назад

Изкуствен интелект разкри фалшификат в лондонската Национална галерия

10:31 | 28 септември 2021 | Редактор: Стоян Гогов 13 3298

Коментари 13

Карал е учениците си да му подарят някои от картините, които да разпише като негови, а той в замяна на това ще ги уреди с бляскаво бъдеще и изложби! Който не се съгласи - пие студена вода!

Какво значи 90% фалшив? То е като почти бременна....Или бременна или не!

Така работи AI дава процент вероятност дадено нещо да е истина или не. Като цяло 90% се смята за супер висок процент вероятност картината да не е на Рубенс. Накратко от музея могат да се опитат да си върнат парите от аукциона, тъй като са им пробутали фалшификат.

Всяка вероятност е неизследвана закономерност. Тъжно е математик да каже това, но все повече се убеждавам,че е вярно. Хвърляш монета и шанса е 1/2, нали? Но ако знаеш точно къде на монетата и с каква сила се чука? Тегло/плътност на метала от който е направена монетата, Вятър и други атмосферни нещица. Надморско ниво и т.н. и ще можеш да изчислиш дали ще е ези или тура накрая.

Прегорял си бате. Запиши се в Игри на волята или Фермата, както правят другите.

_stankow

При тестовете за бременност е същото. Ако е положителен - това е около 90%, само вероятност. Иначе може да е грешка на теста, високо ниво на някои хормони, "цветна бременност", самовнушение и т.н. 100% е бременна жената, чак в 4-я месец, когато плодът се вижда на ултразвука ...

Значи ако е надула корема е или щото е бременна или е пила бира много?

картината при всички случаи е шедьовър, дали е на Рубенс или на някой друг са детайли

А не може ли да има бъг в софтуера ;-))

Ма е малко вероятно. Софтуерът не се пише по традиционен начин, захранва се невронна мрежа еветнтуално с рентгенови снимки на които се виждат мазките на четката, след много на брой цикли невронната мрежа изгражда представа за наличните повторения и създава профил спрямо който всяка нова картинка се проверява. Технологията е масова вече като принципна основа, приложението и зависи от захранените данни и изходните условия за сравняване.

говорите за най-обикновен бояджилък, при рисуването художникът следва въображението си посредством собствените си умения. Съответно и маховете на четкана вече могат да са различни - като обладан от духове сте

Точно. Зависи от обучението. Колко са примерите и най-вече колко са коректно маркираните примери. Дори и доказаният оригинал не дава 100% истина, вероятно защото в картините подадени за обучение има и някой друг неизвестен фалшификат.

Към новината