Коментари - Ето как изглежда марсоходът на Китай (снимки) | IT.dir.bg
назад

Ето как изглежда марсоходът на Китай (снимки)

Китай показа първите снимки на марсохода, който планира да изпрати на Червената планета в средата на 2020 година.

Обратно в новината

Коментари - Ето как изглежда марсоходът на Китай (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И нашият чушкопек не е лош.

От прости изобретения често се печели повече. Дори продаващи чипсове могат да печелят повече от правещи свръхсложна техника.

две седмици има да скляпаш, бъркаш в носа, чешеш по косата, чудиш и маеш, и да псуваш, да гледаш клипчета как се прави понеже нямаш тренинг да четеш:) и накрая нищо няма да можеш да направиш... 'щото то трябвало години четене и работа с програмата мая:) а и компа ти е няк'ъв смешен та абсурд да направиш нещо :)

Китай има амбициозни цели. И най близката е старта на Лонг Марч 5 подобна на американската Делта 4 Heavy. Стартът бил за октомври тази година и последния предварителен тест бил успешен. Говори се съвсем определено за Лонг Марч 9 подобна на СЛС и се обсъжда коя система ще е първата. За пръв път се очертава американците да имат реална комкуренция, защото при съревнованието за Луната нямаха. Това се дължи на големите икономически възможности на Китай По мое мнение американците имат традиции и ракетите им са с малко по - добри технически показатели, но китайските са достатъчно добри. Ако китайците спечелят съревнованието, вероятно в САЩ ще кажат и сигурно биха били прави, че това се дължи на подценяване на възможностите на по евтините ракети на Спацеx. Но все пак все още става дума за китайски планове, макар и че американците не са съвсем готови с ракетите си , но използуват доказани решения и за пръв път става дума за икономически възможности.

На това недоразумение от страната на ментето съдбата ще е същата, като на ментарския "заек" - кацане на повърхността с 400 /четиристотин/ кулометра отклонение от зададенито. Смех, ментарски смех. Клоуни.

А една от космическите нации, България, какво може. Освен да произвежда идиоти, пишещи простотии по форумите.

Страдаш от заболяването късогледство и садомазохизъм. Много ти е къс аршина с който се опитваш да мериш чужди качества.

Да не забравяме чушкопека.

Китайците гледат да хжанат канала за мигранти към луната.

Дали ще работи ?

Компютъра (или телефона) от който пишеш тези глупости работи, нали? А сега погледни къде е направен: )

Жълтурите и те познаха като руснаците с ЩЕ, рендери и пластмасови макетчета да правят пропаганда! Видяха, че работи перфектно при изгладените болшевишки мозъчета!

Точно както хамериканците ходиха на луната. Макетчета, артистчета, едно друго

Аз такъв "марсоход" като на "снимките" за две седмици ще ви направя, ако искате! Вземам Blender или Maya - за една седмица ще се науча да моделирам, за още една ще ви го направя!

и на третата се събуждаш целия мокър

И установяваш, че жена ти е навряла члена си отзад!

Абе щото е много хубаво в Китай, затова ли напоследък са се навъдили толкова много в България, пък и руснаци. Не чувам толкова българи да се изселват към Китай и Русия!

какво значение има къде се изселват, важното е че се изселват..

Завладяват света. Не толкова грубо колкото орките. Много са и са навсякъде и са китайци.

Защо само американските космически изследвания са в настояще и минало време, а тия на Великите комунистически проспериращи нации - са все ЩЕ?

Доста прилича на съветския "Луноход", който свърши доста повече работа от предвидената.

Американците са планирали марсохода им да работи 3 месеца, а той все още работи 8 години!

Е те това нещо ще ходи ли по Марс или ще стои само и ще се оглежда наоколо? И ако ще ходи - с тези крачета ли ще го прави?!

Ход, като ход в шаха, като "дай на заден ход". Ти си мислиш за марсоход-ка, щото си тъп!

Добре бе уш САЩ ходили на луната през 80 години а сега след този технологичен скок , най рано се говори че могат да испратят хора на лоната до десет години.

Това е, защото са ходили до Холивуд само. Нали Кубрик си призна, че е снимал цялото "кацане".

По-точно тези, които са правили монтажа с Кубрик си признаха, че са лъгали.

През 80-те не са ходили. През 70-те ходиха, ама не до лОната, а до Луната. За целта използваха супермощна ракета, всяко изстрелване, на която струва над милиард долара. Сега разработват нова ракета с други двигатели, така че цената да падне 7-8 пъти поне. Но първо СпейсХ смята да прати ракета до Марс през 2018 г. Вероятно без екипаж, но с пълно оборудване, като за хора.

За сега обаче имат само спомени по загубените совалки. Стоят отдолу, с ръцете в джобовете и гледат нагоре. Въздишат и си викат "...абе като порасна и аз ще ида там, ако ме качат руснаците... Ако не, ще си пусна клипче от тубето и ще си представям че летя.." Страшни технолози ама им няма каручката и затова ходят пеша.

Леле, много е готин марсохода ! Дано доживея да го видя кацнал на Марс.....................

Готин готин, колко да е готин. Прилича на чайник, предполагам у вас си имаш.

На колко си години? Ако си на 20-30 може да доживееш.

Ганчовците не ме изненадаха и почнаха да сипят тъпотии за китайците :) Момчета, проссто не знаете колко сте жалки сравнени с Китай, Русия, Щатите и т.н. Как не се изморихте да пишете комплексарски тъпотии под подобни статии? И накрая един пример - за последните 5 години Китай е построил 500 небостъргача. За същото време България построи 150 км. магистрали, санира 10 панелки и произведе 500... чушкопека.

Кво сравняваш ябълки с круши бе? Що не си купиш една китайска кола на първо време- ей ги на дето ги правят в Ловеч. А после като е толкова хубаво си стегни парцалките и бегай в Китай да живееш. Фантазйор.

фантазЬОр !!!

Колите (в твоя случай Голфу) не са всичко в този живот. А и защо им е на китайците да се бутат в най-конкурентния пазар? Потърси в гугъл: "Китай убедително изпреварва САЩ в TOP500 на суперкомпютрите". Китай е велика държава и ВИНАГИ е била такава.

Така е направиха суперкомпютри, ама само за бенчмаркове. Реално не ги използват. Докато САЩ ползват всички, а заради все пак свободен капазитет в тях не смятат да правят нови, въпреки че не са правили такъв от години, а от тогава има огромен напредък. Само виж новите графични карти на nVidia и Radeon, каква мощ дават в пъти над старите.

Цялата Мара втасала, та и луната ще колонизират...

Е трябва си- ще засяват ориз там за да могат да се изхранват. Ама на първо време ще пасат камъни и пясък.

Е откъде ще намерят толкова силен ластик за изстрелването????

Търговията няма да закара китайците никъде.

Хората имат амбиции да стъпят на луната, българинът има амбиции да не пукне от глад. И после Китай били такива и такива, а ние много добре.

всъщност в китай хората живеят доста по-зле от нас в България :) просто са 1.3 милиарда народ и се опитват да се пъчат на гол тумбак

Така е, по-зле е при тях, но са много бързо развиваща се държава и по качество на живот ще ни догонят, че и задминат. Още в до края на нашия живот ще се случи, а следващите поколения ще ни се смеят, че ние знаем само английски, а всичко интересно ще бъде на китайски. Просто светът се променя и си върви, а ние стоим на едно място и се оплакваме.