Коментари - Открихме извънземни? | IT.dir.bg
назад

Открихме извънземни?

Човечеството може би е засякло мегаструктури дело на извънземна цивилизация.

Обратно в новината

Коментари - Открихме извънземни? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А само за четенто на ДНК в процеса на транскрипция (копиране на конкретен ген за целите на синтеза) участва ензима РНК полимераза съставен от няколко точно пасващи суб единици, които се сглобяват в една молекулряна машикна която се движи по дължината на ДНК и синтезира комплеметарно копие на гена. За синтеза на един белтък са необходими много на брой сложни белтъци в които учстват в многостъпковият процес с тоно подаване на необходимата енергия. Затова когато еволюционистите повтарят мантрите си за извънземни ми звучи като фантастика. Във всички случаи техните вярвания не кореспондират с начуните открития в генетиката и биохимията. Само невеж човек и ли човек с користи цели може да твърди че порядъкът в една физическа система може да нараства самоволно благодарение на случайността. Това означава че се е отказал да мисли в полза на ниските си страсти.

И все пак някъде по трасето стават грешки - Факт! Има мутации и ракови заболявания.

Разбира се. Иначе щяхме да сме вечни. Но не сме и енропията действа и на генетично ниво, което значи че живите организми постепенно губят своята функционалност и виталност поради натрупване на генетични постепеното натрупване на грешки в генофонда, които защитнитемеханизми не са успели да поправят. Живота без създателят и поддръжникът на живот Творецът е обречен на тление. Научен факт.

Ще ти повярвам на интелигентния дизан, кагото ми отговориш, кой дизайннал интелигентните дизайнери! А до тогава говориш глупости!

Белтъците са основните градивни блокчета на организмите. Те представялват полимери от последователно свързани аминокиселини с различна дължина. Има 20 различни различни аминокиселини, които чустват в състава на белтъците и всяка една от тях се кодира в ДНК с последователност от три последователни базови двойки в ДНК наречени кодони. В процеса на ситеза на белтъците необходими на клетката участват десетки разлини белтъци с дължина от 150 до повече от 1000 последователно свързани аминокиселни. Този процес е многостъпков прецизно синхронизиран и контролиан от разлини микробиологични структури, при който се подава точната порция енергия за синтеза. Чисто математическата вероятнос за случайният синтеза на определен белтък със стандартна дължина от 150 последователно свързани аминокиселини е 1 / (20 ^ 150) или пиблизително 1 / (1,42 10 ^ 195). Но белтъците са съставени само от ляво ориентирани изомери на аминокиселините, а при синтеза в лабораторни условия се образуват еднакво количество ляво и дясно ориентирани изомери на аминокиселините. Тогава вероятноста да се появи протеин със само ляво ориентитрани изомери на аминокиелините е 1 / (1,42 10 ^ 390). За правилната функция на протеина има значение не само химичният състав, но и неговата изометрия - пространствено му нагъване. Тази задача е изключително сложна математически и нерешима в момета дори за супер компютрите и сложният софтуер. Но не и за клетката която го прави ежеминутно. След синтеза, протеините постъпват в специални молекулярни машинки наречени шаперони, където получават точната за тяхната правилна функция 3D форма. Това означава е вероятността за случайната поява на протеин с точният химичен състав и 3D изометрия е стотици и хиляди порядъци по-малка от горепосочената.

Аъъъъ . . . ти въобще разбираш ли какво преписваш! ' 1 / (20 ^ 150) или пиблизително 1 / (1,42 * 10 ^ 195). ' Защото, ако това не ти е ясно, останалото съвсем няма как да разбираш.

Джелезо и кабели има ли за бране там?

Еми открили са Нибиру, планетата на анунаките :)

ко? не!

Сичко дето е извън земята е извънземно!

извънземните?Каквото с "бежанците"!Ще ги храним за да не стане лошо!

