назад

"Майката" на иРНК ваксините е сред носителите на награди "Ласкер"

17:25 | 25 септември 2021 | Редактор: Лилия Чалева 32 3466

Коментари 32

Според мен тази технология е създадена само за да дразни нискообразованите антиваксъри защото не я разбират.

понеже вече се издразнихте и написахте нищо не значещ коментар, с който избягвате да покажете неразбирането си на темата, то и изводът се налага

Не

Всяка крива, успоредна на априлската линия е права ! ;)

Всъщност Робърт Малоун е създателят на технологията. Обаче той не можа да се примири с това, което се случва с изобретението му и започна серия от интервюта, в които обяснява опасностите и безумията, които се вършат. Буквално на следващия ден започна масирана и повсеместна кампания за изтриването му от всевъзможни места. Всеки може да провери през уебархив какво пишеше в Уикипедия преди година и сега за технологията. Името му е премахнато ине сложена тази дето е никаква. А сега тръгнали и да ми я рекламират. Нещастници!

От много години в науката няма нищо, което да е "открито" или "изобретено" от един човек. Практически всичката наука е колективно начинание, а резултатите ѝ са колективни резултати от приноси на десетки и стотици учени. Нито Малоун е изключение от това правило, нито Карико.

от БАНаджия, който само пише обобщения на обобщения и врещи за пари :)

Бърз преглед на текущата версия на статията "RNA vaccine" съдържа цитат на статия на Малоун за първоначалното откриване на техонологията, чрез прилагане върху мишки и цитат на статия на Карико за приложение върху хора. Не съм специалист в областта, но поне тук не виждам отричане на приноса на Малоун, както твърдите. Явно отново тънък опит за дезинформация....

"майката" е открила технологията второначално? :) наистина, доста дебела и безочлива дезинформация

Нещо май сме се объркали. Във википедия няма такова твърдение. Дезинформацията е в тази статия. А както знаем, текстовете в този сайт не са 100% надеждни. Не виждам какво бучите....

Добре е да се прави разлика между "майката" и "бащата", въпреки че при вас педалите това е проблем. всъщност Робърт Малоун не е създателят на иРНК ваксината. Освен това той дори не участва в технологията, която стои в основата на ваксината. Технологията е разработена от американските учени Каталин Карико и Дрю Вайсман . На своя уебсайт , както и в социалните медии , Малоун описва себе си като изобретател на иРНК ваксини. Същите заслуги се приписват на него и на различни медии, които разпространяват фалшификати за ваксини. Разбира се че тъп и прост антиваксър ще се позовава на този фалшив герой. Малоун участва в проучвания за лечение на коронавирус с лекарството за киселини и антипаразитното лекарство ивермектин , едно от които дори е финансирано от държавата. Научната общност нарече тези проучвания ненаучни и нелепи. Почти всички негови твърдения за опасностите и неефективността на ваксините се основават на фалшиви и манипулативни аргументи, които вече многократно са опровергани.

Когато искаш нещо да е ПРАВИЛНО и ВЯРНО: 1.Раздаваш награди на всички които мислят в дадената посока (сенцето пред устата на магарето) 2.Наказваш всички които са против това (тоягата по задника на магарето) Важното е да се знае,че с едната ръка е наказанието с другата - поощряването. Варианти много: 1.Доброто и лошото ченге. 2.Две партии - едната е добра, а другата лоша в даден момент...

А как да се постъпва, когато нещо НАИСТИНА е правилно и вярно? Да даваме награди за наука и на хората, твърдящи, че Земята е плоска ли?

Господине, абсолютно никакво значение няма какво е обективно правилно във всеки един момент. Обективно правилното винаги се определя от партийните централи и някакви си там многознайковци, наричащи себе си учени и самообявили се за апологети на вярата нямат никакво значение. Учените са тези със сертификат за учени и на тях им е разрешено да изясняват тезисите на науката във всеки един момент според това какво изисква либералната идеология от хората. Давам ви примери - Глобално затопляне няма - преди време Гренландия е била зелена земя, пасли са крави и динозаври, растяли са банани, лимони, маслини и портокали там - водородът е горивото на бъдещето - зелената енергия е спасението от климатичните промени и така нататък

Господине, явно до наука сте се докосвали само в тоалетната под формата на нарязани научни списания вместо тоалетна хартия. За Вас явно учените са едни такива нищо неразбиращи и нищо неправещи индивиди, които по някаква причина се броят за по-умни от Вас и вземат пари за това. Познах ли? Между другото сте пропуснали да включите в списъка си и формата на Земята както и кемтрейлс. Направо е отчайващо какви индивиди се разхождат.

