назад

Крипто търговия, борси, бикове и мечки

10:54 | 05 октомври 2021 | Редактор: Иван Боянов 55 7034

Коментари 55

Аз приключих със спекулациите ,доста съм на загуба(поради лакомия) . Влязох накрая в пНетуорк и получавам около 60$ на ден директно в моя EIDOO портфейл на секундата кап,кап.. . ПНТ има почти 300мил $ стейкнати а са микро койн с около 50мил$ пазарна стойност(подценена цена в момента на PNT) .Тоест за всеки PNT има 6 пъти повече Биткойн или Етер и около 50 други монети като гаранция. Особенното на ПНТ=пНетуорк=Еидоо е че се движат на 13 блокчейна и въртят всичко . Още по интересно е колко сложна банкова система стои зад тях Англия,Швейцария,Италия,Литва,Естония и ще е трудно евро бюро регулаторите да ги прецакат. Получавате VISA Debit с до 16% кæшбак при всяка покупка в магазин . При влизане в топ 100 ПНТ би си увеличил цената 33 пъти и това е само за позиция 100 . Дори и да не влезе в топ 100 ПНТ ми носи 40% само от лихвите и това е при стабилна цена от около 1$ в момента . https://medium.com/pnetwork/presenting-pnetworks-updated-roadmap-645dafec94f2

Вижте статуята пред борсата в Милано и продължавайте да играете...

Как ги теглите понеже доколкото знам бг банките не искат да чуят за крипто

Не щат, щото им дърпат килимчето. Аз съм си направил карта от Байнанс. https://www.binance.com/en/cards Има няколко валути, BUSD,BNB,BTC,SXP,ETH,EUR,ADA,DOT, които може да прехвърлиш в "портфейла" на картата. Там си ги степенуваш от кое първо, второ и т.н. да се точи. Отиваш на банкомта и доиш. За тия дето ще ревнат ,че дневния лимит е малък.. ами малък е, ама аз не си купувам телефони всеки ден... Последно с банков трансфер теглих преди месеци, със 100лв, тогава работеше...

Туй биткойна от къв метал е напрайно? Ако нема метал, ич не ми го фалете...

който купува сега само прави нахалните хлапета от коментарите тук по-богати! трябва референдум за забрана на биткоините и подобните...

Че те кога са били позволявани, че да се забранят ха ха? Китай нали ги забраниха? От гогава се е вдигнал с 20%. То ако можеха да го забранят, до сега да са го направили сто пъти. Честно, вземи се образовай малко, петнадесетина минути четене е.

"истории за милионери след инвестиции от няколкостотин долара" И именно тези истории се раздуват. Победата има много бащи, поражението е сираче. (Наполеон)

То затова на русия и казват -руската мечка! Която и държава да окупира, всичко там се срива и народа на дадената държава стига до просешка тояга! ФАКТ НЕОСПОРИМ! Сегашния президент и той към тази мечка ни дърпа! Помислете си дали искате да се закачим към 2 стотинковата руска рубла или към Еврото!

Вчера с един биткойн можех да си купя 45кв. м. панелка в София. Днес мога да си купя 50кв. м. За един ден...

Пък други ден едно кисело мляко:)))

Ами незнам... От както има биткойни, цената на киселото мляко става единствено по-ниска. Виж с другите пари е точно обратното. А животът си минава.

Може би по-малко. Данон е доста голяма компания

друго е сега с тия електроники ,а ние на времето броихме пачките на ръка още имам мазоли от работата

Един туит предизвиква 50% колебания в стойността на криптовалута.......

Това са пълни глупости. Мъск просто заема подходящата позиция преди да започне съответното движение. Играе си с балъците, които си мислят, че глупаво то му мнение означава нещо.

Да ве. Тряа да знаеш стойката... и слон да те е.е няма да мръднеш. Като мъск... Тази южноафриканска семитска маймуна е нищо повече от сламен човек на "дълбоката държава". Куклата, която прожекторите осветяват. Аз лично го съжалявам, защото неговите ограничения като човек са много повече от Президента на щатите. А в крайна сметка един живот живее човек, втори няма! И да си се продал за това... не, мерси!

Всъщност колебанието беше в стойността на долара. Много лесно се проверява, кое е волатилно - криптото, или другите валути. Съпостави цената им спрямо реална стока, например имоти, за последните 5г. и ще разбереш..., или пък няма.

Точно в стойността на биткойна беше. Съжалявам ама да отричате нещо дето го писаха по цял свят е просто изключителна тъпота.

Абе тъпир, как може колебание на нещо спрямо друго нещо да означава волатилност само на едното от двете? А като ги сравниш с трето и се окаже, че колебанието спрямо третото е винаги надолу за едното едното и винаги на горе за другото, кое от трите е "волатилно" бе глупак? Прави разлика между фактическа реалност и празни приказки.

За тия които губят пари причината е волатилност. За по-малкото печелещи няма такова нещо.

след мечки и балъци за милиони!!!!

