назад

Роскосмос обяви плановете си за нова космическа станция

11:33 | 22 април 2021 | Редактор: Стоян Гогов 99 3024

Коментари 99

Първо щяха да ходят до Марс. През 2015. После - до Луната. През 2019. Сега - само станция - през 2030. Но смешното е, че все още има верващи!

Кой това, НАСА и Мъск? Да, убий ме не мога да разбера тукашните им зомбита. :) Много низша форма на пълзящ живот са.

кравите пак духат

Ми който си го може си го може ! Та руснаците могат да построят космическа станция, защото имат половин век опит в строителството на космически станции за разлика от мръшляците лудите говедари от кочината Америка които не могат! И за цялата си история лудите говедари успяха построят една-единствена космическа станция спейслаб която сама се размаза в океана заради своите дефекти и недъгава конструкция! И точно затова и краварите 90 години се надупиха и платиха на руснаците за да създадат mks защото mks съществува единствено и само благодарение на руските а по-точно съветските технологии! И всички базови модули които държат на Орбита mks които осигуряват електроенергията осигуряват животоподдържащите системи осигуряват стабилизацията и контрола на mks са руски! И без тях МКС е едно тенеке това всеки един момент може да изгори в земната атмосфера така че да руснаците имат технологиите и ако искат могат да създадат космическа станция лудите говедари нямат технологиите и не могат да построят космическа станция! Та тия смешници краварите един космически кенеф не успяха да създадат и 10 години се дупиха и плащаха кат попове на руснаците ги качат на Орбита с защото краварски технологии дотолкова са деградирали че не можеха да създадат един нормален космически кораб въпреки че копираха всичкото руснаците за пореден път просто факти

Те руснаците могат и хора да станат, ама не искат. Предпочитат да са безаналогово доени, от олигархията.

Е да де той лудите говеда могат да са хора не животни но в странно защо ли продължават да се наливат с белина и мезеайки антифриз... Странно защо не но какво да ги правиш животни сър,животни!

Руските сифилистици само се наливат с одеколон...и си мислят че са световна сила...гладни шъшки...чакат да падне някоя троха от Китай или Щатите...безаналоговите идеоти

Истинският Аполо Нанайси НИКОГА не пише в теми, които НЕ са за мръсните еврейски измамници НАСА и Мъск! С всеки фалшив коментар, чифутското менте се приближава към мъчителна и скорошна смърт. Мислиш, че Ковид те е подминал? Не е... Хора умират и цяла година след като са го "изкарали" - що остава за твари като теб. Същото важи и за лайното модератор, което трие МОИТЕ постове, а оставя фалшивите. Мършо, сам си го просиш :)

Сигурно на МКС не могат да се правят военни експерименти. Прав беше Роналд Рейгън "Империя на злото" независимо кой управлява народът се възхищава не от този който може да му осигури хубав живот,а който може да се бие.Съвсем хулигански манталитет

Аз не съм чул да правят нещо друго освен да изстрелват съветски ракети и да обявяват планове.

Ама разбира се. Щом Рогозин казва, ще стане. мдааам. За съжаления, това човече е голям смешник и хич не вдявам как и защо го търпят.

ко стана с Байкалчето. Ке полети ли или го одрязате тотално?

Този Рогозин много лъже, нищо няма да направят

Казано в прав текст - осрахме мкс и понеже не можем да поддържаме своята част ще си направим собствен...

Жената и децата може да нема кво да ядат, ама пари за оръжие и за ракети ще намериме, макар и да не ги направиме ефикасни.

Хах , то вова нали нареди тогава рашките да стъпят на Сатурн или двете събития ще се състоят едновременно ? Аз от своя страна мисля , че и двете събития ще се случат веднага щом рашка говняшка произведе първият тостер изцяло собствено производство :)

По тролската логика и Кримски мост не трябваше да има, нали?

