Коментари - Apple мина изцяло на чиста енергия | IT.dir.bg
назад

Apple мина изцяло на чиста енергия

Apple обяви, че е постигнала целта си – да захранва всички свои съоръжения с възобновяема енергия.

Обратно в новината

Коментари - Apple мина изцяло на чиста енергия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спорно е колко зелена е зелената енергия. Колко енергия и редки елементи, някой от които силно токсични се изполват за изработка на фотоволтаичните панели и акумулаторните батерии. Работата на един панел въстановява ли разходите по него в енергия за извличане на съставните му елементи от природната среда и за изработването му? С акумюулаторните батерии нещата са също много противоречиви.

А отиди на сайта Алибаба и виж китайците на какви цени продават соларните панели. При това цените са за минимални пратки от 10 панела. Слънчевите панели са едни от бъдещите технологии. Които се развиват ежечасно. Основния материал е стъкло и алуминий за повечето подложки или фибростъкло. На качествените монокристални панели. Изплащането става за седмици.

а акомулаторите как ги харчат?

Всъщност най-много енергия се хаби при производството на продуктите, след това за подръжката на сървърите за "облака". Офисите и магазините са нищо в сравнение с цялостната консумация на енергия от Епъл. Хубавото е, че Китай произвежда все повече зелена енергия - съответно и Епъл ползват все повече зелена енергия, независимо дали го искат или не.