Коментари - ”Мелница за спринцовки” премахва тежък хигиенен проблем | IT.dir.bg
назад

”Мелница за спринцовки” премахва тежък хигиенен проблем

Кутия с размерите на ксерокс решава един от най-сложните и опасни екологични проблеми - какво да правим с медицинските отпадъци. За нея пише агенция Блумбърг.

Обратно в новината

Коментари - ”Мелница за спринцовки” премахва тежък хигиенен проблем | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Трима негови роднини са починали от инфекции, хванати в болницата, отбелязва Блумбърг." Баси, този в САЩ ли живее или в Африка?! В страната с най-скъпо здравеопазване в света толкова лесно ли допускат вътреболнични инфекции!?

Е тука при нас са по икономични, и нема нужда да се занимават с машини и пр. глупости. наскоро минах до медико-билогична лаборатория която включително наред с др. изследвания извършва и тестове за ХИВ,Хепатит и др. STD.До сервизният вход имаше контейнери за смет и група €вророми мишкуваше в тях.Привлече ми вниманието шум на счупено стъкло-реактивни епруветки,имаше и спринцовки,и т.н.Всичко това на 30метра от РУП на МВР

Лъжеш.

Що бе , то е хубава новина това...:)

КОПИРНА МАШИНА, глупако, копирна машина! Ксерокс е марка!

Щом на тебе ти е стигнал акъл да разбереш за какво става дума отде накъде очакваш, че някой друг не е разбрал. Щото си един такъв гениален, аха. В българския език ксерокс е синоним на копирен апарат от над 30 години насам.

A за делко нещо да кажеш?

За размерите на кой модел на Ксерокс говорим ? Защото те имат доста. И за принтер или за КОПИРНА МАШИНА става въпрос ?

Ксерокс са го написали с малка буква, не се отнася до името на фирмата а до копирен апарат. Ако първият ти език не е български консултирай се с някого дето му е такъв за смисъла на думата като съществително нарицателно. А най-добре се научи да не вдигаш шум за неща очевидни за всички.

Преди 20 години това понятие е било актуално, но сега децата едва ли ще разберат за какво става въпрос. Една обществена медия трябва да се стреми да се изразява правилно, а дир-а определено не го прави. В оригиналната новина казват "копирна машина" и освен това въпросната машина е с големината на пералня. Или да кажа, че е като Перла-5. Масовите "ксерокси", които имаше едно време бяха с големината на шрайбпроектори.

Пак добре! Ами ако беше с размерите на Dell...

Едва ли не са "проумели" ако и на хората да им се ще все да видят нечия тъпотия за да се почувстват по-добре. Очевидно са имали работещ бизнес модел в който в момента е нямало нужда от мишки и GUI-та; но все пак са финансирали целия тоя център в Пало Алто откъдето са излезли сума неща. Повечето хора на тоя свят са свестни и искат да вършат добро, тия са могли и да си го позволят и ето ти.

"Кутия с размерите на ксерокс " Ксерокс не беше ли фирма, а не кутия ? Те измислиха мишката и разни други неща.

Също и графичния интерфейс.