си оставаш дебил!

Глупости. Размахват си флагчета през джамовете. Който видял, видял. Другия забива набедената летяща кофа в дувара.

Пада ти шапката от тъпата кратуна кога са падали мигове виж че летят на тях повече от 30ги сега каракачанката им удалжава живота още

В Русия падат, по 1 брой всяка седмица!

а понякога и 2 та даже 3

Не знам как е в Русия, но за последните 7 дни вече 3 американски паднаха.

Да да

Че те са с под 1000 летатенни часа. Основен ремонт на 300-400 часа, и живот около 1600 часа, баси боклуците. Всеки ф-22 има нальот от по над 3000 часа, а живота на Ф-35 е с гаранция минимум 8000 часа

"F-35 от своя страна е един значително по-млад самолет, използващ радар, който е нямало как да бъде предвиден от конструкторите на F-22." Фигура от висшия пилотаж, с която се прави опит да се избегне идиотията, че случаят не е "предвиден от конструктурите" на Ф-35

Да да

Щото радара на Ф-35 е по-модерен и ефективен.

"Обяснение" за идиоти.

Колко ли милиарда ще струва подмяната на радарите? Че вече и долара не е оня долар който беше по времето на Рейган.

Тоест Ф35 е на същото дередже като МиГ29. Няма комуникации с Ф22. Ще трябва да си пишат във вайбър.

Как да не могат дакомуникират, бе! Нали си имат Фейсбук! Че то бе Фейс, кой ще им се върже да става летец!

Working together and doing it right - два движещи успеха принципа.

Това не е най-големия им проблем. Той е цената за час полет и поддръжка. В момента вече се мисли да се намалят заявените самолети, защото просто няма да има пари да се поддържат. И става въпрос за едни 30% по-малко Ф35. На времето за това и е спряно и консервирано производството на Ф22. Истината според мен е, че някой много здраво смуче на военната хранилка там и докато не се намери някой като Спейс Х все така, ще е.

"Някой" много здраво смуче цялата американска и "съюзническа" икономика. Като трупа трилиони на гърба им. И е обрал златото им. Например, германското. Същият този "някой", после ще запали сащ и света, така както банковите обирджии палят колите си за заличаване на следите. Този някой вече си е прехвърлил награбеното в Хонг Конг и оглежда подходящ момент и повод за ТСВ. За да се настани удобно пред екрана и да гледа "шоу", в което умират стотици милиони балами по света и у нас. Пък и "тарикати".

Баси, колко си навътре в нещата. Някой би помислил, че си личния близач на Вожда и затова си толкова информиран.

Значи са несъвместими с НАТО-вските стандарти. ;) Поне единият от двата.

Радарите ли?! Всъщност причината самолетите да не могат директно да комуникират по между си е в това че американците смятат че всяко въздушно нападение трябва да се координира от самолет със система за въздушно предупреждение и управление(AWACS)...

Ф-35 не е сравнително нов самолет. Руснаците им продават техническата документация през 1995г. и 1 година обучават специалистите на "Локхийд Мартин" как да направят самолета. Така че това е нов самолет за американците и стар за руснаците.

Това в списание "Огоньок" ли го прочете?

Съвсем официално Локхийд Мартин купува документацията на Як 141. Опашката на Ф-35 с вертикално излитане е почти абсолютно изкопирана. Прилича и на Як 43. Сравни ги на намерени снимки - има такива сравнения.

Абе защо все така става че всичко най-модерно е измислено от руснаци, а се прави от американци, японци, германци и т.н. Или руснаците просто лъжат, или инженерите им са толкова некадърни, та не могат да следват полета на мисълта на научните фантасти. "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш" Страхотна мисъл! И докато руснаците не проумеят че мобе да имаш всякакви идеи, но все пак трябва някой да е в състояние да ги направи, ще кретат на опашката. Що с еотнася до това кой откъде е взаимствал всичките са взаимствали от немската технология за реактивна авиация. Направете си един прост експеримент - сравнете силуета на Ме-262 с повечето съвременни пътнически самолети. Ще установите доста голяма прилика. А това е разработка от 1940-41 г.... Когато руснаците въобще не са знаели що е то реактивен самолет.

Американците (които всъщност са имигранти от цял свят) може много неща да измислят, но ако не са китайците да ги произвеждат на приемливи цени, никога няма да видят пазар. Така че това важи за всички народи.

Стар за руснаците викаш...със създадени 4 броя прототипа и никога не вкарани в серийно производство... Освен това самите руснаци си признават, че принципът на вертикалното излитане при Ф-35Б е различен - американците използват подемен вентилатор, докато руснаците реактивни спомагателни двигатели. И като стана дума за двигатели - руснаците използват 3 двигателя, а американците само 1.

Това е за под пилота. Опашката е почти същата.

Абе винаги съм се чудил някой вярва ли ги тия тъпотии?

Руснаците влизат в американската система (LINK14 май беше) когато им се налага. Така че ако имат проблеми нека потърсят помощ :)

КАТО ПОСРЕДНИК "МИГ"-ове ЗА КОМУНИКИРАНЕТО ;-)

Да да

Опитали са да ги използват, ама Миг-овете винаги падат.