Коментари - Компютърните игри на Северна Корея | IT.dir.bg
назад

Компютърните игри на Северна Корея

Северна Корея е най-изолираната и затворена страна в света. Как влияе това на едно от най-масовите модерни забавления - компютърните и мобилните игри?

Обратно в новината

Коментари - Компютърните игри на Северна Корея | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яко Quake II И това е :D

Luna0102

Това ми беше любимата игра навремето. С брат ми опуцвахме последният робот (или там каквото беше) с малкото пищовче. Бяхме факири. Наскоро едно от децата ми я качи на компютъра, ми то нищо не се вижда, ще каже човек че играеш през червено перде. Преди не ми пречеше, но сега ...

цитат: ---------- в които действието е еднообразно, историята е допотопна или липсваща, а пропагандата - явна --------- това важи и за 80% от западните игри.

На някой много му се иска да няма читалища по селата в България, но е готов да защити севернокорейската лъжа. Това го може само родоостъпник, член на Коминтерна :)! Демек - и вие сте македонци!

само имамите не искат да има читалища за българомохамеданите. аз други да не иска читалища не съм виждол

имаше във всяко село!След 1944 властите запазиха и развиха читалищата ,където ги имаше ,а където нямаше построиха и откриха нови! Така се спомогна да се преодолее съществуващата неграмотност и малограмотност сред значителни слоеве от селското население и градското бедно население .Като наследство от монархофашисткия капитализъм - 2/3 от населението по селата не можеше да чете и се подписваше с палец!!......1987 г в някой селски читалища имаше вече Правец 16 -наистина повече като атракция,НО ИМАШЕ! СЕГА И КУЧЕТА НЯМА ПО СЕЛАТА,тъй като селското стопанство и икономиката бяха затрити и всеки под 60 години избяга през девет страни в десета,драги ми поцелуйчик платен!

Cyce

"монархофашисткия капитализъм" - уважаеми, звучите като върл комунист - болшевик (не е комплимент). Това ще рече 75+ годишен. Я ни информирайте защо отворихте новината - защото видяхте "Северна Корея", а ви е едно такова носталгично...

В С Корея имат масов мобилен нет който идва от Китай и малко от Южна Корея,вече имат частни пазари ,микро фирми и т,н

Само до преди 27 години и за нас пишеше същото по западните медии. Затова все още чужденци, които идват за първи път в България са като гръмнати. Оглеждат се и казват ама то ту всичко си е нормално. А най-голям шок е като разберат че преди сме имали институти, в които са правили роботи, интегрални схеми и т.н. Това вече умът им някак си не може да го възприеме и го отхвърля.

те не само чужденците, а и по-млади нашенци. като им кажеш, че България е била един от най-големите производители на твърди дискове и се опулват.

в източна европа ... да не бъркаме география, пропаганда и време :))) ... в източна европа в системата на СИВ

Se taia

Хм , а ти наясно ли си защо е спрян проекта "Правец"? И не не е спрян заради "демокрацията". Доста преди това е спрян, когато IBM решават да ни съдят за копиране на техни технологии. ;) Толкова за великото производство.

грешиш. има проекти на правец с 286 процесор.

а ти наясно ли си, защо спряха завода за дискове, и поточните линии за ЦД-та? таман доде демокрацията, предадохме им своя пазар (необятен и с твърда валута във вид на полезни изкопаеми), и получихме средния.

sulio@mailinator.com

Глупости! До 90-та "демокрацията" си се произвеждаха PC-та и спряха на 286 (включително). Щото дойде демокрацията а и китайците и на нас ни го туриха четвъртит нашите "братя" американци.

Такааа, много писане, е и?! Ние оправехме себе си, че да се къхъря какви игри играели някакви жълтурковци, и то на другият край на света!,

Аха, имаш време да съчиниш тая мъдрост та и да я публикуваш ама нямаш време да се кахъриш какво става по света.

това, че няма PC игри може само да радва родителите. Явно от какво се случва в Северна Корея е по-интересно за САЩ, отколкото какво се случва в гетата на САЩ, там игрите са реал тайм и се умира истински.

и риъл лайф, и риъл булетс, и рийл детх

В Корея , няма ЧИТАЛИЩА!!!!!!!

Няма читалища (вече) в нашите села, в С.Корея ще се изненадаш какво има, но няма да го видиш по CNN. Пусни си тубата и разгледай, вместо да се излагаш.

Това по тубата е създадено от С.Корея за пропаганда. Отиди там да видиш какво има и тогава ела да споделиш.

в българските села има читалища.