Напоследък САЩ си помпам имиджа чрез НАСА - Марс , вода , извънземни - отчаяна работа.

Как звездата ще е в орбита около земята ве? Ако, Джурналята, малко помислете първо, знам че е трудно ама все пак...

Не само, speculations се превежда като спекулации вместо като предположения

Засрамете се малко. Некадърността на тоя превод надхвърля всякакви разумни граници!

Питаме дават ли помощи и социални и всички сирийци от Гамбия Еритрея Афганистан Гана Судан Нигерия -абе всички от Алепо този огромен град право там.

моля ви се, дирници, вземете пуснете някое клипче в тубата за цсс или си потърсете готов генератор, доста нескопосани ЛИНКОВЕ >>>>>>. в детската градина ли сте още или аудиторията ви от путлерасти иначе няма да разбере?

аз ЛИЧНО видех изванземни .оти жената каза че не приличам на човек.срещнахме се във хола срещу огледалото ..изванземното беше с 2 леви ташака не лъжа .поне аз така видех.каде му беше десния не знам

тия им гасат тока за по няколко дена, ние поне бяхме за часове

Аз пък вчера попаднах на публикация, която твърди, че хората с резус фактор на кръвта отрицателен са с извънземен произход. Така че, приятно ми е, аз съм извънземна (баща ми отдавна твърди същото за себе си:)) и ето, че съм наистина сред вас. И колко ли още като мен...:)

Абе май извънземните ни откриха и откъм Турция на тълпи идат. Вече взехме и да ги гърмим. Война на световете. Къде е Хърбърт Уелс?

Леко полеко нещата си отиват към обявяване за съществуването на извънземни.проблема е че трябва да стане постепенно защото не всеки може да го възприеме спокоино.Възможно е да възникнат религиозни или нравствени усложнения които да доведът до обществени сътресения или не даи боже до инциденти

Аре ве

Прамакедонците са си наредили щитовете, около звездата и теглят енергия за още простотии в Скопие!

Като чета мненията по-долу в главата ми се върти само едно изречение - "Бай Ганьо разбира от всичко"

Защото Бай ти Ганьо е хитар и интелегентен...

Направо е ХитАр ПетаАр...хахаха

Пфффффф и ако това е новината на новините, майко мила, алоооо, аз бих ви препоръчал да не гледате толкова на далече с този КЕПЛЕР, ами идете и поискайте да ви отворят мазетата на НАСА. ...

Никое интелигентно извънземно няма да пожелае да контауквава с човекът на греха, който е воден единствено от деструктивни страсти. Имаме Светото писание, Божия закон и избор. Имаме все още благодатно време проява на Божията благост и дъготърпшение. Но скоро това време ще свърши и всеки ще бъде зашечатан в своят избор. Плявата за изгаряне а зърното за Божия хамбар. Извънземните са една от любимите мантри на философите еволюционисти. Същестуват други божии твореният но те няма да се разкрият на човекът недостоен за Божията вселенска общност.

тъп си като кон

cwetence

Конете са доста интелигентни животни, ще ме прощаваш.

Извънземните ИМА и са тук на земята от древността ни та до днес. За лека справка пишете в ю-тубата "EBE 1" или "area51 EBE" и сами ще се убедите как ви баламосват с менте новини целящи лека човекометрия с която да се сверят леко часовниците колко са виждащите и колко са заблудените. Въпросните си ходят сред хората отдавна благодарение на истиснки технологии като АВАТАР, клонинг на тела, ментален контрол и напреднала холографска технология. Но хахаха ние ги търсим някъдееее в космоса ехооо дир-а ние няма какво да ги търсим щото те са тези дето ни отглеждат в човечарника планета Земя. Те са тези дето сме описвали из пещерите, епосите, в някои от иконите в наще си църкви, те ни промиват с религиите и ни дават колкото им отърва и не са един вид а са много. Те живеят и ни контролират от планетоидни кораби майки, от тъмни звезди и ЛУНИ в това число нашата луна!!! от кухата Земя, от дълбините на окената, от градовете си под земята(в земния слои), от обратната страна на Луната, от Венера,Сатурн,Сириус,Орион,Плеяди,Зета Ретикули,Проксион,Драко и къде ли още не. Просто проучете а не се връзвайте на куци новини и сами ще се убедите ако те сте, че не само не сме сами ами направо сме под извънземен контрол на ТОП ниво. Проучете какво са правили в АНЕ НЕРБЕ и какво е ВРИЛ..защо германците са ходили в тибет и какво е НОВА ШВАБИЯ, къде и какво е станало с генерал Бърд и какво е дирил на полюса с цяла армада.

