Коментари - Тази година започва работата по МиГ-41 | IT.dir.bg
назад

Тази година започва работата по МиГ-41

През този година ще започне разработката на новия руски прехващач МиГ-41.

Обратно в новината

Коментари - Тази година започва работата по МиГ-41 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1g е ускорение, не скорост

Русия е изостанала технологично с век след САЩ и за това напъните и за съперничество са пълна глупост и загуба на милиарди!Нима руските имперски амбиции и мозъци още не са проумяли,че само Китай има някакъв потенциял да съперничат на САЩ!

"Тази година полупроводници, догодина цели проводници" ))))

Китайците пари имат , но немат тхнологии, затова крадат или копират често от руснаците.

Един приятел си купи китайски чук. Счупи се на втория ден. Явно е правен по технология, открадната от руснаците.

Поредната порция полюции за русофилите. Ще ще........

Аз му давам поне 25 години от началото на проектирането - до въвеждане на въоръжение. Забавно е как тези хора - руснаците, все още нямат машина 5-то поколение, а баламосват всички с приказки за 6-то. И дали си вярват сами ??

Защо да губят време и средства за 5-то, като могат да скочат направо на 6-то.

От подводница ли ще излита?

Ще, ще, ще, ще, ще. До кога?

прилича на дървена щаига ............къде къде миг 29 изглежда по красив и аеродинамични извивки красота ......а миг з1 дори и ч1 прилича на алигатор грозен .............честито на потърпевшите

Когато тоя красавец литне всичко друго(пилотируемо, безпилотно, в небето, в космоса) ще се приземява... :))

да внимават с дръжките на кабината, че там като я фане супер путин и ще му остане в ръчичката като на онази супер нова лада.

Горките луди говеда! Та те дори нямат какъвто и да е жалък аналог на МиГ-31!! А какво остава, когато руснаците извадят МиГ-41!!! Пак ще пълнят гащите, като посраните говедата от Доналд Дък:) Муаххахахахахаахха

и не само този самолетче чудо, руснаците правят и много добри прахосмукачки и самовари, говори се , че даже и смартфони ще започнат да произвеждат.

Така е, правят и добри ракети...И ракетни двигатели като РД-180 които кравите купуват като топъл хляб..А и НАСА се купува места на РУСКИТЕ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ СЪЮЗ..Странно защо ли! А не иска да лети със взривяващите се ракети на Мъск:)

в желанието си да обидиш хората си пропуснал да прочетеш внимателно статията и да се поинтересуваш какви бойни задачи решава МиГ-31.

Оооо, тук ли си бре? Как е тази сутрин изместения център?

Снимките са обида за руските 3D аниматори. Отворете сайтове като Render.ru и ще видите прекрасно направени 3D модели на самолети неразличими от снимки. Почти може да повярва човек, че Су-57/ПАК ФА/Т-50 е боеготов изтребител способен да носи въоръжение, а не ПР проект със съмнително бъдеще.:) Ясно е, че руснаците вече не могат да правят съвременни самолети, но кадърни аниматори все още имат и не разбирам защо се скъпят. МиГ-31 го направиха от модернизиран двуместен МиГ-25 с изкопирана ракета AIM-54 Феникс получена от Иран, наречена Р-33. Ако говорим за реален МиГ-41, няма ли да дойде твърде много втора модернизация на старата конструкция. Едва ли могат да създадат нещо сами, а поради промишленото изоставане не могат да копират нова американска техника.

А бе Байчо, като не разбираш нещо, не се напъвай, осрал си форума с тава твое коментарите уж да изглежда като коментар от специалист, а пък то мирише като рядко лайно !

След като не можете да оборите с факти един лаик какво говори това за вас и аргументите ви? Интересно защо, щом трябва да се аргументират русофилите винаги ги избива на фекалии и хомосексуализъм:)

Спасибо дорогой товарищ, Болгарин, спасибо брат! Мы всех этих дерьмократов расхуячим! Я так и знал - курица не птица, Болгария не заграница, Болгария наша, да здравствует Задунайская губерния. На вас можно положиться, братишки, а вы ещё и задаром работаете! Наша Матушка гордиться Вами! Молодцы Вы мои, розовощёкие и черноусатые!! Я так рад, что с Вами не разговаривают укры, они Вас болХарами зовут.

