назад

НАСА оповести кога ще изстреля заместника на "Хъбъл"

21:46 | 08 септември 2021 | Редактор: Стоян Гогов 20 5795

Коментари 20

Пирамидка за милярди, причтова законна

Кое бе? Търговията с цъфналите налъми ли? Ми що тогава си такъв, беден трол?

$9.7 милиарда 30г. работа /на много хора целия им стаж от младежи до пенсионери е минал само по този проект/ и само 3 пъти по чувствителен от Хъбъл. Ще го изпратят на място на което няма да може да се ремонтира ако се наложи. Ще чакаме още 10г. да наснима космоса. Но първо трябва да го изстрелят, закарат, разгънат и т.н. Страх ме е да попитам колко десетилетия ще им трябва за Луната. Да са живи и здрави Китайците!

Е не е като да правиш една консерва 20 години и като я изстреляш, тя да се повреди... не е и като да разработваш една ракета 20 години и още да не е полетяла, а вече е технологично остаряла... мноооого още имат да гонят Съветският.... ъъъ тъй де, Русия.

Какво е "противоположната страна на Слънцето"? Точка L2 на системата Слънце- Земя е разположена така, че ако телескопа е в нея, значи че Земята ще е винаги между телескопа и Слънцето, т.е. в сянката на Земята. "Противоположната страна на Слънцето" би могло да се тълкува, че телескопа ще е винаги в позиция зад Слънцето гледано от Земята, а явно е че не е така в случая.

Точно там е бе, мунчо - ако ние сме наблюдатели от Земята и гледаме Слънцето, точката се пада зад нас.

Да гадам да гаду, а?

А бе какво ни го хвалите това мъъъничко телескопче, с огледало само 6,5 метра??! Не знаете ли, че Русия обеща, някой ден да изстреля телескоп, с гигантските 1,5 метра огледало, аааа?! Аматьори с аматьори...

На наса телескопа е по голям, щото е стара технология! Както едно време gsm-мите бяха с големи антени, а сега хич не се виждат!

И тези телефони с малки антени Русия ли ги е измислила, бе идиот.

_stankow

Русия не само обеща, ами отдавна го изстреля този апарат: Спектър-РГ. На 13 юли 2019-та. Вече е там, в точката L2. И не е оптически, а рентгенов телескоп. Което е много по-сложно да се направи, заради много по-малката дължина на вълната. В проекта участват и Германия (германската космическа агенция, института Макс Планк и др.), и САЩ ("Център за космически технологии "Маршал"). Нито сте го чули, нито ще ви го кажат, нито ще го разберете ! :) Смятайте как ви заглавичкват ! :D :D

"Роскосмос и Японската агенция за космически изследвания (JAXA) подписаха споразумение за създаване на ултравиолетова космическа обсерватория "Спектр-УФ" аналог на телескопа Хъбъл, за наблюдение на екзопланети, предава technews.bg." Вчера подписаха споразумението, а телескопа вече е на L2 и то от няколко години, казваш? Много си прост Саше....

както винаги продължаваш с руската си пропаганда и неграмотността си относно това за което тролиш Спектър-РГ е ЧАСТ от основния ГЕРМАНСКИ проект на Max Planck Institute for Extraterrestrial Physics, наречен eROSITA и е един спектрофотометър който може да намери клъстер от галактики. Телескопа е ГЕРМАНСКИ Wolter и изстрелян от Казахстан на Протон ракета в Хало орбита. Спектър-РГ е ЕДИН ОТ СЕДЕМТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ модула към телескопа Ей... както казах и преди - едно болтче да руско - всичко е руско... нямаш спирка тролчо.

Глупако, пак ли се на_ка?

Тя е четири пъти по-далече от Земята, отколкото Луната - на 1,5 млн км от противоположната страна на Слънцето.!?!?

Да не си очаквал нещо друго от Гогов?

Това не е заместник на Хъбъл.

Най-накрая ще заснеме да видиме тея извънземни!

НАСА е вложила в него 8,8 милиарда долара, ЕКА - 815 милиона Срамно е ЕС, какви жалки пари влага в космически изследвания и проекти.

а като се заприказва за увеличаване на данъците , за наука и оръжия ... настава чудо по форумите ... иначе е срам ... :)

Към новината