назад

НАСА тества летящо електрическо такси

16:40 | 13 септември 2021 | Редактор: Стоян Гогов 25 18563

Коментари 25

просто един изчанчен електрически хеликоптер

Конвертоплан се казва. Излита и каца вертикално но може да премине към хоризонтално летене за да развие по-висока скорост. Хич не е лесно това.

Новини от САЩ: "Телескопът Хъбъл откри най-отдалеченият квазар с маса 10 милиона Слънца..." Новини от Блядистан: "Човек изпи 3 литра боярщник и остана жив. Каква победа на руският дух!" Новини от САЩ: "До 5 години всеки ще може да лети в космоса". Новини от Блядистан: "Средната заплата е вече 400 долара".

И туй всичкото - само докато пиеш белина

Абе, ако може да се кара с една ръка - става. Щото как иначе Шишо Бакшишо ше си бърка в носа докато кара?

Ми нали кат спрат тока и ке паднат от небето?! Тъпаци!

А като свърши бензина според теб какво се случва?

към бъдещето от фантастиките - транспорта в небето, хората в домовете пред компютрите във виртуалната реалност, виртуална валута измества другата и т.н. Скоро ще дойде явно времето фантастиката да стане реалност.

Ако и Земята стане плоска-подкрепям с две ръце!

Абе много соросоидчета сте се навъдили напоследък. Но почакайте до изборите, вземе ли Партия Възраждане властта и Костадин Костадинов стане ли президент и премиер, първата ми работа ще е да открия урановите мини и да изпратя цялата сюрия ИТ-та, меки китки, еврогейове и соросоиди да копаят руда и да строят тунели. Поне да сте полезни за нещо.

Тя Раша ще да е от 'меки китки' строена, та зат'ва е на туй дередже..

е цъфнала. особено отзад

Мокрите сънища на един изпаднал комуноиден идиот с памперс на задника и катетър на предника но още бълва злоба но пък създателя ще си го прибере скоро за доклад какво е вършил на Земята

Не ми се ще такова нещо да съществува. Сума ти от бранша ще останем без хялб.

Пита се кво се случва с този летящ тенекиен бидон ако го перне една от най-мощните руски ракети? Дали няма да отлети чак до границата на Слънчевата Ситема да търси следите на краварите на Луната?

Преди това се пита каква е вероятността руска ракета или дори целият руски арсенал да го нацели. Същата като свръх нова избухнала преди час на 10 милиарда светлинни години от нас да ни удари с взривната си вълна след час.

ще те перне в устата - дилдото от трибуквито ти

анимациите от кога перват дронове?

хе хе... те хората сложиха в Париж ограничение 30 км/ч заради шума на колите, тия 6 огромни перки изтъпанчили на "хеликоптерчето". Интересно като излита от центъра на Манхатън дали вестниците на будките трябва да бъдат залепени или заковани за тях. Все пак е такси... или просто друг вид хеликоптер? Де е Илия на кирия? Но изглежда гъзарско и за демонстрация е супер.

Точно хеликоптер е, но с батери и повече двигатели и по-малки перки. Естествено не бучи като хеликоптер и нищо чудно да е по-тих от кола движеща се с 30 км .... не електричка разбира се.

ооооо... стига глупости меродийков. Вземи един дрон от 20см дължина и ми кажи колко е тих. Аман от тебе. естествени било да не бучи като хеликоптер... нищо чудно било да е по-тихо от 70 децибела... ти дрон виждал ли си? А на Амазон дроновете виждал ли си дето вдигат до 20кг? Ама това щяло да вдигне себе си и 5 човека и тих като падащо перце. казах и преди - хайде да мислим преди да говорим.

Че 70 децибела малко ли ти се виждат? Затова са много перките за да се намали шума максимално. Повече перки - по-тихо. Отделно шума зависи от вибрациите, каквито при хеликоптерите с ДВГ и една-две перки има в излишество. При електродвигатели с инверторно управление могат да се сведат до минимум. Разстоянието и разпределението между перките също влияе на звука и НАСА работи точно по тези проблеми, поради което и тази фирма работи с НАСА. Изпитанията са включвали проверка на шума с помощта на 50 микрофона за измерване на „акустичния профил“ на въздушното такси по време на даден полет.

70 децибела е средно звука на гумите от кола караща с 30км/ч. Не случайно ти натъртих за новото ограничение в Париж. И ти казах - вземи един детски дрон от 30 грама и мери децибели с телефона си. после говори колко са тихи перките на 1200-2000кг дрон.

Много е кисело гроздето ватенко,тук едни посрани старци каквото и да се каже все за русия драпат но стоят тук да ги храним ние-СВОЛАЧ!!!!

ха ха ха ха ха... точно па аз ватенка :))))) муа ха ха ха ха това че не съм фанатик с размазан поглед за реалността не ме прави русороб, а просто реалист. Няма как да кажа на черното бяло само щото не понасям Шаломов.

Към новината