Коментари - Предсказанията на Бил Гейтс от 1999 г. | IT.dir.bg
назад

Предсказанията на Бил Гейтс от 1999 г.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс винаги е гледал далеч напред във бъдещето, като някои от прогнозите му са изненадващо точни.

Обратно в новината

Коментари - Предсказанията на Бил Гейтс от 1999 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лесно е 99-та година да изимслиш мобилните устройства, щото вече ги имаше и ясно, че щяха да надобреят. Ама защо нито една фантастика не откри мобилните телефони/компютри? Много фантастика съм изчел и всичката е много далече от това, което се случи последните 20 години.

Не си чел "Властелинът на света". Съветски научнофантастичен роман. Там се еразказва за общуване посредством мисли, но в предсказанията се говори за едно малко апаратче, което се доближава до главата и комуникираш с другия край на света.

както писа един прозорлив човек по-долу, това са били идейте на Майкрософт за бъдещото, но в огромната си част осъществени от Гугъл.

Пропуснал е да добави и още нещо: - Когато майкрософт купи скайп, приложението ще става все по-бъгаво, консумиращо ресурси и нестабилно с всяка следваща версия, докато накрая изобщо спре да функционира също като цялата майкроскрап платформа и потъне в забвение. :D

По интересна е прогнозата, че Световно Първенство в Русия няма да има.

Нищо предсказано няма, половината от списъка и тогава го имаше но не в голям мащаб. А телевизията съчетана с допълнителна информация самия той опитваше да пробутва тогава с windows media center, но и досега никой не ползва тази опция защото спамят с реклами тв мародерите докато разпръскват пропахандата на сорос... За това и вече само интересни канали по ютуб гледам, аз предричам пък смъртта на телевизията!!!!

Ал

Това е по-скоро неговия бизнес план, който, обаче, е осъществен от Гугъл

Моето предсказание преди 3г: Криптовалутите ще избухнат като употреба и стойност в следващото десетилетие. Купих много. Резултати (дотук само): Биткойн купен на $200, сега $1900+ Монеро: купено на $0.5, сега $31, лайткойн: купен на $4, сега $27... и т.н. В това време другите БЛЕЯТ в дира. LOL

Вярвай си, че имаш нещо.

Искало ти си е са купиш много, ама не ти е стискало, защото преди 200 биткойна дълго стоя на 50 долара. Сега само разсъждаваш колко щях да изкарам мамка му.

Много странно че обръщаш куйновете си я в долари я в евро.......докато срещу твоите куйнове(хуйнове) не стоя реална стока, услуга или злато както е при парите всичко е въздух под налягане.

И какво стои срещу долара? Срещу рублата, паунда или лева? Я питай хорицата, които си загубиха спестяванията в България или тези, който останаха без домове в Щатите??? Всичко е тотална заблуда за балъците!

Ако го е казала баба от село ,да се впечатли човек.Ама за този това е логично да го каже.Той ги разбра нещата.

Това е за нормалните държави. В Булгаристан половината неща още не са въведени или не работят.

ВСИЧКО от изборените неща го има в България и е широко използвано. Явно ти си просто по назад дори от българите. ;)

Кон с рог

Да бе, точно в бълхария има да кажем IoT... Има ама друг път.

Глупости ами. И сега съм непрекъснато в непосредствена връзка с личния си лекар, той следи сърдечната ми дейност и ми предписва необходимите лекарства, а те автоматично ми се доставят от аптека "Марешки", автоматично заплатени от здравната каса. Инжекциите ми ги поставя дрон. ;) Впрочем в болницата гледам да не стъпвам, че откакто са търговски дружества, отиваш за едно, те ти откриват друго, за да източат здравната каса, а през това време ти просто си умираш.

Демек е знаел че на базата на глобално следене на хората в интернет ще им предлагат различни услуги, та да ги доят като овце после

както и то ва че беше заложил в ДОС-а цели 640 мегабайта щото мислел че едва ли някога ще се използва толкова памет...

