Коментари - ”Ростех” извади голямокалибрен автомат | IT.dir.bg
назад

”Ростех” извади голямокалибрен автомат

Руската държавна технологична корпорация "Ростех" представи автомата ШАК-12, който използва 12,7 мм калибър.

Обратно в новината

Коментари - ”Ростех” извади голямокалибрен автомат | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хамерите имат отдавна в производство такива късоцевни автомати 50 кал , ушанките най-вероятно са ги прекопирали що немат толкова акъл да измислят и сътворят нещо подобно. Затова когато в русия направят нещо подобно го отчитат като събитие докато с хамерландия е вече скучно ежедневие.

Звер! Който иска ютии и тостери, да иде на Алибаба и да си поръча - стотици марки се бутат да ти ги продадат. Руснаците си правят това което не могат да си купят или не искат поради съображения за сигурност. Когато ютиите и тостерите попаднат в тази категория тогава ше си направят. А през това време "модерните" българи от 28г един болт не са произвели и жулят полски ябълки и турски домати при положение че са доказали че могат да си правят къде по вкусни и качествени такива.

loyola

На тия десантчици ще трябва първо да им развиват здраво стамината преди да станат ефективни.

Чета в съседна тема "Мотоциклетите на Honda и новият Civic блестят във Варна". Кога ли ще прочетем :"Мотоциклетите на "Урал" и новият "Москвич" блестят във Варна"? Защо не вземат да си пренесат оръжейната технология в нормалния живот? АК47 изтрелва в пъти повече патрони от произволна западна пушка преди да се скапе. Защо не направят и кола, която да изминава в пъти повече километри от западните преди да се скапе? Ей така да направят един автомобиле аналог на "Калаша" - евтин, здрав и макар леко неудобен, на практика вечен автомобил. Ама на- за пушка успяват. За кола не.

Първо да направят ютия.

В къщи още работи една ютия "сделана в СССР" къде през 1981 година, като и преди пускане на парното се топля с една печка произведена пак там през 1979 година. Може пък да не са се отучили. Но кола твърдо им се изплъзва - и на СССР и на РФ.

Не знам защо някой толкова се вживяват... Това е просто оръжие. Стратегия - създадено за определени нужди. Бизнес - трябва да носи приходи от продажби. САЩ са водещи в разработки и търговия с оръжие, ама но няма такава истерия, като се публикува нещо за тях... и не забравяйте оръжията не убиват, убиват тези които ги държат, а вината носят тези които издават заповедите - политиците

АвтоматЪТ ШАК представил руска компания... Дир, научете български, оправете си правописа, ползвайте редактори, коректори. Или поне се научете че пълен член в мъжки род има само подлогЪТ в изречението.

Няма да е лошо да го тестват в САР срещу главорезите или срещу фашистите в бивша Украйна!

току виж си получил и пълен оргазъm от поредното руско пушкало.

А модерни перални? Кога?

ти за пране говориш.

Факт е, че като не може да се похвали с реални икономически, политически, технически и научни успехи всеки диктатор и дребен човечец, чийто амбиции многократно надвишават възможностите му се опитва да си измисли странични, незначителни и въображаеми успехи. Та такъв е случаят и нашето момче Путин и неговата остатъчна империя РФ. Сега очаквам да се похвалят с ловна карабина или ръчна граната ново поколение следкато се похвалиха с танк "Армада", с неуловими ракети и сега с някаква си пушка. Луда работа!!!

Луда работа ти казвам!! Бачкаш като съвсем посредствен трол, което си личи от километър и си мислиш, че някой ти се връзва. Продължавай. Не ни пречиш.

Ами не, личи си, че мисли доста тречво и реално. Ти обаче миришеш на трол от километър.

Сега да го скрият на Вова в жопата.

Това с 33грамовия патрон е добро, но трябват двама негри, единият да носи оръжието, а другият боеприпасите. Като се има предвид, че негрите имат по високи доходи от българите, оръжието е неподходящо за България.

С тази висока скорострелност и мизерен боекомплект оръжието губи смисъл извън полигона.

Абе зависи. В градски условия и без много движение ще цепи мрака. Но в никакъв случай не е за Рамбовци. трябва си поне 3-ма да пукат, щото прицелната далекобойност на АК-47 е 300 метра, а на това ще е значително по-малко.

Тази джаджа е създадена с една единствена цел, да пробива всички създадени по света бронежилетки ..С което и отлично се справя!

ВСЪЩНОСТ РАШКИТЕ СЕ ВДЪХНОВЯВАТ ОТ ПАТРОНА .510 WHISPER :)) ... АМАТЬОРИ ТРОЛСКИ - ПОНЕ ОТ ПОСОЛСТВОТО ДА ВИ ДАДАТ МАЛКО УКАЗАНИЯ :)) .... А ПЪРВИЯ РУСКИ "АПАРАТ" ПОД ПАТРОНА Е ВССК Выхлоп

това са псевдоразработки които се правят с цел да се точи бюджета и чиновниците да си пълнят сметките в чужбина (както и разни генерали и полковници). другото с което се занимават е да копират западни разработки... никои не ги бръсне за слива

Четох съобщение за това чудо на руски. Искат да имат мощно оръжие за антитерористични и други спецакции, защото и бандюгите ходят с бронежилетки. Самата идея е дошла след случая "Баслан". За качествата му нямам мнение. Познавам много добре АК-47 (доста патрони съм изстрелял с него), но това е нещо със съвсем различна насоченост.

