Коментари - Apple: Всеки iPhone е засегнат от уязвимост | IT.dir.bg
назад

Apple: Всеки iPhone е засегнат от уязвимост

Apple потвърди, че всички Mac и iOS устройства са засегнати от уязвимостта в процесорите.

Обратно в новината

Коментари - Apple: Всеки iPhone е засегнат от уязвимост | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесно ! Сега е момента да напазарувам акции на интел

МАЛОУМНИК, ВЪПРОСНИЯТ "НАПЪН", ЗА КОЙТО НЕ СИ ЧУВАЛ, Е ОФИЦИАЛНО ОБЯВЕНИЯТ ЗА НАЙ- МОЩЕН КОМПЮТЪР В СВЕТА ЗА 2016 !!!! ЛАИК НЕЗЕМЕН!!!! ЦЪКАЙ СИ ВЪВ ФЕЙСБУКА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ПО- СЛОЖНИ МАТЕРИИ!!! КАЗАХ ТИ - СПРИ ДА ПЛЕЩИШ, ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ СЕРИОЗНО!!!! ПРАЗНОДУМКО! НИТО ИМАШ ПОЗНАНИЯТА, НИТО АКЪЛА, НИТО РЕЧНИКА, ЗА ДА СЕ ЗВУЧИШ СЕРИОЗНо- САМО ДЕТО МНОГО ГОВОРИШ И ХАБИШ КИСЛОРОД... ПОРЕДНАТА "КАЛИНКА"....

LOL, с това темпо на припадъци от ярост по моя вина няма да те бъде още дълго. Прочети пак постовете ми, колкото пъти трябва. И да врещиш и да не врещиш прекрасно знаеш кой от двама ни какво е и това те убива. Примири се и си живей животеца без да ми се вреш в краката, така ща не ща се налага да те газя.

Айфон е най-страхотното бижу,създавано някога.Не е възможно да бъде хакнат,та даже и от бог.Плюете по айфон,защото завиждате.Никой не е по велик от айфон.Даже и Айше го е осъзнала :)

За какво да давам 6-7 пъти повече пари за същия боклук?

Все тая - дериват на U-NIX.

dp, проблема при процесорите е охлаждането и как да го наместиш в комерсиален продукт като лаптоп или телефон например! Знам го този процесор, но той е само част от суперкомпютър! Не е чак такъв подвиг за държава 2ра икономика в света!

По-неграмотен превод от английски рядко съм срещала. Не съм убедена, че преводача изобщо е разбрал за какво става въпрос. Пълен потрес!

Много си права. Това с минорния ъпдейт ме уби. На английски означава малък, маловажен, но като го преведеш минорен, звучи много тъжно, и в прекия и в преносния смисъл.

Спокойно, това е пример за обичайната практика в БГ, когато в раздела чужди езици в сивито, се пише владея английски език. Неуки неграмотници.

ХАХАХАХА Непросветен рубладжия! Sunway TaihuLight е компютър, а не процесор! Или не правиш разлика може би между двете!

Погледнах го след като стана дума. Правят си процесорите в Китай, техен силиций е, докъдето се знае какви са ядрата са алфа на ДЕК (съвместими, навярно са си китайски дизайн). Последното никой не го знае какъв му е наборът от инструкции, има предположения, че не е алфа но никой не знае. Едва ли е несъвместим с предишните та сигурно и той е алфа, поне в голяма степен. Но чипът е огромно чудовище, не е за подценяване изобщо. Алфа не стигна далече защото бил изпреварил времето си казваха (не съм копал алфа и не го познавам), те и ДЕК си отидоха отдавна.

Защо мислите ВСИЧКИ държави, които се имат за независи от САЩ , ползват за военни (а и държавни) нужди процесори, разработени от собствени специалисти? И Китай, и Русия, и Индия, Япония, дори някои НАТО-вски "приятели" на американците, разработиха собствени CPU-та, започвайки от нулата и отказвайки да ползват "помощ" от големите в бранша -IBM/Intel/AMD/ и губейки години в откриване на топлата вода... Това се знаеше от поне 15 години...за тези вратички...

Глупости пак. Де ги тия собствени процесори. Кой ARM кой MIPS направил - и въпросния номер с четенето на страници дето не трябва спокойно може да върви и на някои от тях, въпрос на детайли извън полезрението на масата четящи тук (неколцината които знам, че четат и биха го разбрали пък нямат нужда от това обяснение).

