назад

Нова технология позволява сигурно споделяне на пароли само с линк

13:47 | 13 октомври 2021 | Редактор: Катя Димитрова 8 1169

Коментари 8

Да се нарече това "нова технология" е пресилено. Явно авторът е дилетант или е преписал дословно от някой рекламен материал. Доколко е сигурно подобно споделяне може да се спори, понеже на тази фирма услугите изискват всички чувствителни данни на клиентите се пазят на фирмени сървери.

някои смятат че те ни следят и без тези технологии дори.

BajMihal

Т.е., ако някой прихване линка за времето, за което е валиден, ще има пак паролата... Ми добре, аз не виждам особена полза от това тогава...

Ползата е голяма, ама за фирмата.

BajMihal

Е, колко да е голяма, има вече достатъчно големи рейнбоу таблици с вече използвани пароли...

@BajMihal: за да ползваш това, трябва да си регистрираш виртуален сейф в 1Password, който вече е само с месечен абонамент. Т.е. се доверяваш на някой друг да ти пази нещата и му плащаш за това. А ако нещо изтече, ще получиш най-много едно "sorry". Още ли не виждаш ползата за фирмата?

BajMihal

Сега прочети пак предишния ми коментар. Явно фирмата събира пароли. Но вече има достатъчно "свободни" таблици с хешове. Та затова ти казвам, че не е кой знае колко полза да вдигаш фирма за да събираш това, което вече го има в нета.

@BajMihal: Нямам желание да споря и отстъпвам. Приеми, че ти си прав. Иначе, поне за мене си знам, че тези от фирмата се интересуват повече от парите, които ще вземат, а не от сигурността, която ще предоставят. Някои от услугите им съхраняват реални пароли, а не хешове. Т.е. те имат нещата наготово и не им трябват таблици, за да разшехират. Както и да е.

Към новината