Бай Кольо, виж НАСА снимки от далечния край на Космоса и тогава говори за анимация и аниматори.

ахахаха тия не още не може да направят самолет 5-то поколение, този щял да е 6-то... Ахахаха

Всичките тия "новини" са в бъдеще време - "ще", "ще", "започва". Това нещо ако въобще някога се случи ще е 2050 г. Нищо чудно, че не са посочени срокове.

Абе, кретен каква хускварна те гони? Американский инженер Перси Спенсер впервые заметил способность сверхвысокочастотного излучения к нагреванию продуктов и запатентовал микроволновую печь. В момент изобретения Спенсер работал в компании Raytheon, занимающейся изготовлением оборудования для радаров. По легенде, когда он проводил эксперименты с очередным магнетроном, Спенсер заметил, что кусок шоколада в его кармане расплавился. По другой версии, он заметил, что нагрелся бутерброд, положенный на включённый магнетрон. Возможно, Патент на микроволновую печь был выдан в 1946 году. Первая в мире СВЧ-печь Radarange была выпущена в 1947 году фирмой Raytheon и была предназначена не для приготовления пищи, а для быстрого размораживания продуктов причиной изобретения был как раз ожог, но из коммерческих соображений имидж прибора портить было нецелесообразно.

Руснаците никога не са изоставали във военната област, нещо повече, тъкмо във военната област от огризките им се възползват по принцип бездарните в тази област американци, след десетилетия представяйки ги за свои. Така стана със стелт-технологията, така стана и с вертикалноизлитащите Ф-35 - идеи, откраднати от бивши съветски програми, отхвърлени с времето като безперспективни. Днес САЩ печатат пари, но все по-трудно им е да си набавят гении, понеже фундаменталната им наука е капут. А що се отнася до себестойността на изделията им, тя е направо умопомрачителна - те няма как да се вместят в нито една конкуренция, освен ако не правят опити тоталитарно да прецакват свободната търговия, налагайки санкции на страните, които искат да търгуват с Русия и не зачитат долара.

Остава да се поразровиш за вече разсекретени материали - колко БЕЗПОЛЕЗНА реално е била Легенда, да не говорим за днешното недоносче Лиана с 4 (хаха) спътника. Реално, целеуказанието за всичките там Гранити, Базалти и пр. си е било точно .. легенда.

много интересно ще е...руснаците изостават. Въпросът е дали ще успеят бързо да наваксат

50 години чакане за картинка от фотошоп.... и после ще има: -заказ был отменен -проект окончен Както и всичко останало, за което водката не е достатъчна ами и пари трябват.

Има ли ЩЕ, значи е вярно. Питай г-жа Захарова.

И като е така , защо краварите и Запада се плашат ? И все гледат да надничат с разузнавателни спътници и самолети .

Защото се финансират с бюджет който се вижда от всички и в крайна сметка трябва да предоставят снимки нещо да има инъче ще им резнат бюджета :)

В Путландия много ги бива в бъдеще време!Те щяха да построят и комунизма, ама ЩЕто не се появи на хоризонта!? Може би си спомняте, че преди по-малко от година ЩЕха да кацат на луната и повече от месец измисляха име на програмата. Не можаха! Има едно ЩЕ, което 100% ще се изпълни - Китай ще "усвои" необратимо територията на Русия от Кавказ до Владивосток. Процеса вече в ход...

А целия соросоиден зомбелаж много ви бива да си продавате задниците само и само да не работите.

Кои според теб работят най-здраво в България?

Батка, а партийните секретари едно време що правеха по предприятията?? Клатиха си краката и 2-3 по-засукани другарки. Плащаха ли им? Плащаха и то - много добри заплати - създаваха ли някакъв продукт - не! Е та и ние така. Не се сърди. Малко на вас, малко на нас.

