назад

Интеграцията на модула "Наука" с МКС продължава въпреки инцидента

15:37 | 30 юли 2021 57 4531

Коментари 57

Спете спокойно... сънародници... защото българските двигатели никога не се включват, проблеми с българския отсек на МКС никога не е имало, нито е ималко проблеми с изстрелването на българските ракети. Нека да си пием ракията и да си разправяме по кръчмите колко сме велики, да му мислят изостаналите руснаци...

... "тъпите" братушки си имат космическа станция .... "умните" "ние" зорлем стигаме до морето на някакви 350+ километра, но продължаваме да плюеме по държава с мноооооого повече от това което имаме ние :/ ... голямо лапане на US пишки.

Току -що.Дебилы,блят..."На модуле «Звезда» российского сегмента Международной космической станции (МКС) резко упало давление, сообщает «Интерфакс», ссылаясь на переговоры космонавтов с Центром управления полетами (ЦУП). «154 миллиметра [ртутного столба]», — сказал космонавт, отвечая на вопрос сотрудника ЦУПа. Ранее на моделе «Звезда» наблюдали утечку воздуха. Так, весной текущего года давление упало до 405 миллиметров ртутного столба. Причины происходящего выясняются.

Някакъв образ ви нарича "Бойци на пропагандния фронт" Не съм съгласен, не сте бойци, най-обикновенни кретени сте. Козяк за кво ви храни просто не знам.

А ти си пизда платена с рубли

Модула се скачи с МКС при скорост на сближение 11 см/с , а трябваше да е 6 см/с.

Рекламацияяяяя ! Да си взимат модула тези ушанки и да се махат от кътчето на технологиите, където трябва да имат достъп само цивилизованите народи ! Ако имат с какво да го достигнат де, щото не съм чувал ЕС, Япония, Канада да имат подходящи средства за достигане на МКС с товарен или пилотиран кораб ... :) 5 см/с превишение, баси ! Скандал, скандал ! Нечувано ! :D :D

някакъв проблем възникна ли в резултат??

Не знам. Но почти двойно по- голяма скорост на скачване от планираната едвали е нещо съвсем безобидно. Скороста се контролираше с намаляване, т.е. модула приближава станцията с излишък на скорост и постепенно скороста се намалява до необходимата за скачването.

_stankow

А колко е "опасната скорост на сближение" ? Скоростта, при която скачването трябва да се отмени скачването, да се даде заден ход ? 11 см/с или 0.11 m/s e скоростта, с което едно тяло пада на земята от височина 0.6 мм (милиметра!). 6 см/с е скоростта, с която пада на повърхността едно тяло, пуснато от височина 0.2 мм (милиметра). Представте си контакт на две маси, едната от които пада върху другата (под действие на гравитацията, не на двигател) от височина 0.6 мм. Пък била тя и 20 тона тази маса. Струва ми се, че е далеч от опасното.

Не знам _stankow. Но би следвало да зависи опасно ли е или не от това как са разчетени механизмите за скачване, с какъв допуск на скоростта и свързаната с нея кинетична енергия (Eк= mv2/2). Както виждаш, връзката по скорост е квадратична.

"Космическата капсула на "Боинг" кацна, след като не можа да се скачи с МКС (видео)" ... "Новата американска капсула "Старлайнър" има проблем с двигатели, но е на стабилна орбита" ... Очевидно не само при руския модул "Наука" се случват проблеми.

Зависи какво четем. В повечето издания при американците няма грешка, а при руснаците всичко е не както изискват "цивилизованите народи" ! :)

Станцията няма къде да се блъсне и няма и съпротивление. Вместо да избутва само модула е избутал цялата станция, след първоначалното закачане. Може да е от грешно решение.

Тези руснаци трябва да ги изселят всичките на Юпитер

а теб и братята ти по боя - на Сатурн.

Не сте първият с такива идейки. Опитваха се едни да ги "изселват". Историята завърши печално за "изселвачите". Влязоха им в столицата и им разковаха кочината на държавата !

"непланирано се включиха двигателите на руския модул. Това промени позицията на МКС с 45 градуса."... всичко руско е боклук.ха.ха Добре че станцията не се е взривила.

_stankow

Че каква е тези станция, дето от завъртане на 45 градуса се взривява ?? Завъртането е нормална маневра за ориентация на станцията !

всеки маньовър на партията е завой в правилната посока.

_stankow

Но не всяка политизация на маньовър на международна станция е правилна пропаганда !

Станков, случайно да се казваш Матросов?

Е то па са едни "двигатели"... Дюза с бутилка инертен газ под налягане.

Самоволно включване на двигатели е имало няколко пъти в миналото. Но е вредно за джендърската пропагандата да се споменава, вместо това трябва да се дъвче до безкрай като нещо ужасно.