Абе каун, ти правиш ли разлика между кило и мега ...

Братле, много се изложи. Мега, кило... направо се издъни. Комик си.

Първия хард с на който работих беше 5 (пет) МБ. И беше огромен - събираше толкова много информация! Правец 82 беше с РАБ 32 КБ. И ДОС-а се зареждаше от адрес $9DBF. И порограма монитор се викаше с CALL -151 Какви времена бяха тогава. Цепеше се байта за да се спести памет...

Хммм, не въздишам по ония времена, добре ми е да има големи дискове и RAM, ако и да ги осраха масово с раздутоомазан софтуер. Дисковете си ги има, човек може и да ги ползва и свястно. Но това $ а не 0x издава май моторолски произход?:-) Аз до ден днешен пиша така (средствата ми позволяват и двете естествено но 0x съм го направил да върви само за да не се чудят други хора).

Ти ме върна във времето... EA ми беше любимата инструкция.

е колко да е предсказал бе,просто май е бил по далновиден,то тогава се виждаше накъде отиват технологиите и който успя да яхне вълната стана още по богат

Впечатляващо! Все пак преди близо 20 години трудничко можеше да си представиш всичко това. Но очевидно хора като Бил Гейтс и други като него са хора визионери. и е добре да ги слушаме.

Преди двадесет години това бяха идеите и технологиите, по които се работеше активно. Да не говорим, че всички тези предсказания тръгват от хора като Алън Кей още през 70-те години на миналия век.

ако си спомниш Жюл Верн!

Много, ама много искам устройство дето да спира сите реклами.Ама де го?.

На телефона и компютъра имам. Само на телевизора ми се налага да сменя канала сам, след като започнат рекламите.

последните му прогнози не са така розови...

Ко беше, 394 kb са напълно достатъчни:) или бъгавия tcp stack до боза 2000 сервизен пакет 2:) уникално кухи миниатюрно-меке

Кой е Бил Гейтс сравнен с гений като теб, а? Наемът на панелката плати ли го или нема паре?

Че е по-беден беден е, и че е вярно което е написал вярно е (е, почти, 640к май беше казал - което и не е чак толкова смешно за момента, когато го е казал, много по-смешни са гигабайтовете нужни на днешните компютризирани телевизори дето масово ги щрака публиката). Но селенията - бидейки посредствена в най-добрия случай - е осъдена да вижда единствено забогатяването като успех.

Онлайн хора за пастири не могат да се открият. Нито пък занаятчии за селски дейности - сарачи, ковачи,. Не говорим за търговци предлагащи търговската услуга , а професионалната такава. Уменията на най съществените дейнсти онлай трудно се тестват

Открадна ги тия прогнози от мен, както и ДОС-а.

А за що не кажат колко прогнози е сгрешил????? Например Че въобще не е вярвал в интернет ,и чак 96 година когато дялът на нетскеип стига 86% тогава се усеща че е сгрешил.

Това не са прогнози, а собственият му бизнес план, ака като гледам....

Дори и така да е, има обяснение защо е милиардер!

Милиардер е защото бизнесът му съществува в среда с монополни характеристики, а това е обусловено от финансови и регулативни интереси и протекции.

Визионер!

Защо хората на 21 век въобще пишат и четат подобни ГЛУПОСТИ?! За фарса на изброените "технологии" няма да отварям дума...

Тъпо мнение, написано в интернет, чрез технологията интернет.

Живото доказателство за съществуването на точка 11.

Явно Вие сте от хората, избрали чушкопека за изобретението на 20-ти век...

Точно щях да му напиша да си гледа чушкопека, че чушките пак изгоряха :)

Чушкопека е най известното българско изобретение на 20-ти век. Има и по малки, като сухата боза, което беше откраднато от изобретателите от д-р Михаил Киров и регистрирано в секретната секция на ИНРА.

Връщай се в пещерата и спирай да ползваш интернет, течаща вода, електричество и т.н.