Що, да не би да нямат самолети?? Или космическа индустрия и каквото и да се сетиш?? А я кажи в Боколандия какво точно се е случило, освен убийствата, лошият въздух и неистовото крадене?

Днес не е 1 април, но пак се посмях! :)))

През тази година започва разработката, след 60-70 години ще завърши! Производството след това....ето затова съм фен на Путин и Русия-винаги завършват нещата, които започват!!

От отдавна се говори за него, както и за МиГ 45 и МиГ-50. Основната работа на този, ще е свалянето на спътници.

за сваляне на спътници по-добре да правят подводнца.

Като идея добре ,като изпълнение "поживемувидем"!Китай без фанфари и хвалби въведе на въоръжение първия си СТЕЛТ самолет ,а и втория едномоторен е в напреднала фаза на изпитания.Така стана официално втората страна в света произвела и въвела на въоръжение СТЕЛТ.Руснаците имат роблеми не само с конструирането и производството ,но и с езика_много често бъркат желаното с действителността!

Проблема на Русия е,че след като измислят нещо не го пускат масовка за населението за да се изкарат кинти както се прави в Америка. Това не пускане не помага да се усъвършенства продукта. И затова имаме една груба лада или компютър като Правец който е пълна пародия на Apple

туи несто от алумин ли и или бакар - много високо ша фарка ма ку падни голям келипир ша има! ма там гори ку му са присире на литаца кво праи?

E ПА у гащите...

jingiby

Тази година започва работата по МиГ-41, който е втория руски самолет 5-то поколение. Но да видим какво става с първия, който все още е в процес на изпитания. На 20 Октомври 2017 г. е съобщено, че Индия възнамерява да спре участието си в програмата за разработка на СУ-57, за което като основна причина е изтъкнато несъвършенствата на прототипите на СУ-57 и неспособността му да посрещне изискванията на ВВС на Индия, след като е сравнен с американския F-35...

Твоят Ф-35 е разработен, след като Локхиид Мартин купува документацията на съветски още изтребители Як. Сравни му опашката с Як-43 и Як-141 на снимки - дават сравнения в Гугъл картинки. Ф-35 е правен за многофункционален, но точно поради това е реално по-лош за конкретни нужни, дори от съществуващи американски изтребители. Наричат го в САЩ военното бедствие, заради похарчените на места пишат и 1 трилион долара за него. Но дори и да са "само" 350+ милиарда долара, то е огромен харч за САЩ. За примера дори с Грипен, последният струвал 4700 долара на час полет, а Ф-35 21000-31000 долара. А Ф-35 е по-лош дори от Ф-16 за близък въздушен бой. Ф-35 става за бомбардиране на наземни цели.

Se taia

Да речем, че си прав. Обаче ме гложди един въпрос - защо аджеба руснаците не го доразвиха този ЯК бее? И отговора е прост - защото е бил пълен провал... Ха сега се опитай да помислиш и пак коментирай.

ВБА

Само с (-) или (+) нищо не се постига. Бъдете поне реалисти и по малко песимисти в оценките си. Това с минус / плюс в много случаи има обратния ефект, а някои не си правят ѝ труда да дават оценка виждайки, докъде са я докарали някои. Много от пишещите не знаят и да спорят та камо ли да знаят, че истината не трябва да е само от един източник на информация, а трябват поне 3 да са. То вече този сайт се е задръстил от тролове, но и това не е лошо, за да видят, някои, какво представлява този, който пише или се опитва да се налага с некомпетентното си мнение. Не мешайте политиката и заблудата с реалността. Според бивш агент на ЦРУ Земята е нещо, като ТВУ стига, някои от вас, също да го е осмислили. Случайни неща няма! Всичко добро на троловете, но да гледат да не направят кила от напъване. Хау, бао!

важтото е че с тая "изостанала техника" руснаците направиха великите африкански щати държава от третия свят : уж високотехнологични /поне в киното/ ама гледата само отстрани какво правят руснаците в Крим,Украйна ,Арктика ,Сирия и въобще в Близкиякт изток : от велики филмови сащисани чалми и миндили останаха само инструктори в чували

В Украйна според Путин - 'ихтамнету', В Сирия се намърдаха опортюнистично, какво им донесе не е ясно - 'съюзникът' Иран ги отряза безцеремонно от кюрдския нефт (изгоряха с $1млрд), а интересно, в Арктика с кого са се сражавали ??