Съгласен съм с теб, но това не очаквай да се знае от чалгзирани мозъци промивани с технологиите за ментален контрол, като масонския Бай брадър, с масонския Х-фактор,и ТВ+медиите въобще, с орязана и манипулирана от илюминати официална наука, и все в този ред. Те един Тесла незнаят хората, че им е решил проблемите с извличането и преноса на енергия без кабели още миналия век, един Максуел незнаят и нямат идея че Етера е първия елемент от менделеевата таблица изваден за да не се стигне до куп интересни науки и технологии базирани на него и използвани в базите на извънземни + илюминати под над земята водата и в космоса.

Спомена за етера, та ще използвам случая да ви дам една идея за главоблъсканица. Та идеята ми е, че гравитацията не е това за което ни я представят, т.е. идеята за гравитацията и теглото е грешна. Тя според мен е резултат от налягането, което етера упражнява във всички посоки! В космоса или далеч от Земята няма тегло и гравитация защото силите на тоя вид поле се уравновесяват. Ние и всички тела на Земята имат тегло, защото Земята от едната страна отслабва проникването на етера, а от другата страна ни въздейства директно и се получава налягане върху материята, на което викаме тегло, а на силата, която го предизвиква - гравитация! На Луната сме по леки, защото масата или плътността на Луната са по малки и екрана за етера от едната страна е по слаб от този на Земята. С една дума етера оказва налягане върху всякакъв вид материя и теглото и гравитацията са в следствие от неуравновесяването на този натиск в следствие на екранирането!

Ние още не знаем да контактуваме помежду си и правим само войни и насилия, а претендираме за извън земни контакти? Няма логика! Човечеството претендира за интелигентно, но ръководителите му използват дивашки и средновековни методи за терор и подтисничество! Все още сме на животинско ниво и нямаме работа в открития космос!

Много фантастика си гледал....не знам как въобще има такива като теб.М/у има снимки на другата страна на Луната и там няма признаци на живот:)

Да. Обикновена съвокупност от природни явления. Не виждам нищо извънзцемно, освен дето е извън Земята.

ако интелекта на откритите "обекти" е в нулев стадий, вероятно става реч за нашите родни депутати,министри и политици...... и затова хората питат какво да правят като ги срещнат,но вероятността е малка, щото те профучават с висока скорост в луксозни возила и затова е доста трудно да се изследват по-обстоятелствено

Ще станеме като Междузвездни Войни

симо

Не бъди дребнав.Това е ПОРТАЛ-всичко има на езика на лаиците.Като искаш по точно/което е много похвално/--питай / поне / ГУГЪЛ или уикипедия.И според мен имат в предвид позицията/гледната точка на ,,КЕПЛЕР,,.Една подробност----например звездните карти не се гледат като атлас,,--те се поставят над главата ,после идва разликата между нормална земна година и сидерична година,за да разбереш защо се сменят звездите и съзвездията. /гадост ...сидерична я отбеляза като грешка/НЕ Е/.Значи и гугъл не всичко знае,камо ли ДИР.

И ние черпим енергия директно от своята звезда. (???)

симо

Много,много,много..........много малко.