Балъците сте тези, които не правите пари, ма френд. Биковете и мечките сме си много добре. Повярвай ми.

Едни такива като тебе разправяха същото и увещаваха тия дето си мислеха се тарикати да влагат пари срещу една много висока лихва. Та големите тарикати се юрнаха да влагат в тия, дето после ги нарекоха пирамиди. И се оказа че най-големите тарикати и са най-големите балъци.

Ми те 80% от хората дори не знаят къде да търгиват и се набиват в Иторо, а там ги дерат зверски, с по 2-3-4% в курса "купува" Ето ви реферал линк за 2 платформи, дето предлагат ниски или направо нищожни такси за транзакции. Едното е Байнанс - Най голямата крипто борса. Там таксата е 0.1%, а ако ползвате тяхната си валута (BHB) за плащане на таксите, спадат до 0.075% https://accounts.binance.com/en/register?ref=WL1DGM0Z С тоя код имате 10% надолу от таксите. Другото е Wootrade - стартираща платформа, които се целят в минимални или дори 0% такси. За да го докарате до 0% трябва да стейкнете от тяхнара валута, но и без стейкване Ордър мейкъда дава 0%. Вижте им сайта. https://x.woo.org/register?ref=6DZSH1OT С тоя код си делим 50-50 бонус за търгуване от всяка трансакция. За байнанс, всичко е ясно, но Woo e по-риентирано към профи трейдъри, може да разгледате тук: https://learn.woo.org/ или направо демото https://x.woo.org/spot

Дай съвет моля. Бсйнанс ми взимат 1.8%като превеждам в Евро и нямам представа колко ама е много при банков трансфер в долари. Как да минимализирам тоя разход. И в кое крипто да инвестира според теб.

Мдааам, това е най-големия проблем, таксата при вкарване. Преди най-офертно беше SEPA transfer и през електронното банкиране си ги набутвах, ама нали ги погнаха, нещо. IBAN-a беше английски и след излизането от ЕС, там нещата се омазаха. После май го смениха с Латвиски... или подобно. Трябва да се разгледа в наличните опции. Прегледай P2P опциите, има вариант за СЕПА трансфер, като гледам. Само оглеждай курса, че в P2P всеки май си определя за колко. Не съм го гледал това там. Очаквам Wootrade да пуснат On/off-Ramp за вкарване и изкарване на пари... Ако таксите са малки, ще е на сметка, защото то е за големи играчи, които за които и малките проценти са значителни. Аз от доста време въртя едни и същи пари. Зарибих се в началото на миналия Декември, за FLR снапшота на XRP, но се набутах в Еторо... Схванах каква е далаверата, ама вече късно (след няколко "търговии" се бях минал с поне $50-60). Трансферирах ги в Байнанс и даже съм ги стейкнал на някаква мизерна лихва. За щастие XRP скочи, след адския срив, ама нали се съдят там с регулатора... мазало е... Общо взето, не мога да се ангажирам да ти дам финансов съвет, защото всичко е толкова динамично. Ако днес един коин избухне, утре ще падне. Дъртите кучета следват требда, играят с големи пари и гонят %, без да разчитат на сантимент за даден коин, докато аз си взех няколко и чакам да се вдигнат. На всеки голям скок, продавам 10-20% и с печалбата слагам поръчка или за някой друг коин или за същия с по-ниска цена. И работи, и не работи... Или ако силно вярваш в бъдещето на някой коин - купуваш го и чакаш. Важното е да не бързаш да не псуваш шефа. Моя шеф, даже ме светна за Woo, aма той е доста голям играч на едро. само да вметна... дано вече си минал повечето стадии - еуфория, отчаяние... презк@ризъм... и да гледаш трезво на нещата. Щото начинаещите лесно се докарват до отчаяние, рискувайки повече от колкото могат да си позволят да губят.

Виж също и DEX кръстосаната атомна размяна, това ще замени според мен централизираните борси след време,защото сега те принуждават ако искаш да смениш в с друга валута първо ще трябва минеш през Тетер или Биткойн ,а така се оскъпява с таксите. В момента Komodo с AtomicDEX са най-напред в тази технология,но все още не са вкарали Монеро и други поверителни валути за атомна размяна,но се надявам скоро да ги включат

Той чиляка няма как да започне. Веднъж като имаш някакво крипто, почваш да сменяш.. ама зора е да почнеш с нещо. Иначе аз от такси не се притеснявам, освен в Иторо :) Даже на Wootrade имам достатъчно стейкнато WOO, за да търгувам "ръчно" без такси.

Хайде и реферал вкарал, тарикат братче, да капят комисионки без риск...

Бай УнУй, Теб те намерих веднага! И с двата реферал кода взимам точно колкото и човека, който ги ползва, което е видимо директно във формата за регистрация. Ако някой е решил да си прави акаунт му е безкрайно по-офертно ползва реферал код, защото ще си намали с 10% таксата от 0.1%, в Байнанс. Във Wootrade е по-сложно, но пак има кяр. А ти си един мрънкач.

