Коментари - Две звезди ще бъдат видими през деня след 6 г. | IT.dir.bg
назад

Две звезди ще бъдат видими през деня след 6 г.

В близките няколко години две звезди ще се слеят и експлодират в небето, предвиди екип астрономи от Тексас, САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Две звезди ще бъдат видими през деня след 6 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако видите звезди посред бял ден, падайте на колене и искайте прошка, преди жена ви да ви е доубила с тигана!

тъй, като всичко е теория, ме притеснява, какво лъчение ще ни удари след тия пет години... те звездите са се слели преди около 1795 години, но какво ще ни донесат.... горе-долу, тогава е се е появил месията...

Ще се случи след 6 години само в главите на джурналята.. Това отдавна се е случило...

За идващата светлина двете събития са едновременни. Не се напъвай много, трудно е да го разбереш.

Щом не можем да променим миналото, следователно не можем да променим бъдещето. За да променим "предстоящото минало" (бъдещето), следователно трябва да променим настоящето. Ако не можем да променим настоящето заради миналото, следователно не можем да променим бъдещето. Сега не можем да променим миналото, следователно не можем да променим бъдещето, следователно БЪДЕЩЕТО Е ПРЕДНАЧЕРТАНО.

Съществува само настояще! Минало и бъдеще са човешки понятия за време!

Фири

То тва е яко даже с факта, че събитието отдавна се е случило съвсем скоро светлината от случването му ще стигне до нас т.е. ние практически не виждаме настоящето а колкото е по-далеч обекта неговото далечно минало.

Насра се от мислене.

От къдя на къдя, ва

Забавното е че ако прогнозата, че ше гръмнат след 5 години е вярна, то те вече са гръмнали преди около 1795години. И след 5 години и ние ще го видим.

От НАСА са получили меил още 52 година,че ще се гледа този случай :)Изчакали са да бъде оповестено,след като се създадат 4к цветните телевизори,за да се гледа ефектно по БТВ :)

браво

Звездите, т.е. слънцата, си споделят АТМОСФЕРА?! Алооо...старшата сестра...

Да, звездите имат атмосфера. Звездна атмосфера. Газове, плазма.

zeddd

Добре си се писал слънчасал. Айде сега иди при старшата сестра.

И ни информирате 6 години по-рано, понеже?

Понеже сега са узнали какво ще става когато ще става.

Сега са узнали, сега те информират. А като те информират след като е станало ще кажеш "Що ни казвате чак сега?" Няма угодия.

а ще се роди ли Спасител?

Може би сестра му на Спасителя? Ама пък майка му е умряла.

Само за читателите: знайте, че фразата "... чиято орбитална СКОРОСТ ставала все по-БЪРЗА" е ПОГРЕШНО написана. Правилното е "чиято орбитална скорост ставала все по-ГОЛЯМА".

Това, което евентуално ще видим след 5 години, всъщност вече се е случило преди около 1800 години.

ще получим ли някакви супер сили ако го наблюдаваме с просто око? или ще трябва тренирано и набито око

- Колко пъти могат да се наблюдават експлоадиралите звезди? - Два: веднъж с едното око и втори път с другото.

А ние ще получим гама-тен ..

Э1309 Scorpii Интересно дали статията е преведена от американски или от руски журнал?

Въпрос с повишена трудност като за теб: трети ред отгоре надолу: "Тексас, САЩ" какъв е бил журналът?

Срамиш името на Коперник. Той едва ли е бил толкова прост, че да не прави разлика между учени от "Тексас, САЩ" и написаното на 7-ми ред: "... предава сайтът Science Magazine, цитиран от ClubZ"

V1309 Scorpii

Хората няма кво да ядът, тия звезди ша ми зяпат.

Тялото се храни с храна, умът със знания. "Зяпането" на звезди е от втория тип храна, но той е много по-ценен дори с това, че малки количества от него биха могли да дадат неограничени количества храна за тялото, ако е ръцете на добри хора. Причината, че "хората няма кво да ядат" е не в "губенето" на време за "зяпане" на звезди, а в човешката злина. Дори парите и трудът за "зяпане" на звезди бъде пренасочен към производството на храна, злите хора няма да допуснат гладните да се наситят, да се облекат и да си купят жилища.