По путинофилската логика строежа на един мост е велико постижение за СССР.... ъъ тъй де Русия. Между другото, какво стана с Ангара? А с фабриките на Луната? А роботите колонизиращи Луната? А с орбиталният асансьор? А с ракетата за многократно ползване? На първо четене се сещам само за тези Рогозини изцепки...

То пък щото има американска марка телевизор примерно !

5 мин в интернет и само по 3 за тебе: телевизори Element Electronics Séura SunBriteTV Миксери KitchenAid Univex Corporation Excalibur Equipment самолети Piper Cessna (да точно така) Boeing American Champion Aircraft мотори Big Bear Choppers Boss Hoss Cycles Harley-Davidson телефони Apple Moto X - Motorola Mobility LLC Bodacious Cases компютри Apple MacPro Digital Storm Falcon Northwest или ще кажеш, че някой не са правени в САЩ... ок. ако това ще гледаме да почнем за правени в САЩ: Телевизори: Olevia Silo Digital Phillips Magnavox Panasonic Vizio Sharp Toshiba доволен? Или още си незадоволен?

Тоз трол ХА ХА ХА ли е новия клоунинг на аполо нанайси! Същия шизи като него е! "))))))))

Рогозин каза, че ще ми купи колело... ма друг път.

Ако си направят ръка, ще могат да сглобяват кораби за мисии до Луната там в орбита от например 2-3 готови компонента и не им трябва по-мощна ракета от "Протон" за това, както за модулите на станцията, така и за корабите до Луната. Кораба до Луната би могъл да бъде за многократно ползване, ще прави полети станция-Луна и обратно, от него ще се отделя модул за кацане на Луната, като част от този модул или дори целия би могъл да е също за многократно ползване. Добавена скорост необходима от околоземна орбита до Луна и обратно е само около 3 км/с.

Бе за да стане работата американците качиха 140 тонен модул на близка околоземна орбита. Дори и да се сглоби в космоса трябва да е с такава маса горе долу с горивото. Протона качва 20-25 тона. За да се сглоби изареди с гориво нещо такова трябва 6-7 изстрелвания, а денги нет, че трябва да се плаща на огромен тролетариат по цял свят. Другия вариант е да ви зарежат и да си гледат станцията...

6-7 едвали. Евентуално 4-5. Руснаците имаха проект с Протон за лунни мисии още през 70-те, вместо с по-тежката Н-1. Сега обаче, такъв кораб е възможно да се направи за многократно ползване. Веднъж изведен , ще се ползва години. Новите материали доста свалиха от масата на сегашните космически апарати, 20 тона сега са равни на поне 40 тона през 70-те.

новите материали и технологии трябва някой да им усвои производството в Русия. То това най вече им липсва - че нивото на целият научно-техниески и производствен комплекс там е застинало в 80те години (т.е. 40 години назад). Дори и да има желание, просто много неща липсват, и няма кой да ги направи. Липсват стотиците специализирани малки фирми, които има навсякъде в САЩ, Япония или Китай. Просто липсват. Точно както и у нас липсват. Едната да произвежда (говоря примерно) свръх леки но здрави нитове. Другата - някакви модерни лепила. Третата, да може да плете дребни елементи от карбон. Четвъртата, да произведе високопрецизен и радиационно защитен съвременен хардуер. Няма кой да им напише софтуера, защото заплащането в сверата е с пъти по-ниско от това в ИТ. И прочее и прочее. Много са нещата, и няма да стане. Дори много да искат, пак няма да стане :)

Протон-М в комбинация с ускоряващата 4-та степен Бриз-М е идеален за извеждане на модули до 20 тона на ниска орбита и последващо ускоряване до Луната. Модула Бриз-М може да се закача с подходящ възел за станцията и на него да се монтират лунните модули. Три-компонентен лунен кораб околоземна орбита-Луна е лесно осъществим от руснаците на основата на това с което разполагат дори сега, което е на основа технологии от 70-те.

