назад

Как САЩ почти се сдоби с "невидим" хеликоптер

02:47 | 23 април 2021 | Редактор: Стоян Гогов 71 33167

Коментари 71

в материалния свят няма нещо невидимо зависи от очите и ушите другото е ала-бала приказки за найвни комплексари и араби с мангизи

=

"вековните владетели на американската земя - КОМАНЧИТЕ" изтребиха коренното население на Чукотка

А във вИликая и прИкрассная РАссия така добре се 'погрижиха' за коренното население на Чукотка че оцеляха само няколко хиляди. И не кръщават на тяхно име хеликоптери, а ги използват за просташки вицове и 'хумор'.

Малко бременна

Както се очакваше много комуно-андерталци и по-млади тролчета захранени на ситни копейки. Наивно си мислех хе ковида е по-прибрал първата категоря. Мдааа сколко самальоти е продала матушка рашка? А и компютри не е продала, даже и компоти не може да продава вече. А самальоти и компютри матушка покупат надо. Е поетомо и копейки мало. Трябва повече да тропкате по клавиатурката молодие товорищи с младежка дързост а не само да искате повече копейки. Tате путюшка не дает у него копейки нет.

Янките изтребиха вековните владетели на американската земя - КОМАНЧИТЕ, без никакви скруполи и срам. Дали името на този древен народ върху ламарините на този хеликоптер ще им върне земята и живота?

А във вИликая и прИкрассная РАссия така добре се 'погрижиха' за коренното население на Чукотка че оцеляха само няколко хиляди. И не кръщават на тяхно име хеликоптери, а ги използват за просташки вицове и 'хумор'.

Игорь Сикорски, създателя на хеликоптера и корпорацията Sikorsky е.....РУСНАК.

Руснак, роден в Киев!? Формално, да

Ама го е създал в Америка. Както казват тук американец от руски проижод. Има ги много такива талантливи хора в САЩ и знаем за тях. А колко умни хора в Русия не са пробили защото са иммали тъпи комунистически и КГБ шефове, а?

последните хеликоптери в чиято разработка е участвал Сикорски са от преди 60+ години.

Отвори там някои руско списание за ракети или прочети новия калашник нещо не импровизира че не ти се отдава

Щерев тъкмо си купил обувки, излиза от магазина. Трътнал доволен за дома, по пътя го срещнал Дада. —Ее! Щерев, какви чепици си си купил само! —възбудено възкликнал Дада. —Не съм виждал такива. Каква марка са? —Пейтриът. Тъкмо ги сефтосвам — отвърнл му с привидна скромност Щерев. —Страхотни са. Я ми зъбий една левачка в дупарата — го помолил Дада.

Колко поетично. Отде ви изравят бе.

Извинявай ако съм те разчувствал.

Невидими са нашите 45 годишни еф-ки! Една гума няма от тях! Нищо няма! И няма и да има в следващите 3-4 години.

"От Пентагонът обаче добавили нови изисквания за хеликоптерът" Две грешки в едно изречение ?

Всъщност грешките са измислени, защото правилото за пълен и непълен член в българския език е напълно измислено и изсмукано от пръстите, т.е. няма реална основа в живия език.

Че тя и дипломата на Стянчо не е ли измислена?

Ти, неграмотнико, сегурно нямаш и свидетелство за завършен 8 клас, но акъл даваш! Нещастник!

Амчи братята сърби лесно свалят.... всичко невидимо произведено от световните мислители.

1 на 800+ полета - това ли е 'лесно'? Животът ти определено е труден.

Не едно бре кьопек, много щяха да бъдат, но и маймуните понякога се усещат, когато се наакат и веднага спряха "невидимия" стелт и забравиха за него. А све свален веднага, когато сърбите намират начин да ги виждат ясно на радара.