Викате си ще-ще-ще. В същото време генералният секретар на НАТО се оплаква, че Русия от 2014 година са произвели 13 подводници. Ако са Борей (24000 тона водоизместимост), макар и много по-малки от съветските Акула (48000 тона водоизместимост), са по-големи от най-големите американски подводници Охайо (18000 тона водоизместимост). Интересно е тази година дали ще литне и новата най-мощна ядрена ракета Сармат, която трябва да замени старите Войвода/Сатана. Ядрените глави са тествани още от 2015 година.

Размерите на 1 подводница не са показател за качествата и - Акулите са големи защото такива са били ракетите им (аналог на Трайдънт не бил и ОЩЕ НЕ Е по силите на руснаците). Днес всички Акули са пенсионирани, оставена е една която ползват за тестове..

Големи са им, щото още не са се научили да правят компактни изтребители. Смешник.

Подводници Акула имат по памет 20 отвора за ядрени ракети, които магат да изстрелят едновременно. Ако са като на Борей ракети Булава, то те са с 6 глави макар и по-маломщни. Но само с едно изстрелване имаш 120 ядрени глави от една подводница. Онези са 6. А Тридент 2 са с твърдо гориво. Което автоматично значи по-бавни и неманеврени. Обикновенно се ползва за космически ракети. Тридент 2 са модел от 1990г. От тогава само за подводници, руснаците имат ядрени ракети Синева, Лайнер и Булава. Руснаците си считат дори най-старата от тях Синева за по-добра от Тридент 2. САЩ са искали да правят нови и дори е било започнало, но са се отказали, че е твърде скъпо.

Разбрахме. Руските джуджета са най-големите в света. По два метра са високи, нищо че са джуджета.

а ние какво правим? Бойлери и печки ...

Те (Руснаците) и това не могат...хахаха

отворили са устите за държавното финансиране. Конструкторите от времето на СССР се пенсионираха и измряха, всичко по-кадърно се изнесе на Запад, но все ще намерят някой младеж да направи 3D анимацийка в (соросоидната) Maya. То за пропагандата повече не е и нужно.

С петнайсетина бройки от такива 3D анимацийки разказаха играта на главорезите и инструкторите им. А F35 ама изобщо не глъна един трилион държавна пара, засега.

И каква точно авиация противопоставиха 'главорезите' на гордите Военнокосмически сили? Няколко китайски дрона-играчки. А за такава пабеда - голям банкет трябва..

И ние бъгарите ще направим самолет който като лети назат ще гоизпреварва и ще гори водка да омрът от яд

списание мурзилка е изваден

Това ми звучи като новината от преди 2 години, че почти е приключила разработката на новата ЛАДА, която ще детронира ПОРШЕ от мястото му в премиум сегмента....СМЕШНИЦИ!!!!

Няма начин някой да заяви подобна глупост! И в космоса летят ракети а в атмосферата - самолети.

в такива случаи обикновено се отваря тълковен речник самолет - По-тежък от въздуха летателен апарат с крила и двигател. не виждам проблем в употребата на думата самолет в статията пп. статията си има други проблеми, например това че започва с "През тОзи година..."

Няма начин някой да обедини 3 вида летателни апарати в един и да каже - "Ще го правим!". А въздухът в атмосферата помага при самолетите и пречи при ракетите...

Хахаха...За пореден път се показват достиженията на руската техника с помоща на художник аниматори и използването на изобилие от думичката "ЩЕ".

поредният картонен модел на путин след пак-фа

Да, да то и Хитлер така мислеше "колос с глинени крака" после гризна ампулата. Иначе борбата си е за неутрализиране на сателитите.

да не беше потрошил половината Луфтвафе над Британия и САЩ да бяха стояли настрана.. днес руснаците щяха да карат немски автомобили по хубави пътища.