За едно денонощие върху Земята се излива повече енергия отколкото човешката цивилизация е произвела за периода на своето съществуване... Факт. Ако не се затрием в близкото бъдеще след векове неизбежно ще стигнем до модела от снимката...

В нашата звездна система има война. Религиозни фанатици ни избиват. Търсим да се преселим на планета с висок стандарт на живот. Това че сте ни открили го приемаме като покана да дойдем. Мерси!

Заповядайте. Има една пустуш на която може да се засилите.... как и беше името... о, да - Русия!

симо

Неолиберален боклук.Дори и към извънземните нямате милост,то какво да очакваме за...земните!!!

Стършел

Празният ти череп ще е достатъчен! Тъкмо място за нанокултури! А за Русия - много мераклии за територията й - да не ви приседне?!

Открили са на бахура кюфтетата! 8)

Няма лошо,само да внимават извънземните да не ни открият

Извънземните не само са ни открили, но са и ни "изолирали", защото подобно на "чумави", сме опасни за тях. Ние сме взели всичко негативно от нашите поробители, рептилите. Извънземните са им дали на рептилите ултиматум, сами да напуснат Земята. И едва след 2018 година, МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА "Светлината" ще започне да ни открехва за това, което е невидимо за очите.

Moже ли някой да поясни на мен, невежия, какво значи "Звездата наречена KIC 8462852 се намира точно над Млечния път ?"

В случая се има предвид, че според условната общоприета ориентация на галактиката звездата се намира над равнината, в която са повечето ѝ звезди. Пиша "условна ориентация", понеже в Космоса няма разлика между "горе" и "долу". Не съм сигурна, дали има фиксирана уговорка как да се определя "горе" и "долу" (това е чисто човешка нужда), но често "галактичното горе" е в посоката, откоято въртенето на галактика се вижда в положителна посока (т.е. обратно на часовниковата стрелка). За Млечния път не знам дали е така, но за Слънчевата система е така.

Дали явлението, случило се преди 1480 земни години, което наблюдаваме сега, е следствие от действията на разумна форма на живот? Как да не искаш да си учен в днешно време, какви въпроси има за решаване. Преди беше скука, дали короната е златна и . . . пляс във ваната, след т'ва - Еврика! Луда работа, сега има дупка в квантовите измервания и хоп 'нова частица'! Всички вече знаем за нея, тя дойде от колайдера, пък и думите вече станаха хубави . . . абе наука!

Горката звездичка! Как я мъчат само...

Може да са извънземни ... може и да са едно от милиардите вселенски явления за които просто още не знаем!

с тези олигофрени от холивуд.

Не ги допирајте овие наши структури, ќе ве убиеме!

Човечеството се е втурнало да търси братя по разум,но,как бихме осъществили контакт с такива,като не знаем те,какви чувства биха имали към нас?!? Ако пък са по напред от нас,това си е направо опасно! Да не говорим,че и те биха мислели,като нас,не биха ни вярвали,та ние се избиваме по между си,как ще осъществим връзка с тях без да имаме задни мисли?!? Със сегашното ни мислене няма нужда да правим,каквито и да е контакти с братя по разум! Със сегашното ни ниво на развитие пък нямаме нужда от контакт с цивилизации по напреднали от нас! По добре само да ги откриваме,но за контакт е прекалено рано с,когото и да е извън нашата цивилизация...

това ми прилича на HALO Ring !

Американците щели да колонизират Марс до 30 год. Да побързат, че тия новооткритите ще ги изпреварят.

Советска россия ша ги превземе тези примитивни форми на живот защото е великааааааааа (сарказъм) :D

Ако не беше ,,Советска Русия'' още щяхме да сме под робство:)

по-голямо и убиващо държавата ни робство от съветско-рускатата окупация не е имало в държавата ни. Така че не стана ясно от робство ли са ни отървали, робство ли са ни донесли мужиците :)

Ма щяха да ни освободят извънземните! :)

симо

И тук ли си бе БРУТЕ???Аман от простаци.