Значи , гений ватен и неземен, сърбите много лесно сваляли стелтовете ама вместо опукат още 2-рия или 3тия, търпели да ги плющят 860 пъти ей тъй от балканско гостоприемство сигурно? Дай да позная - с научен труд се занимаваш, нали? Няма как иначе, с подобен интелект :)

Колко лесно? Че като гледам под една круша се събират всички сърби а трябва да продават работи стелтове на рашките че китайците не им дават да преписват :)

“ задният ротор е по иновативен начин в опашката в опашката.”...в опашката ...в опашката ...в опашката ...в опашката ...в опашката...

Аз не, че се заяждам, ама ми се струва, че в тази статия за пълен и кратък член са хвърляли ези-тура къде да се слага...

Значи, "почти се сдобили", но в крайна сметка не се сдобили... Ами то, няма и смисъл да се влагат средства в "стелт" технологии, при положение, че за съвременните радари вече няма невидими обекти, дори тези наречени "стелт"... Някой по-долу правилно беше отбелязал, че "стелт" евентуално има смисъл само срещу противник, който не разполага с радари последно поколение.

Нищо подобно. Отказаха се от него не заради безперспективността на Стелт технологиите, а защото функците на подобни машини вече се поемат от безпилотни.

Отказаха се, защото както винаги се случва при неандерталците проумяха, че само хвърлят пари на вятъра и ще покажат поредното творение, което винаги правят когато се наакат – пълните си памперси.

Балистиката е любимата наука на гогов (малка буква). Използва я при разпределянето на пълен и непълен член, както и на препинателните знаци.

Гогов, кой ти беше преподавателя по Български език? Признай си, да ходя да го пребия, че ти е писал тройка!

Еми не е виновна другарката от началния курс бе. То да е к.р да ти го набия, ама то акъл ни да ти го набия, ни да ти го налея...

Стелт технолотията е преспективна само за употреба срещу армии като България, на които им е забранено да притежават противостелтни радари.

то и да имаме, нали нямаме ракети земя-въздух

Имаме. А като дойдат и Пейтриътите, нещата ще са още по-добре.

Американски стелт хеликоптер ще има само когато екипът за разработката му е съставен изключително от азиатци (индийци, корейци).

Поредното 'авторитетно' уригване от селската кръчма..

Въх, Стоенчо, негарамотнико! Какво е това, което си написал?

Това ме прекина и ми направи деня. За намаляване на характерния от хеликоптерите шум, а и за повишаване на стелт характеристиките задният ротор е по иновативен начин в опашката в опашката.

Ама той като е невидим , трябва и да е безшумен. Аз до сега безшумен хелокоптер не съм видял и едва ли някога ще има. Все пак с тия огромни перки мести тонове въздух..... ааа чакай , може би Хамериканската техника ще използва говежди пръдни за го държи във въздуха ( това беше заядливо от моя страна :) ).

Бе то и вентилатора мести въздух, ама не го чуваш от километри. Двигателят е шумен, а не местенето на въздуха...

Имаш ли представа ( нямаш, разбира се ) колко въздух мести едно вентилаторче с мощност 20-30 ВАТА и перчица 20-на см и колко един 10-15 метров ротор , задвижван от двигатели с ХИЛЯДИ КИЛОВАТИ ???

Не се напъвай с малкото си мозъче от миналия век да разсъждаваш,пий си хапчетата и редовно сменяй памперсите другото е за знаещите и можещите-понял?

Дада пак показва знаниям придобити от списание "Наука и техника"

Учените се чудят къде са изчезнали неандерталците, а те се събрали в армията на САЩ и постоянно тръбят че ги дебне опасен враг, основното им занимание е производството на оръжия и от време на време нахлуват в някоя слаба държавица от третия свят и после тръбят с пълно гърло как са надвили световното зло.

Съвсем същото можеш спокойно да го кажеш за всяка една империя, досега. И британската, и испанската, и руската, и СССР и т.н.