това ще подлежи на коментар, когато има минимум 20 бройки приети на въоръжение. тогава ще може да говорим вече за преимущества, недостатъци и всичко останало.

Нови епизоди на Междузвезни войни винаги предхождат краха на поредната Империя на Злото - Славянска Православна Византия.

Прусупило производство вискокотехнологичнам спутники...

Ще, ще.. ама надали. Да започнеш една работа не е като да я свършиш. Руснаците обичат много бъдеще време, защото там е хубаво. Проблема е, че никога не идва точно това, което искат.

което са замислили вече е направено и въведено в употреба.Дори някой неща изпробваха в Бл.Изток Арктика и Сирия и така направиха от страната на фантазиите САЩ една второ по скоро треторазрядва бананова република която само гледаше отстрани и не можа да се включи.

Дори на външен вид не изглежда като самолет способен да лети с хипер звукова скорост - за справка потърсете SR-72! Да не говорим че няма и стелт характеристики...

гениално ... всички тези заключения само от 1-2 снимки до които стигаш с линк на който пише "Как МОЖЕ да изглежда МиГ-41 ..." а SR-72 е концептуален самолет дето го има само на картинка, не схващам що да го търсим за справка. със същия успех можем да взаимстваме технология от шейната на Дадо Коледа и той явно лети бързо щом никой не го вижда. да не би да имаш предвид SR-71?

Гениално е да проектираш супер самолет който да се противопоставя на една картинка.

Хубави картинки. Картинки и ще си останат. Ще, ще, ще, а американците действат. Жалки пияни ушанки. :)

американците действат??!! муахахаха все така да действат и да разсмиват света.

Действат я! Ф-35 е посмешището на съвременната авиация! Падналият вчера шпионски сателит също го доказва! Краварите трябва да се занимават с крави, а не с високи технологии! ФАКТ!

Ф-35 е най-модерния и успешен самолет от който са произведени повече от 265 броя, докато то СУ-35 е едва 68 бр. А сателит не е падал вчера.

Свилене, тили си бре?

АКо, що си сменил името бе, смешник?

заложили всичко са въвели за ужас на посраните африкански талибани които самогледат отстрни и купуват памперси.И осемте нови ядрени подводници и СУ-35 и Су-57 , Статус-6 , Циркон С-500 и красуха и прочие.А сащисаните банани си блъскат корабите в кравевози и се пробиват за ужас на клетите морячета или ги наритват от Южно китайско море Украйна Арктита Сирия или стрилаят пиратки които падат в морето 5секунди по късно. Горките само филчемата снимат като кацането на луната ама няко кой вече да ги гледа.

Как събра 20 вица в един кратък пост. НаАКаний, видя се че овцевозите са страшилището за руския флот. А С-400 от 59 ракети успяха да засекат 23. И то ракети без стелт. СУ-35 е от съветско време, а СУ-57 е все още в някакви изпитания и на цели 2-3 бройки. Краварите имат 90% от нобеловите лауреати и са направили: миялната машина,, автоматичната пералня, климатика, телевизора, хладилника, микровълновата, телефона, компютъра, донякъде колата, парахода, самолета, антибиотика и изобщо всички благини ползвани от съвременния човек за да ЖИВЕЕ. Русаците правят само оръжия, за да може съвременния човек по-бързо да УМРЕ. Отгоре на това и 6 пъти кацнаха на Луната за ужас на Империята на злото.

това, което си изброил са го измислили краварите, например микровълновата е от шведите от Хускварна.

sulio@mailinator.com

телевизора го е измислил руснак, но то така си ви учат в соросоидното училище - даже ви учат, че американците са създали света...тъжно ми е за соросоидите че са идеално тъпи....

ЩОМ ПОЧВАТ ОФИЦИАЛЕН ПРОЕКТ ЗНАЧИ ВЕЧЕ ГО ИМАТ :))

Те имат и проект за кацане на Луната и Марс, значи вече са кацнали, така ли? Баси тъпака.

За Луната трябва не проект, а сценарий.

Всичката Мара втасала ....