Ако сменим думата "зли" с "алчни" ще съм напълно съгласен :)

Ненаял се трол, хората нямат какво да ядат защото такива като тебе ги хрантутят за нищоправенето дето го нищоправите по цял живот.

Ти пък кво си направил бе педерлив смотаняко?

А тъй, адашке, бой съ бастуня по теа изедници и мискини с мискини!

"KIC 9832227 е на скромните 1800 светлинни години, което означава, че събитието ще е видимо с просто око и дори през деня." Интересно каква е логическата връзка между отдалечеността на събитието и възможността то да се наблюдава нощем или денем. От това че е са отдалечени на 1800 св.г. следва единствено че събитието вече е настъпило и светлинната информация за него пътува към нас

Евентуално може да означава, че енергията на избухването ще е толкова голяма, че експлозията ще се вижда и на нашата планета, отдалечена на 1800 св. год. ?!

Dimitar Todorov

... и ще е достатъчно ярка, за да се вижда дори през деня

колкото по-далеч е един взрив, толкова по-слабо свети, а колкото е по-близо - толкова по-силно се вижда. В случая разстоянието е малко за взрив от такава величина сметките показват, че ще видим рядко срещано явление - звезда посред бял ден. Иначе в необятния космос сигурно през ден виждат такива, но в галактики на много милиарди светлинни години и се виждат само с Хъбъл, примерно.

а... сега схванах въпроса ти - чудиш се как се смята по кое време ще настъпи и дали по това време в България ще е ден или нощ - такива взривове не продължават кратко. Като светне, ще е така с месеци и ще имаме въможност да я виждаме както денем, така и нощем.

"и все още не са напълно сигурни дали става дума за пулсар или две тела" "Скоро обаче установили, че става дума за две звезди" Последно?

като са на 1800 св г. , не следва ли че това вече е станало преди 1795 години, демек някъде около 200 г-на , май римляните са били тогава

Да, следва. Само че ние ще видим явлението. Помисли малко защо :)

съвсем вярно, вече се е случило, но светлината от събитието все още пътува към нас и е на разстояние колкото Проксима. След 5 години ще долети и ще я видим тогава. За нас събитието ще се вижда все едно се случва в момента, но ще знаем, че гледаме в миналото. Въобще накъдето и в космоса да гледаме, ние знаем, че гледаме в миналото.

То ако трябва да сме точни въобще накъдето и да гледаш вече виждаш нещо отминало.

случило се е за кицаряните. за нас ще се случва в бъдеще. времето е относително...

Само за НЕУКИТЕ, да не останете пак хипнотизирани от фирма НАСА-Холивуд: "Снимката" е РИСУНКА! И най-най-най-зверски мощните супер-дупер (както се изразяват в НАСА) телескопи, виждат звездите като светли ТОЧКИ. Тия протуберанси на картинката са фотошоп на Слънцето, копирано два пъти, раздърпано, оцветено и замазано..., но да, това е науката в САЩ, за пари (па било и трилиони долари) - толкова!

Може да е рисунка (има ли толкова наивни?), обаче преди години предсказаха появата на една комета която после наистина я гледах с просто око. В продължение на седмици се виждаше на югозапад.

Неукий Тъпчо, в статията си пише "...Всъщност те вече споделят атмосфера, както е демонстрирано на ИЛЮСТРАЦИЯТА..." Предполагам вече схващаш колко тъп путлераст си, което изобщо не е учудващо.

Това, че е тъп не значи че е Путлераст.

ами гн учен, хората са ти написали че е илюстрация. истинското шоу го чакаме след около 5 години.

А какво ще кажеш по въпроса за ...мерните единоци? Например, че "светлината година" е мярка за разстояние, а се говори: какво ще видим след "пет години" / има се предвид календарна година/, което е мярка за...време?

ами те отдавна се сляха... ама трябват години, докато го видим

Хубаво, но от България ще се виждат ли ? Нищо не се казва по този въпрос ?

В съзвездието "Лебед" са. Ще се виждат. Напишете в Гугъл KIC9832227 и ще им намерите данните.