Абе хора ходете във Вегас - пак ще си профукате парите, ама поне ще се кефите докато го правите, а няма да се зомбирате пред екраните

гати скапаната пазарна икономика! не остават хижата спокойни! купуваш, продаваш, пепелиш без труд, губиш... апартаментите поскъпвали, купувш. Нищо че не ти трябва. неможе ли да се живее спокойно! искам си социализма! :-(

Ето стратегия за сигурна печалба - Купувате Биткойн и/или Етериум по възможност не на ценови пик , а по дъната - после държите и не продавате / в никакъв случай/ за няколко години , колкото и да е паднала цената през беър маркета дори и с 90 % да е паднала. След наколко години цената ще се е повишила наколко пъти и ще достигне поставена от самите Вас целева стойност - тогава продавате половината избивате си първоначалната инвестиция харчите другите изтеглени пари с удоволствие . Останалата половина от криптовалутите - пак я държите един два цикъла / прочетете за халвинга/ после пак продавате малко и си харчите - после пак държите с поне 4 години и накрая с остатъка е напълно възможно да се пенсионирате. Може и да приложите и - dollar cost average - купувате по малко всяка седмица или весеки месец - с години / после се пенсионирате с печалбите / Много е важно да купите колкото може повече спрямо Вашите възможности - но винаги да е за стойност, която не Ви е проблем и няма да Ви се отрази фатално ако все пак криптото се провали . Вероятността да Биткойна да стигне до 0 е възможна , но малко вероятана - това може да стане ако например криптото стане незаконно в абсолютно целия свят и притежанието му се криминализира. / това поне за мен е невъзможно/ , другото е бъдещ квантов компютър да разбие блокчейна / това също в малко вероятно в следващите години, а и се мисли за квантова защита / . Така , че поне аз съм спокоен за бъдещето на Биткойн . Говоря напълно сериозно ! И най-неразбиращия тази материя може да спечели ако спазва това, което съм написал !!!!

Може ли стратегия за сигурно отслабване? Благодаря!

Е да ама в биткпйн или етер печалбите са най малки, а трансфер в хард уолет е скъп. Мисля че байнансе койн и сардано е по добре ама съм новак и не съм ориентиран още. Едно е сигурно всеки трябва да има крипто. Яд ме е че толкова закъснях. Добре че банките ни изгониха с тяхната помитика

колко да си спокоен..не моеш ли да копаш /ама земята/ увисваш!! с тези и гъза не мош изтри

Оставете криптовалутата. Трябват ви Бойко и Пеевски. Те ще ви обяснят как се правят мангизи и офшорки най - добре.

Не мога да фалирам, след като съм купил 200 биткойна за по 30 долара парчето. Могат да фалират останалите, които си мислят, че ще повторят същото.

TO THE MOOON!

Разяснявайте, че крипто кризата е на вратата и чука. Да може повече хора да си хвърлят спестяванията.

Колкото повече чета статии за криптовалути, толкова повече се убеждавам, че тази инвестиция не е добра идея!

Според Бъфет едно вложение в конкретен актив трябва да е с хоризонт от поне десет години. Подобно становище споделят и други. Тези, които са загубили от инвестиции в биткойн са хора, които са искали да спечелят в рамките на няколко месеца, респективно са продали панически при първата корекция надолу. А дали вложение в биткойн е добра идея? Не знам, но някои от топ инвеститорите на Уолстрийт имат експозиция в биткойн, така, че най-добре е да гледаме какво правят хора като тях. Например, Пол Тудор Джоунс, Рей Далио, Стенли Дръкънмилър и пр.

Хелой криптобалъци!

Нека съм балък, но удоволствието когато си пазарувам в супермаркета с крипто е несравнимо. А небалъците бачкайте и харчете от заплатите си.

И в кой супермаркет пазаруваш с биткойни? О забравих ти си човек който живее богато извън България ама понеже си нямаш друга работа висиш в българските форуми и пишеш коментари:))))

Във всеки, който има ПОС терминал.

Ами кака Сийка , ако няма да ти развали 1 биткойн, ко праиме , а ?! :)

Това, че Вие не знаете, не значи, че не може.

След като биткойна се задържа дълго на 600 долара и после на 3 000 долара а накрая стигна 60 000 - можем да кажем грубо, че активът е поскъпнал 10 000 % и въпреки този ръст, сума народ са фалирали, инвестирайки в него. Сега си представете какво ще се случи, когато тоз чуден инстумент реши да загуби трайно стойност....

Не фалират, инвестирайки в него, а в разни измислени монети, създадени за да съберат парите на глупаците.

Фалират само лакомите търговци ползващи марджин.

Само глупаци са загубили от инвестиция в биткойн. Който е научил повече за актива / например, за халвинга на всеки четири години /, със сигурност е спечелил. Тези, които са фалирали са имали инвестиции в някакви нови крипто проекти с претенции да са новия биткойн.

Към новината