И къде това? В Донбас ли? Малки и зелени, нали?

Да идат от другата страна и да видят дали Слънцето се вижда и на какви интервали . . .

Че нали Кеплер (телескопа) минава периодично от таб?

В момента не е удобно зад Слънцето - армейски части на Северна Корея провеждат учения там ...

Защо не казахте, че търсите извънземни...? Елата в България и ще ви покажа 240... и то накуп :)

Естествено, че нещо извънземно крие планетата. Да не би нещо земно да е пратено там да регулира излъчването на светлина??? По безумно твърдение от това нема.

Реши да вкараш малко софистика, а? Лошо няма :) ...

Софистикейтед майнд, баце!

Баш па вие от ДИР-а ли сте ги открили бе, мушици-дрозофили? Големи смешки.

Смешно е когато нямаме обяснение (научно) на нещо и автоматично да смятаме, че е извънземно...

Ми, селд като не се намира на земята е логично да е извънземно. Да, знам, че визираш зелените човечета но нали не мислиш, че учените си ги разправят тия работи колкото да кажат нещо?

Ама разбира се, че непременно трябва да се търси обяснение РАЗЛИЧНО от извънземни, иначе от сектата на светите всичкознаещи учени и техните поклонници ще те накажат, осмеят и анатемосат, че не спазваш партийната линия, дето изисква непременно да се присмиваме на всяка идея за съществуване на извънземни. Партийната мантра е: Вселената е огромна, но никъде освен на Земята няма живот или поне нашите всевишни и всеобхватни всичкознаещи изследвания не са открили никакви доказателства за каквито и да е било извънземни. Физическите следи да се считат за игра на природата, рисунките по пещери, книги и т.н. да се считат за дело на пияни неандерталци и прочия скотове, клиповете и снимите - за фалшификат, очевидците - за луди, а когато има много очевидци, то те да се водят жертви на масова психоза и то след като сме им иззели камерите, апаратите и смартфоните като при случката на онова летище в Китай. То по тая логика ако на някой детето му прилича не на него, а на комшията му, то следва да продължава да търси обяснение от рода на игра на гените. Както вица на тая тема. Африка. Един разсърден местен вожд отива до мисионера и го пита: "26-тата ми жена роди бяло дете. След като ти си единствения бял на стотици километри от тука и други не са идвали от години, какво ще кажеш по случая?" Мисионера се припотил три пъти и отговорил: "Виж сега, това е игра на гените. Нормално е сред толкова много черни да се появи едно бяло. Виж сега козите, дето пасат ей там. Цялото стадо е бяло, ама има една черна, нали?" Вожда се позамислил и отговорил: "Виж сега, обещавам да не вдигам шум за бялото дете, ама и ти си трай за козичката, ясно?"

Крайно време да осъзнаете, че друг разумен по нашите понятия живот не съществува извън Земята. То и това, което наблюдаваме в случая е от преди поне 1400 години. А и ОТО нещо се мъгляви напоследък.

Всъщност е точно обратното - съществува. Въпроса е, че не може да се докаже. Твърдението, че НЕ съществува, трябва да се свърже с УНИКАЛНА особеност на земята, която не се среща НИКЪДЕ.

Наричат се сингуларности и си съществуват. Интересно защо се цъкат плюсове или минуси в научния раздел. Може да станат интересни дискусии, но в дир.бг явно всеки гледа да гласува само.

Госссподи, колко си тъп! И кратуната ти колко е тъпа!;))) Наври си там шибаната Библия в гаСа и кротувай, религиозен пундавелник.

........все пак, нека го изчакаме като следващото сензационно откритие на НАСА!!!

Е друго си е да планираш кацане на Луната след 15 години, нали?

Не се кахърете. Още утре пращам сондата Мангалиян 007, за да проучи явлението.