Извеждането на множество малки товари в орбита е изключително скъп и рискован процес. Извеждането на гориво за зареждане в орбита с малки ракети е меко казано безумно и дори руснаците няма да го направят. Твоите идеи не са особено блестящи...

Няма как иначе за сега. И МКС я строиха модул по модул от по 20 тона и така за 10 години, ето над 400 тона станция.

Така се получава, когата назначат за шеф на космическата си агенция, партиен член, който и понятие си няма от космически технологии и освен за пропаганда, за друго не го бива. Просто трябва да прочетете някои от интервютата му. А Русия бяха голяма космическа сила, но за съжаление от края на Студената Война, този сектор при тях е занемарен и се съмнявам да могат да го постигнат дори и след 10 години. Да не говорим, за изтичането на мозъци към други по-уредени, правови и уредени държави.

наблюдател ама някъде наблюдаваш нещо от преди 30-40 години.Късно ти е за каквто и да е.

направят станцията няма съмнение. Скъпа, евтина, навреме или не за руснака това не е от значение. Китайците вече го направиха, но те не си знаят парите. Какво правят там в голяма степен ще е загадка. (Х)американците не разбраха, че колкото повече натискат руснака, толкова ще става по силен и ще се затваря в себе си. Лошото е, че тези огромни пари няма да отидат в полза на хората, а за фактическо въоръжаване. Няма вече само да се наблюдават от космоса. Не се знае кой и кога ще качи оръжия в космоса, ако вече не е така. И страхът ще ства все по голям, не можеш да контролираш ситуацията. А, това ще доведе до световна несигурност и напрежение, начиная от т.н. "велики сили". Мегаломания с нищо не помагаща на развитието на човечеството в положителна посока.

Прав си за натиска, така е. Но конкретно за станцията, в конкретната конюктурна обстановка, няма как да стане. Толкоз. Освен ако не решат пак да си фалират държавата, като 80те години с Буран...

Със собствени ресурси ....радиоразпръскване, барут фьодор2,3,4,ама без бормашина и радиоуправление

Няма нищо вечно. МКС имаше срок на ползване 20 години, които изтекоха 2018-та.

САЩ дори нямат собствена ракета! Ха ха ха ха, хвърчат на частни таксита! Ха ха ха ха! Великата нация техническа!

Ти остави ракетите, ами и самолетите им частни! Дори и колите им ги правят частници! Ужас бе!

Да. Точно така е ! Срам и позор! Ха ха ха ха!

Този глупак май не ти схвана иранията.

Поправка - иронията.

е няма да дават парите на данъкоплатците за ракети я. разбира се, че ще е частно. Щото е по-добро. Всички частни компании рабиха СССРи Русия. Няма държавна компания която да е по-добра от частна. Щото частника МИСЛИ, а не само да РАЗПОЛАГА. Тъпа пача хильотища се на тъпотиите си.

_stankow

Руснаците имат готов модул за МКС - "Наука". Решили са да не го изстрелват и да не го свързват с МКС. Защото и американците се отказват от МКС. Ще я бъде до 2025-та година. Американците пък щели да си правят станция около Луната. Но не са поканили руснаците. Пък и на руснаците не им трябва Луната, имат си задачи за околоземната орбита. Та имат един завършен модул - "Наука" и един модул в строеж. Може да вземат някой модул от сегашната МКС. И ще строят още 3. Няма да стане за 5 години, но ще строят за себе си, не за чуждите. И имат и с какво да го изстрелят, и с какво да обслужват. Основният проблем на МКС е, че орбитата ѝ покрива само 15% от територията на Русия. Русия смята да изстреля новата си станция с по-голям наклон на орбитата и да обхване цялата страна, особено северните области.

Поредния многознайко. Наука трябваШЕ да е там 2018та, 2021ва... Преди седмица - 2025та.