SCAR го парви това ... пък и за снаипери става. това е играчка против зомбита за уикенд уариорс

Браво. Досега защитени (body armour) от всякъде терористи се разхождаха спокойно докато ги обстрелваха. С това ще падат като круши.

ами ако си сложат Кевлар?

ако те уцелят с такъв патрон кевлара само ще ти удължи мъките. Ключовата дума е "ако те уцелят"

Накратко: Поредното руско недоносче!

Сладур, Ти държал ли си някога Калашник в меките си ръчички, та да коментираш? Или си просто поредният чел не дочел!

а ти държал ли си? АК-47 говоря.

Аз- да! Но ти не! Даже притежавам един! Законно!

Едно такова оръжие ми трябва!

но звучи по-звучно, нали?

А нещо ново да кажат за битови стоки?

Русия е световен производител на жито. При това не е ГМО. Русия притежава световните запаси на прясна вода. След 50 г ще е монополист на газ, хляб, вода.

Ще са монополисти /ако тази глупост е вярна/ 1000 човека в Русия, а останалите ще пият Бояришник.

Само че никой няма да търси газ, а хляба е храна за бедняците

Поэпаднах на по-стара класация за брой произведени автомобили. Русия бе точно зад Великобритания, с нищожна разлика. Вече може да са пред тях - не знам. Иран изпреварваше Великобритания. Първи бяха Китай. После следваха Япония и Германия. Едва 4 страни в ЕС изпреварваха Русия - Германия, Испания, Франция, Великобритания. Страните в ЕС са 28. Средностатистическият българин не може да ти каже марка кола от 20 от ЕС държавите. Относително на брой население Русия произвежда повече автомобили от САЩ. Русия произвежда почти всичко, нищо че не са номер 1. То е и нормално. Може ли да ми кажеш, без да проучваш, какво произвежда Белгия например? Русия произвежда и тежки промишлени машини. Влаковете на метрото в София са руски. За новата линия готвят други, но ако е вярно даваното тук, те са като детски - с много по-малки размери.

Отврат. Руснаците са все същите, няма надежда за промяна.

Щурмова карабина калибър .50?! Това само на ватниците може да им хрумне. А и бойните характеристики са един път - обхват на картечен пистолет и тегло на гранатомет. Безаналогово!

Свръхзвучна скорост как звучисамо, а?

аа-12 няма конкуренця. това сигорно има откат на оръдие. хората с саигата едвам се справят, та камоли с това. единствено за американскя пазар става щото ше е фън то шуут, но там им блъснаха санкции

Чакаме първия руски тостер...нещо поне малко в помощ на човечеството !

СВАЛИ СИ SOLIDWORKS CAD ИЛИ SIEMENS NX CAD ХАКНАТИ ОТ РУСНАЦИТЕ И СЕ НАПРАВИ ... РАБОТЯТ ИДЕАЛНО

Автоматът е голям, но мек.

От Северна Азия само новини за ракети, леко оръжие, измрели стотици при пожар, заради не сработили противопожарни аларми - красота. Кога ще публикувате - в МГУ са разработили ваксина, лекарство ... нещо, което да подобри живота на хората, не да ги избие. А сетих се - хлапето гледа няколко руски анимационни филми, там са добри. Жалко че Елцин назначи Путин за наследник, а не някой реформатор. Сега щяха да имат стандарт поне като в Италия с всички тези природни богатства.

БРЦК

Само. щото не четеш правилните медии. Руснците разработиха и много ваксини, ама местния бгчукчата е писател , нали?

Se taia

Дай пример :) Да говори едно към гьотере, може всеки.

Разработили, ама не ги ползват явно, ами дават пари (паундове) за тия на GSK. Защо така?

Това е нормално. Нищо лошо няма да прочетеш за ЕС и САЩ. Там само хубави неща. Колко ги е грижа за света и благото на човечеството. Какви технологии са измислили и внедрили. Какви оръжия имат, разработват, колко са убити от тях, колко оръжие са продали, на кой и т.н. няма да прочетеш. Все пак като тяхни съюзници трябва да се поддържа добър имидж. За Русия, Северна Корея, Иран и всякакви други, които сега наричаме врагове, е напълно нормално да ни заливат с оръжейните им програми. Всичко за тях - какви оръжия, колко загинали и каквото още се сетиш. Научните им постижения ще подкопаят всички. Пропагандата трябва да върви. Едните колко са добри, а другите колко са лоши. Нищо, че добри няма, само лоши.

Реформатор дойде в Украйна, гледам не са станали италианци...

като си прост то е доста кофти

АКО УДАРИ В КРАЙНИК ГО КЪСА КУРШУМА :)) .. А НА 150 М МИНАВА ПРЕЗ НАЙ-ТЕЖКИТЕ БРОНИРАНИ ЖИЛЕТКИ - С КЕРАМИЧНИ ПЛОЧКИ :))

И това трябва да бъде повод за голяма радост ли ?!

таман залагах какво ще ни сервира Гогов ... ама нъц , без изненади :))) в "технологичната страница" на дир-а

Да се смееш ли, да плачеш ли:) Хората какви постижения имат, тия мужици извадиха - тежък вариант на белези от преди Балканската...

ей такива умници ги целя от 4 км...пък ако имат ивичест парцал на звездички ми е още по лесно