Искаш пример ли? За китайския Sunway TaihuLight чувал ли си? Сигурно не си! 'Що не вземеш да почетеш малко, преди да говориш??? И знаеш ли още нещо: "It's not based on an existing architecture. They built it themselves," said Jack Dongarra, a professor at the University of Tennessee. Ей, много мразя нещастници, които много им е голяма устата, ама не казват нищо!!! Лаик нещастен.... Да инсталираш някоя игра не те прави "специалист", малоумник, също така ако не си чул за нещо, това не означава, че то не съществува- просто ти си много ограничен!!!!

И каква стана тя - проблема ще излезе, че не е бил в батерията. Тези алчни американци с исковете си за 999 999 999.99$ и тоз път няма да им мине номера. На 5s след смяна на батерията работи 3 седмици и умря.

ГОЛЕМИТЕ ИТ КОМПАНИИ ИМАТ ДО ЕДНА ДОГОВОРИ ДА ОСТАВЯТ ВРАТИ СЪС ЦРУ , ФБР И НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ :)) ИНАЧЕ ФЕДЕРАЛЕС ЩЕ ГИ ПОДГОНЯТ ЗА НЕПЛАЕНИ ДАНЪЦИ :))

Дай да ги прочетем тези договори, а ?Не че не звучи логично да е така, но договори ...., тролене.....

"засегнат от уязвимост" има смисъл колкото "уязвим от засегнатост"

Както се разбра преди месеци новите процесори вече разполагат със собствена линукс операционна система напълно скрита от потребителите. Тя може да прави всичко необходимо за да нямате тайни ... така, че не се притеснявайте за уаязвимост.

Че кво толкоз :) най много да ви впрегнат лаптопа да оре криптовалута, или да ви свият данните за банковите акаунти.

А баш, "дай Боже всеки му", както се казва :) Да ти имам сарказма....

Apple - скъпо, но пък скапано! Тази фирма сдаде багажа, когато умря Стив Джобс. Сега просто хиените събират плодовете на труда му и лапат. Преди бяха новатори и водеха парада, сега са просто корпоративни търгаши. До няколко години няма да са фактор в този бизнес.

Прав си, че след Стив Джобс не са пуснали нищо по-специално като функционалост. Даже взеха да изостават от азиатците. Аз досега бях на айфон, но сега чакам Сони да пусне новия си флагман XZ2 и ще мина на него, защо да давам две хиляди за айфон, безмислено ми се вижда.

Alen

Sony+Android e най-най-най-скапаната комбинация! Без никакви бъгове сваля производителноста след втората седмица с 50%.

Нес ъм фен на Апъл но в случаят няма как да ги виним, защото всичко е под ножа.

Тази "уязвимост" им дюшеш на Apple. Сега могат да си забавят старите устройства както и когато си искат и без някой да може да ги осъди.

Странно, нали хвалеха Apple, че "сами си проектирали" процесорите ?

"сами си проектират" до толкова доколкото примерно една цветарка сама проектира букет, като са и доставени само маргаритки и трендафили - избира по читавите и ги връзва заедно с паднелка. ...но шапка им свалям на Apple, че излязоха толкова бързо и казаха, че проблем има. Другите китайски и корейски и тн.още явно не са асимилирали новината или ги е страх да кажат "Риск има".

В случая Apple си прави PR. Проблемът засяга всички, които използват споменатите процесори, така че няма нужда Apple да излиза със специално изявление. По твоята логика всеки производител на компютърни устройства и телефони трябва излезе с такова изявление понеже всички производители ползват такива процесори.

Нещо се бъркаш, Самсунгпримерно са си с техни процесори, така че няма какво да обявяват.

Пак се изказа неподготвен. Жалка работа.

Сега ще пуснат ъпдейти,пълни с шпионски програми.Ще падне производителността с 30%.Ще копаме яко!

Ние че копаме, а геймерика ака краваристан, ще събират биткойните, понеже зелените хартийки на ФЕД е ясно, че не стават за нищо.

Колко да не стават след като долара е 57 рубли. Значи рублите 57 пъти повече не стават за нищо

С една дума - боклук за 2400 лв.

Моят мак боклук струва 6К, ми отделно айпад/айфон... Ба си

Драскачите от Дир.БГ чистят, но ние имаме IP адреси колкото искате и ще продължаваме да пишем. Та, да попитам отново глупендера. Мислиш ли, че става дума за боклук за 2400 лева, като имаш предвид, че всички устройства с такива чипове от всеки Андроид телефон, през таблети, до компютрите в Кремъл, които са с интелски чипове са засегнати?!