Коментари - Китай разработва авангарден кораб за Луната | IT.dir.bg
назад

Китай разработва авангарден кораб за Луната

Китай разработва авангарден космически кораб, с който да осъществява пилотирани мисии към Луната.

Обратно в новината

Коментари - Китай разработва авангарден кораб за Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще се окаже, че китайците първи ще стъпят на Луната.

Руските тролове да се натоварят,да отидат завинаги там горе ,за да си живеем в нашата Европа

в статиятапрочето ,че ще има място за тайконавти!!а за астронавти ще има ли ,не пише !!много не ясно!!

"Китай разработва авангарден космически кораб" следва да добавите, че китайците опитват да реализират най-новите американски технологии и идеи.

До скоро щатните щатски тролове реагирага само на "Путин" и "Русия". Сега гледам и по темата "космос" станали компетентни. Рано в Неделя... Нещо глад ли ги гони? Или само лоши предчувствия?

Не са гласували бюджета на Кутев.

Питам се когато и китайците кацнат на луната руските агит орки какви ще ги грачат. Ще бъдат разкъсани между мерака да отрекат (я люлеещо се знаме я нещо там, глупости им дай да съчиняват) и мерака да гракнат "ей го тия кацнаха ама НАСА не могат". Предполагам дотогава ще си грачат спокойно как Аполо мисиите всъщност били измама, как Земята е плоска и как кремълският им господар ще завладее света.

както казвате:'Питам се когато и китайците кацнат на луната', тогава и ще намерите отговора.

Кога кинезите слета ќе ги пречекааме со дрвени прачки и ќе ги пребием додека одлетаат.

Червените тролове перманентно демонстрират низка интелигентност. По тази причина им се диктуват от путиновите стратези опорни точки. Поради това те съвсем безсмислено плюят САЩ!? В същност края на путлерова Русия се нарича Китай! Това е естествен, необратим процес - Русия за съжаление няма полезен ход...

Още през 2019 година китайците ще имат възможност да направят това, което замисля и Мъск. Полет около Луната без влизане на орбита и връщане на Земята. Аз залагам на китайците.

Аз заради този клоун Мъск престанах да ходя на цирк.

Може малко да залита, но космическият му бизнес върви. За тази година се очаква печалба от 500 милиона долара. Вече краде клиенти на руснаците, които пък се очаква да спечелят само около 100 милиона долара без полетите до МКС.

За тези бъдещи пилотирани мисии до Луната чета от 20 години. Ясно е, че все още няма надеждна технология да се прати и върне човек и никой не е готов да рискува, това са по-скоро политически ПиАр изказвания. Все пак до 20 години има вероятност и някой да успее да прати хора и най-после да видим нещо по-различно от нискокачествен холивудски клип на лунно пътешествие от шейсетте.

Американците кацнаха още през 1969 г. Аз съм на 62 г. и го помня много добре. Освен това, факта го потвърдиха и руснаците,които с техните радари следяха изстрелването.Тези.които отричат това кацане са най-обикновени тъпунгери.

А, кацането следиха ли го с радари!?На Луната.

В момента руснаците не могат да пратят апарат на Марс или Венера. Но това не значи че не са го пратили в миналото.

Айде пак го изпуснаха тоя с шапката от алуминиево фолио.

от 1945 до 1969 г са 24г и при нулева база имаме успешен полет до Луната , а сега при огромна база от знания по технологиите имаме 19г за такъв полет. Първите кораби Аполо са имали компютър с изчислителната мощ на съвременен калкулатор.

Ма то тогава е било "състезание" и те американците си направили кефа шест пъти, и им писнало, и просто нямало смисъл. Сега имало смисъл на Марс и на Сириус, щото те след големия "успех" на филма за Луната, разбраха, че могат да "отидат" до всяка точка във Вселената и на зомбитата няма да им мигне окото. Само ще викат УРА и Лонг лив. Пък ти щом задаваш такива въпроси си мурзилка и путлераст.

Американците ходиха няколко пъти до луната. Свалиха стотици килограми почва от там, срещу грамовете на раша. Правиха експерименти там и прочие. Няма какво повече да правят там. И да благодарение на съвременните технологии, може да има компании като Спейс Екс. Затова Драгон е направен за 7 човека, защото мястото нужно за компютри и машини е много по малко от преди 50 години.

Че мъскията защо след като сума години лети към Марс, сега към Луната се насочи? Нямало смисъл, а? И по-важното - щом са толкова напред, що им трябват няколко години за подготовка до Луната да ходят?

Тез китайци са гола вода. Осъществили първия си пилотиран полет през 2003г. и чак през 2036 планират да кацнат на Луната. А пък Илон, детето чудо, си е регистрирало компанията SpaceX през 2002 и до 2036 най-вероятно ще е "кацнал" на Марс, Венера, Сатурн и ще е направил поне един,два полета до друга система. Тайконавти, гола вода. Виж астронавтите са друга порода.

най много зомбитата вярващи в МИЛИАРДЕРА мъск да му кацнат на дръга

Кацат му кат мухи на мед. Вселената е безкрайна.

Китай никъде не е заявил, че ще прати хора на Луната през 2036 година. Тази дата се появи в една публикация преди 10 години след анализ от "специалист" на данни за китайската програма. Още в момента е възможно Китай да пусне 3 ракети от които да се сглоби кораб и той да кацне на Луната и да върне 3-4 китайци на Земята. В Китай обичат да бързат бавно и да крият, какво ще правят в бъдеще

Здравей ДАДА липсваше ми невероятният ти интелект, китайците и те само фантазират нали?

... и един тайкондист ...

Опитвам се да разбера защо се наричат Тайконавти?

Думата е включен в речниците Longman и Oxford English, последният от които той описва като "хибрид на китайския план taikong (пространство) и гръцката Naut (моряк)"; терминът става по-често през 2003 г., когато Китай изпраща първия си астронавт Ян Лиуей в космоса на борда на Шънджоу 5 космически кораб.

Най-вероятно идва от Тайланд или Тайван, все китайци. Втора възможност е джурналиста да ни пробутва лъжи.

Думата е включен в речниците Longman и Oxford English, последният от които той описва като "хибрид на китайския план taikong (пространство) и гръцката Naut (моряк)"; терминът става по-често през 2003 г., когато Китай изпраща първия си астронавт Ян Лиуей в космоса на борда на Шънджоу 5 космически кораб.

Ами на български нямаме нужда от още една дума за космонавти, ама нали Гогов пише статиите...

На всички езици е правилно да се наричат космонавти, докато се мотаят около слънцето. Когато тръгнат между звездите ще станат астронавти.

чинг чонг флинг.... евала на оризоядците.... май ще задминат и американци и руснаци... двама се карат 3тия пе....

БРЦК

НАСА последните години доста е западнала. Само харчи , а резултати и полза никакви. Даже сами и космонафт не могат да изпратят - плащат на руснаците.

и на коча мъдете се клатят, ама може да си чакаш цял живот да падната. Та така и с НАСА - временно ползва такси, за по-евтино.