За учените сам си го каза - нищо не правещи самоназначили се за умни индивиди с огромно его и лесна докачливост вероятно заради самоосъзнати интелектуални ограничения. Виж се че и политиронията не можа да схванеш, умнико, тръгнал да се надува като пуяк. Че и за Ератостен, Коперник и присадки в горивата нищо не чул

Какво общо имат Ератостен, Коперник и присадките в горивата с тази дискусия? Съжалявам Ви, понеже явно една завършена мисъл даже не можете да изразите.

Всяка линия успоредна на линията на ПАРТИЯТА е прав линия! Така е и в политиката - ако си съгласен с тези НАД тебе - е правилно и вЕрно! несъгласен=неправилно, грешно, враг на народа и т.н.

Понеже антиваксърите и другите привърженици на конспирациите имате проблем с разбирането на елементарни неща, ще попитам пак: Нека допуснем, че има теза, която е наистина (обективно) вярна, но въпреки масовия консенсус сред специалистите по тази тема, има шумна групичка от хора, която не е запозната с детайли от болшинството изследвания по въпроса, още по-малко пък са специалисти в областта и са неспособни да разберат и анализират тези детайли, но са твърдо убедени, че тезата е грешна и се пробутва за вярна по някакви други, конспиративни причини (напр. финансови). Как би следвало да се представи тази теза по медиите и в научните среди, така че тази група хора да разберат грешката си? И моля този път не да се набирате на минусите, а да ми отговорите. П.С.: Апропо Коперник. След представянето на необороми доказателства, че Земята обикаля около Слънцето, един от противниците на този възглед казал "Но то изглеждаше, като Слънцето да се върти около Земята". На което му отговорили "А как трябваше да изглежда, така че да е ясно, че Земята обикаля Слънцето?" Е, и аз ви питам същия въпрос: Как трябва да изглеждат съобщенията за ваксините, за да е очевидно, че това са фактите?

MXM опитваш се да обясниш на тотален тъпак и тролиращ боклук, че първо трябва да проучи нещата преди да дава малоумни мнения, но не вярвам тъпака да осъзнае че е тъпак. Просто парадокса на Зенон в действие.

Плоски ЛЪЖИ, НИЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СЪЗДАВАТ ТЕЗИ ОТРОВИ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ СЕ САМОНАГРАЖДАВАТ

Мале...Мале и ваксината за Вариола ако бе толкова ефективна колкото за Ковид-19, то не го виждам този свят!

Вариола вече не съществува именно благодарение на ваксината. Тази ваксина вече дори не е нужна вече. Последно май преди 50 годи и някой се е заразил в Африка. Идва Гатака и който не е готов ще изтече в канала на историята.

Стой си в канал мойто момче. Най-жалки са тия кат тебе дето не забелязват колко омазани са всъщност.

Е хайде кажи за твоите проучвания и как установи колко ефикасни са и двете ваксини. Ама птрво бегай да изкараш едно гимназиално поне.

Не ми е нужно и гимназиално, за да разбера лъжите в продължение на почти 2 години като започнеш от КПП-тата, маските, пръскане с дезинфeктант от самолет, затварянето на парковете и т.н... щуротии без край и стигнем до, "ваксината", която дойде с автомобил за разнос на кренвирши, подписваме информирано съгласие, първа игла от една ваксина, втора от друга ваксина, трета игла, бустерна доза, след 6 месеца пак ваксина, вакс.сертификат, но пак се разболяваш и пак заразяваш, но пък по-леко боледуваш, ако пък умреш вероятно няма да попаднеш в ада и така пак глупости без край! След цялата тази хронология, на която бяхме и сме свидетели вероятно и овца завършила Харвардски университет да си пак ще загрееш, че това е цирк за милиарди!

Човече, стигнах до "пръскане с дезинфeктант от самолет" и лъсна съвсем, че се опитваш чрез конспиративни теории да прикриеш от себе си и от останалите невежеството и глупостта си. Е, надявам се, че поне пред себе си успяваш....

ако живеете в крайречен град или около голямо езеро би трябвало да се забелязали липсата на комари привечер освен ако не сте някое лапе, дето е запомнило само липсата им

Това с пръскането беше реално предложение на кмета на Айтос, бре. Правилно е дал хронологията човека. Няма конспирации, само факти.

До "До Мхм": Господине, не разбрах какво общо има липсата на комари с пръскането от самолети и по какъв начин това пръскане е свързано с глобалния контрол. Площите около водоемите вероятно наистина се обработват с препарати против комари, но тези се прилагат наземно, а не от въздуха със самолети. Паркове и тревни площи в градовете със сигурност се обработват така. Но кога за последно сте виждали самолет тип Чесна да прелита в България?!? Нямате никаква представа за какво говорите, нали?

Към новината