назад

Кои са най-мощните оръжия във ВВС на талибаните

16:53 | 07 септември 2021 | Редактор: Стоян Гогов 25 35630

Коментари 25

и полската армия атакуваше фашистките нашественици с прочутата си конница, ама май я попиляха. Със саби и перки не става срещу ракети и лазери, да не говорим за мощни изтребители.

Чета коментарите и не мога да повярвам на наивитета на основната част от коментиращите! Само един направи аналогия/макар и да не е точен/ с Ирак! Колеги: - САЩ и НАТО се изтеглиха по условията на договор с талибаните за който НИЩО НЕ ЗНАЕМ! - Съюзниците оставиха не само оръжието купено и предадено на армията , но и СОБСТВЕНОТО си оборудване! И забележете-БЕЗ ДА ГО ПОВРЕДЯТ!!!! - В момента САЩ подготвят парична помощ за Афганистан и уж ще я пратят само ако правителството е УМЕРЕНО! - Тревогите за липса на подръжка и сервиз на оставената техника е най лесно решемия проблем чрез ЧАСТНИ ФИРМИ и ЛИЦА! /разбирасе работещи за правителства инкогнито/! - И най важното - Русия струпва войски и прави военни учения по границите с региони с компактно мюсюлманско население! Ако тези ФАКТИ не ви говорят нищо, то просто ми пишете минус!

Без пилоти, механици, комуникационно оборудване, резервни части, муниции това става само за някой музей. Навярно САЩ са направили каквото могат, за да изтеглят възможно най-много квалифицирани кадри, така че това оборудване да е неизползваемо в дългосрочен план. На първо време може и да има някакви резервни части и муниции, а държави като Иран още експлоатират някак стари американски самолети доставени преди повече от 40 години, поне така се говори. Макар че ми е много интересно от къде намират резервни части за над 40 годишни самолети, сами не могат да си произведат по-сложните части.

ТАЛИБАНИТЕ С ТОЯ ХЕРКУЛЕС..... КОЛКО МАТРЯЯЯЛЛЛ.... ХЕРОИН, ГАНДЖА МОГАТ ДА ЕКСПОРТИРАТ...... КЕ УТЕПАТ КОНКУРЕНЦИЯТА ОТ ВИЕТНАМ, ЛАОС, КАМБОДЖА И МИАНМАР...

ТАЛИБАНИТЕ СЕ СДОБИХА С ДЖИХАДОХАМЪРИ, ДЖИХАДОХЕЛИКОПТЕРИ, ДЖИХАДО САМОЛЕТИ, А КОЛКО АМЕРИКАНСКИ ДРОНА(БПЛА) СА ИМ ПОПАДНАЛИ........????? ХУБАВО ЧЕ АФГАНИСТАН НЯМА ФЛОТ И ПОДВОДНИЦИ!!!!!

Ако ни нападне Афганистан свършени сме .На ВАТО не може да разчитамепто претърпя крах именно там в Афганистан

Пилоти и технически персонал ще дойде от Пакистан. Те от години подкрепят и финансират талибаните.

пълен абсурд да могат да използват нещо различно от джип. не вярвам американците да са оставили нещо летящо, което да е работещо и използваемо

Същата история като в Ирак с Ислямска държава.

това беше удобен момент БА да изпрати спартаните и докато останалите товарят бежанци, ние да натоварим каквото може от летището в Кабул. Няколко часа срам, ама после имаш техника за десетки милиони долари

зарязано от най-великата армия евър

Талибаните са научени ефикасно да използват най-вече магарешките фашкии!!!:))))))))

На талибаните обаче им трябва обучени пилоти, поддръжка за машините и муниции които няма от къде да си набавят освен от САЩ. Така че на практика не е сигурно колко от наличната техника ще могат да използват. В момента им трябват и пари, тоест няма да могат да я използват и може да я продадат докато е още в годност на този който може да си я позволи.

достатъчно е да продадат по една бройка на руснаци и китайци - и парите ще им стигнат да си доставят нужното от двете държави...

ще предоставят нужното като персонал и поддръжка в замяна на достъп до едни полета с цветя

Талибаните ИМАТ обучени пилоти. От армията на Афганистан, която американците обучиха

Хубава статия, но се споменават колко бройки от всеки модел са наследили. За Black Hawk видях някъде 16, някъде 150 бройки. И в двата случая са сериозни количества.

_stankow

Добра статия, правилно са представени тези летателни апарати. Само една бележка - няма как да се носят "по-примитивни бомби" на борда. Това е опасно и неефективно. Пък и откъде ще ги вземете ? Експортната версия на общо-взето транспортния Ми-8 е Ми-17В-5. И той може да се въоръжава с пълния набор въоръжения на бойния си събрат Ми-24. Това означава неуправляеми снаряди НУРС, противотанкови снаряди ПТУРС, ракети въздух-въздух, 12.7 и 7.62 мм картечници - турелни и станочни. Всичко със съответното прицелно оборудване.

Аз Салам Алекум пилот не съм видял... Обикновено като е на пилотското място алармите пищят: "we are going down... we are going down!"

_stankow

Има, има. Президентът на Чечня - Дудаев, не само че беше пилот, но беше генерал от ВВС. Пилотирал Ту-22М3. Пилотите на Саудитска арабия са добри - учат се само на най-модерните американски изтребители, без ограничения за керосина, ракетите и другите разходи :) Иначе сте прав - талибаните нямат подготвени пилоти. Откъде да ги имат - 20 г. търчаха по чукарите с АК и РПГ, къде да се учат !? Затова ще има много наемници-пилоти ... Пакистански например.

не им трябват чужди. пилотите на тези машини свалиха униврмите и се разцелуваха с братята талибани...

те може да имат машини , но като не могат да ги използват ....

Към новината