Коментари - Пекоха бисквити в космоса за цели два часа | IT.dir.bg
назад

Пекоха бисквити в космоса за цели два часа

Създателите на фурната очаквали да има разлика във времето за печене на земята и в космоса, но не предполагали, че ще е толкова голяма

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Пекоха бисквити в космоса за цели два часа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая работа ми прилича на американската химикалка за космоса. След дълги години експерименти, накрая американците измислили химикалка за космоса, която струвала луди пари. Дори се похвалили на конференция. Когато попитали руснаците какво ще кажат, отговора бил бърз и прост. "Ние от много години използваме моливи". Който е пропуснал уроците по физика, най-добре да не коментира

Да, това е една от популярните басни на тая тема. Многократно повтаряна - и чиста измислица разбира се.

А сега си направи труда да проучиш този въпрос с гугъл и ще видиш, че историята всъщност е точно обратна. Даже СССР закупува от тези химикалки, за своите космонавти. Хубаво е човек да се позаинтересува, как стоят нещата, преди да приема вицове за чиста истина. Така няма да изглежда глупаво, като теб :)

Хаххаха, имам чувството че САЩ откриват космоса!

А аз имам чувството, че човек може да се огледа в мозъкът ти.

Не се наврешщя ей.

Тези са в космоса, колко камилите са на Антарктида. :-) Забвни научно популярни филми ни сервират на НАСА.

От толкова постове на наш Стенли от 4-и виж как на повечето хора и през ум не им минава да видят шегата. 10 минуса дотук...

Тия наистина ли се чудят каква е причината?!? Предполагам че е същата както при варенето на яйца на 2000 метра над морското равнище, доста по-бавно отколкото на 400 м. Големи експериментатори, няма що.

Всъщност на МКС налягането е същото, каквото и на Земята на 0 м надморска величина. Така че налягането не е причината. Причината е липсата на гравитация и съответното изпарение на влагата, като топъл въздух. Липсата на гравитация обаче пречи на парата да се отдели и тя си остава в бисквитката, което пречи да се изпече, нещо което обикновено е съпроводено и със изсушаване.

Ами да се надяваме тогава че до края на десетилетието НАСА и тексаският производител "Наноракс" ще открият и фурната с вентилатор.

Taka мисля и аз. При нулева гравитация топлите и студените части не циркулират в една посока и най-вероятно това задържа влагата по-продължително в самата курабийа и тя по-скоро се разварява преди да се опече.

Водата е добър топлопроводник и тя е част от процеса на приготвяне на храната. Пуснете си филмче каква форма придобива водата заради липсата на гравитация. По вероятно да се пръска след нагряване.

Защо ще ги пекат в Космоса след като са доставени замразени може да ги доставят изпечени. Ако искат да готвят в космоса да отворят пакет брашно да го съберът с прахосмукачка в която има пекарна и бъркалка и да готвят това разбирам под готвене. И преди да ми оатентовате идеята ще си снимам коментара за да се съдим за правата .

простичко е. Едно е да ядеш прясно изпечен топъл пухкав хляб и съвсем друго глетав размразен такъв. Хляба е по очеваден пример от бисквитките, затова го давам за пример

А пиле на грил, кога?

Да хвърлят печката през джама щом не е в час, като нашите цигани в Казанлък през джама..