Коментари - Касперски: Не сме агенти на Кремъл | IT.dir.bg
назад

Касперски: Не сме агенти на Кремъл

Kaspersky ще разкрият кода си, за да покажат, че не са руски агенти.

Обратно в новината

Коментари - Касперски: Не сме агенти на Кремъл | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най много вируси пускат именно те! След това си ги ловят и вижте ни колко сме велики!

Проблема може да бъде не само в сорс кода, а в компилаторите, интерпретаторите или дисасемблера. За да са спокойни и потребителите и програмистите, трябва софтуера да е с отворен код. Тогава повече очи ще гледат и могат да видят ако има нередности. В заключение общество без основателно доверие започва спира да се развива и започва да се саморазрушава.

Компилаторите- да кажем и интерпретаторите - добре, това го дъвкахме по-долу. Ама как дизасемблерите влязоха в тая работа ще трябва да обясниш. Отворените сорсове засега са заблуда просто защото няма масово устройство на пазара което да е със 100% отворени сорсове.

са комуникационни. Надлъгването е по портовете. Там се слухти. Да владееш програмирането не е достатъчно. Важните мрежи нямат достъп навън.

ами странно, наскоро usa компании си предоставиха сорс-кода на руския надзор за да работят в Русия, явно Кисинджър е прав, руснаци и американци може да работят заедно

Те вероятно отдавна работят заедно. Другото е театър.

'Ма разбира се, че не сте, бивш кагебеецо. Седни си, 6.

не му вярвам!

Нищо повече от надлъгване не е цялата работа. Ще си отворят сорсовете... на C или какъвто там език са ползвали да мажат. Години ще минат докато почне да става дума за това кой компилатор или асемблер е ползван и какъв код генерира той от публикувания сорс. Няколко "неочаквани" байта и готово, вратата е отворена. Най-общо казано човек не може да се довери на софтуер а само на човек, който го пише. Което повече или по-малко означава, че човек може да се довери само на софтуер, който е писал сам - до последния бит, включая компилатори и т.н.

dp = delphi programmer ? Много ги разбираш ти c-тата и програмирането ? С няколко клика в студиото мога да разбера ползва ли сокети, http-сървиси и към какво се свързват.

Не, dp са инициалите ми. С няколкото си клика можеш да видиш това, което ти бъде дадено да видиш. Не се навирай там където не е за тебе, известна грамотност не те прави достатъчно знаещ да коментираш големите. Можеш да подслушаш какво прави нещото ако имаш достъп до жицата с друго нещо разбира се - но ще го чуеш само когато то се обади.

Ето всичко си го пише: "В 1987 году окончил 4-й (технический) факультет Высшей школы КГБ."

Засега действително не е имало доказателства, че Kaspersky Lab е замесена в незаконна кибердейност. Въпреки това, неотдавна Конгресът промени закон за обществени поръчки за нуждите на Пентагона именно с цел руската компания да не може да се бори за договори там. - КОВКО ДЕМОКРАТИЧНО ПО КРАВАРИСТАНСКИ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ)))))

А защо Касперски не се включи в контрасанкциите срещу запада да пукнат от вируси гадните буржуи и кравари! Защо даже се борят за парите на пентагона нали имат огромния пазар на БРИКС и Шанхайската организация. Нека си продават супер продуктите на великите китайци, бразилци, индийци и т.н.!

Всяка една уважаваща себе си държава поддържа структури за сигурност в това число разузнаване. С тези структури се влияе на всичко вътре и вън с цел интереси. Интересите са на кръговете стоящи зад партии и правителство. Та затова Параноята на САЩ не е случайна, и не случайно се раздухва в последно време. Обикновено САЩ крещят най-силно, когато някой ги копира като поведение и похвати и постига успехи с минимум разходи.

"Руската компания Kaspersky Lab се притеснява, че може да загуби важни обществени поръчки от американското правителство" Вова и без това ще налага контра-санкции. Никакви договори с мръсните капиталисти. Появвят ли се няколко сериозни (не мафиотски) руски компании като Касперски и Вовката ще отнесе дървения.

капиталистическа държава и няма намерение да се връща там, от където е дошла. Имаха възможност, но я отхвърлиха, защото няма как да нахранят толкова държави. Не са толкова богати. Това им го каза Кисинджър или Рейгън.

Тоя основно се се занимава с медиен шуми самореклама. Нещо като Веселин Бончев у нас преди време, но в значително по-големи мащаби.