И под 5 НИК-а да храчиш простотията ти просто боде очите селски кретен и както я караш може да сложиш в малкото си джобче на АК ания 47 пъти:))))))))))

Чета и се смея, перките били от композитни материали!! А бе тоя дето е писал статията не знае ли че витлата отдавна се правят от композитни материали още през 60 -70 г.??

И аз почти се сдобих с колело, но тате каза друг път.

То бяха "невидими" самолети, кораби, танкове, подводници.... Сега и фъркикоптери. Трилиони залудо. И накрая - опа, извинете, не знаехме че е невидим... Ама луд умора нема, само се поти и пени.....

Оппа. ... никой не знае знае, че са невидими, освен по-тъпите путлерасти насиращи се от страх. Но всички знаят, че са с намалена радарна видимост и в повечето случаи се откриват твърде късно, което е и целта. Затова руслямците гледат безпомощно при израелски набези в Сирия с Ф-35 или докато се готви салата Вагнер

Не знам кой се наака сега след като Путин подреди бойните кораби в Черно море. Двата американски кораба стигнаха до Босфора и като разбраха, че вътре ги чакат руснаците - кръгом и дим да ги няма, наакаха гащите и повече няма и да помиришат Черно море. "Великите" краварски самолети преди години в Либия едни в други се блъскаха и падаха като круши под въздействието на руски установки, така че помнят с кого си имат работа и бегат бърже.

Освен пълни глупости от теб нищо друго не излиза ДАДА-тко!

Тъпунгер руснаците се насраха от два рутинно влизащи кораби в Черно море

За нашите подлоги на ватенките каквото и да се каже все ще е комплимент.....това са едни сгрухани вече памперси които са били или ченгета или доносници и малко бивши военни закалени в битките:)))))) и не признават нищо друго освен железата на господарите си но кервана си върви а тия тъпи псета ще свършат в някоя крайпътна канавка:)))))))))))))))

Отговаряш напълно на прозвището си, проЗди селяко....

Да предупредят сърбите, че е невидим, да не стане някоя грешка......

Предупредиха ги и сърбите свалиха гащите.

И Сърбия стана като разорана нива... на цената на един самолет. Епична победа за сърбите, да знаеш...

"в опашката в опашката" - интересно място ;)

Най-голямата грешка е да мислиш , че противника ти е глупав.

Както от снимките на ДИР.РУ.....участва в издирването на индонезийската подводница. Толкова с фактите.

"Пентагона смятат, че основните им противници ще са технологично по-слаби, "не са били далеч от истината и днес 30 години по късно стелт технологията е екзотика.

никаква екзотика не са стелт системите. Отдавна има радарни установки които си ги хващат! В края на 80 Чехословакия извади радарни системи които работиха както с радио вълни така и в инфрачервения оптичен спектър. Дълговълновите радари си ги хващат!! На повечето руски самолети по тогавашно време имаше инсталирани оптични радарни установки!! Топлинната дирята на стелта и на другите не стелт се откривала без проблеми.

Верваш ли си сам или си само тъп и вярваш на такива глупости. Стелта не е невидим, а много по слабо видим. Инфрачервената картина нищо не поазва, щото може да вижда и щъркел. Хеликотерите летят ниско и няма система която да ги хване навреме.

Понеже са много невидими затова в Афганистан дадоха хиляди жертви, децата ги причакваха по баирите и с обикновени базуки им разказваха играта.

Викаш щъркел? ... С голяма реактивна опашка на инфраснимка? Астрата не прощава, ей!

гледам че путлерастките тъпаци пак се насраха. В Афганистан падаха руслямските самолети и вертолети. Там няма свален стелт. Ама тъпака путлераст му се привиждали хлапета да си играят с базука, а другия тъпак пак е гледал руслямската смешка Су-57. Да там инфраснимката показва защо този самолет няма нищо общо със стелт.

Радарът трябва не просто да открие стелт самолета а да установи стабилен захват и насочи оръжия към него. И точно там, видиш ли нещата не са толкова прости колко във ватната пропаганда дето щедро ти насипват в копанката ;)

Към новината