Как така сами се включват двигателите бе, баси нещастието. Това означава само едно: тия дето са калъпили и програмирали управлението не отлепят отвъд някое ардюино и да наплескат нещо в готовите темплейти с надежда то да заработи от самосебе си някак. Явно всички годни за нещо над това отдавна са по ЕС и САЩ...

Не се наврещя ей.

Много ти станаха диагнозите в тая психиатрия бе, сега и ехолалия развиваш, току ме повтаряш като папагал.

ей го специалиста по всичко пак се изказа, ти и ракетен инженер ли стана вече ве хахах

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

освен тъпите коментари за 'врякане", които пишеш навсякъде можеш ли да кажеш нещо смислено? едва ли

"Как така сами се включват двигателите бе, баси нещастието." Овцевъд прост, спи спокойно, защото българските двигатели никога не се включват, проблеми с българския отсек на МКС никога не е имало, нито проблеми с изстрелването на българските ракети. Не се занимавай с тия изостанали руснаци, допий си първака, прибери козите и не му мисли.

Той "инцидента" мина и замина, ама козяшките тролчета нали трябва да ядат... иначе според НАСА "The crew was never in any danger"

_stankow

Насата да си гледа там науката. Ние тука с пропаганда се занимаваме ! Какво разбира насата от бляди, ушанки, ватници, колхозници ?! Това не е тематика за нея, това изисква специално образование и практика ! Бойци на пропагандния фронт ! Особена идейна подготовка и пасионарност ;) :D

Ако ТАСС ти каже да не се безпокоиш... това си е много даже обезпокоително! По-лъжлива от ТАСС е само RT

Обемът се мери в кубически метри, литри, галони, но не и в килограми.

всички газове се мерят в kg , познай защо от 3 пъти

Дай му поне 33 пъти, уроците от 8-и ли 9-и ли клас беше не ги е научил, три опита доникъде няма да го отведат.

щом има тегло ,защо да не се мери в кг. Метанът напр. как се мери в кг. Метан, Пропан , я си свери науката. LPG какво е , знаеш ли ,напр ... Като е такова , що да не се мери в кг... И като хич не разбираш, хич не се меси.

_stankow

Пропанът, другояче казано LPG се продава на литри. Защото е в течна фаза. В килограми се продават газове, които се продават в затворени съдове под налягане. По-удобно е да се мери с везна. Защото измерването на обема на газа при големи налягания е много по-трудно и по-неточно. Освен това обемът зависи от температурата, а масата на веществото, в случая газ, не зависи от температурата и агрегатното му състояние.

Интеграцията на модула Наука ще продължи около една година. Предвидени са 11 излизания (!) извън станцията, за да се направи. Трябва да се прекарват кабели от външната страна, трябва да се сменя софтуерът, а като опре работата до софутер, то край няма ... :) За тази интеграция ще помага външна роботизирана ръка, закрепена отвън на модула. ERA (англ. European Robotic Arm). Производство на Европейската космическа агенция. Та затова не чувате нито една от обичайните лоши думи за руснаците, дежурни в такива случаи на успешно изстрелване. Европейците също стискат палци ! Само дир по инерция и лоша ориентация в обстановка, ровичка в коша с мръсното бельо, дано изкара нещо !

нещо не ти разбрах логиката. сякаш твърдиш, че заради роботизираната ръка произведена в ЕС никой не смее да плюе по Русия. просто не е станало кой знае какво, иди виж на сайта на НАСА те какво пишат по въпроса - 5-6 реда са и завършва с няма нищо страшно цитирам "The crew was never and is not in any danger ...". Какво да му коментираш?

Ти само като му видиш снимката на тоя Станкоу ти става ясно какъв разбирач е и колко му е акълчецът.

_stankow

Американците също са "за", много "за" скачването на МКС с Наука. Така се продължава живота на МКС. Иначе до 2024-та година и край. САЩ остават без станция. По-лесно е да се пази съществуващото, отколкото да се гради от нула. Хеле пък при тези орязани бюджети ...

Писна ми от гологъзи ганьовци,изказващи се за космоса

Ти па да не излезе от хоримага и да се изненада , че кпсс обявили , че си бил в космоса но на съюзмосфилм им свършила пльонката та не те заснели ?

От руските малумници какво друго да очакваш…

и от тебе тъпия тролякопитек освен квичене и грухтене друго не се очакаваше.. ббаахаха

хоп и се хвърли на барикадата русоробския еничар.

виж матросовците как кълват :)

гологъзя гюбрясал цървул ганьопитеков с чушкопека сери "умни" мисли за космически технологии.. ббаахаха

Към новината