Да, с малката разлика, че Каспрески открива разни буболечки, за които никой преди това не е споменавал.

каква стана тя?Всички западни ай ти компании си свалят гащите в Русия /предоставят си кодове за достъп инфо сигурност/,а руска АЙ ТИ компания прави инфо сигурността на правителствени структури на САЩ. За туй от Белия дом всеки ден питат : мен Путин ли ме назначи или кой ми сра в гащите.

Нека тогава разгледаме продуктите от такъв род - колко специалисти и компании биха избрали Касперски и колко конкурентни решения - напр. Perer Norton ( Symantec )? Както и друго - софтуера за OCR ABBY FINE READER? Хайде, де като са толкова добри да напишат достатъчно доър конкурентен западен продукт.

Нека тогава разгледаме продуктите от такъв род - колко специалисти и компании биха избрали Касперски и колко конкурентни решения - напр. Perer Norton ( Symantec )? Както и друго - софтуера за OCR ABBY FINE READER? Хайде, де като са толкова добри да напишат достатъчно доър конкурентен западен продукт.

са написали софтуер и то не един и се ползват в целият свят.Всъщност Касперски е най голямата в Европа и една от най големите в вета компания за производство на антивиреусен софтуер.

А руснаците бяха и сигурно все още са едни от големите производители на вируси. Нормално е вирусописачите да са и напред с материала с антивирусите.

Има, Душе, има! Две програмки IT индустрия не правят! ;)

Компанията Касперски е регистрирана в Великобритания. В нея работят англичани германци, холандци, руснаци, има индийци и корейци, има и българи. Но ръководството е руско. Това я прави опасна за западния свят.

Великобритания има само офис, ккато ина много места по света, а иначе седалището, сървърите и специалистите са в Русия.

"в" НЕвеликобритания всичко е опасно - исторически доказано!

Касперски: Не сме агенти на Кремъл..............Нещо което не може да се каже за Майкрософти и техния шпионски Уиндоус, който е пълен с вратички и шпионски кодове, за улеснение на ЦРУ и НСА!

Винаги можеш да ползваш руската "Сибир ОС" с руския "Байкал" процесор! Яднекс и да пишеш в руски форуми и да спреш да ни занимаваш с малоумието си!

Значи какво ЦРУ ФБР и прочие трябва да имат у америката ако разбираш ли вземат в държавните си организации руска антивирусна система!!!??? Еми то по-добре да се закрият тия американски "шпионски" организации и да се почне наново!

"Касперски: Не сме агенти на Кремъл" - чак им повярвах.

тогава вярвай на M$ , Symantec и McAfee

И на тях им вярвам. Вярвам също в дядо коледа и в добрите и евтини адвокати. Толкова им вярвам че нищо от това не ползвам. А ти?

Много ми е интересно като показват кодовете каква е гаранцията че точно тези кодове изпълнява програмата?

нали русия беше изостнала в 17-ти век със землянки, а ай ти компания като Касперски да осигурява инф.сигурност на страната на неограничените фатнтазии -великите краварски щати и то на правителствено ниво.Пълен смех.

Русия е изостанала страна със землянки а 90% от персонала на Касперски са американци и зап.европейци. Самия Е.Касперски е бивш офицер от руските служби и създаде компанията по поръчка на тези служби за да служи като троянски кон.

Колко си категоричен, сякаш папките с инфото са пред теб. Светът за теб е бяло и черно. През фашизма и комунизма беше така. Истината е, че нищо не се е променило, още от времето на средновековието. Ян Хус на кладата и бабичката, която носела съчки да помогне за огъня. Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно!

добре лелче, дай следващия виц, тоя сме го играли.

Касперски е само една от много. А руския ИТ сектор е скромен дори в сравнение с този на Израел, а Сколково така и не стана нова Силициева долина. Русия наистина е изостанала и ще продължава да бъде докато не смени шуробаджанашката си икономическа система.

Много лично го приемаш. За руснак ли се имаш?

Ама то и в Нигерия има IT фирми, Душичко. А Русия е като Нигерия, ама със сняг! ;)

това съм го чувал и от 25 години все него слушам ама то все не свава, апрез това време САЩ станаха бананова република без банани.А на всичкото отгоре и руска Ай Ти компания да обслужва инфо дигурността на правителсвото на САЩ .Хахахаххаа. А за Касперски -компанията продуктите,сървърите и развойната денйсот -всичко си е в Русия,а на запад имат по един офис и толкова.