Няма как да вземат модул от МКС, защото наличните там се разпадат. Това е основния аргумент за да правят нова станция. Само дето няма да стане тая работа. А пък лакърдиите с роботи са още по-смешни. Всъщност руслямците няма да напускат МКС докато тя съществува. Засега НАСА смята да ползва МКС до 2028г. При положение, че очевадно в момента руслямците нямат способност да качат модулите "Наука" и "Причал" към МКС поне до 2028 г. почнаха с лакърдиите за нова станция през 2030 г. Това не попречи всъщност, Рогоносин вчера да излъже, че вече е почти готов модул за нова руслямска станция. Днес обаче се оказа, че това е модула "Причал" работен за МКС.

Дори москвича беше с чужд двигател ! Да не говорим за жигулката която беше копие на фиат 125!

Добре е всеки да си е отделно! Ха ха ха ха! Да видим сащисаните как ще отговорят? Ще им трябват пари за нова станция, а пари няма!

Пари САЩ си имат, дори парите на шефовете ти от Масква са при тях!

Имат ама нямат! Конгресът оряза бюджета на НАСА за лунен модул наполовина! Ха ха ха ха, като лъжеш за пари, проверявай! Ха ха ха ха!

Дори орязани са 100х повече от Роскомикс

Точно 10 пъти повече. Ха ха ха ха. Сега ще им трабват 20 пъти повече. Ха ха ха ха! Кой ще им даде за лудост?

Егати истеричният смях... чак толкова ли ви припари под задниците бе, путинофилчо?

П.утинофил? Ха ха ха ха! Мразя Путин, щото е една мека Мария. Ха ха ха ха

Китайското менте пак демострира малоумието си, макар и този път да не е краднал чужди имена. САЩ нямат проблем да направят Лунна станция, тъпака се запритеснявал за околоземна. В момента двете най-мощни ракети в света са Фалкън Хеви и Делта 4 Хеви и двете системи са работещи. Като в момента се работи по други 2 още по тежки ракет, които са с много близък "хоризонт" на активиране от 1-2 години.

Също най-голямата, най-бялата, най-силната и ще лети най-високо в небето! Излишно е да казвам, че ще бъде без световен аналог. Ах, нямам търпение да я видя като я нарисуват!

Абслолютно . Дай сега за успокоение , снимки от сегашната американска станция .

Това е прекрасна новина и за нас православните славян на юг от Дунава. Ако Партия Възраждане съумее да дойде на власт, България също ще има собтсвено местенце на тази станция. Ние веднага ще напуснем ЕС и НАТО и ще сключим научно-техническо сътрудничество с Русия. Тогава към нас ще потекат реки от най-нови технологии, в това число и участие в руските космически станции и мисии за международни полети. Помислете много добре как ще гласувате следващия път!

С всеки фалшив коментар, се приближаваш към мъчителна и скорошна смърт. Мислиш, че Ковид те е подминал? Не е... Хора умират и цяла година след като са го "изкарали" - що остава за твари като теб.

САЩ са затънали здраво! Всяка година вносът им надвишава износа със 800 милиарда долара! Всяка година! Това ако не е фалит? И как се покрива този дефицит?

ой милия. загуби спора о реши да отбие в друга тема :)))))

Кой спор?

Виж темата бе серсем

да ти припомня поговорката за зелника? Или си толкова тъп, че дори не я знаеш?

Не отричаш за дълга и фалита? Това е добре!

Жалко че не долюбваш Щатите. Иначе всичките им обществени и частни финансови компании щяха да са на опашката за твоите услуги във винансовата сфера. Как си личи че си дървен философ от соц. ерата - "разбираш" от всичко и си на всяка манджа мерудия. Предполагам, че си на някое топло работно място в бюджетната сфера, че имаш толкова много време да губиш пишейки коментаир из форумите.

Като Путин им изкупува външният дълг, миналият месец се простиха с 2 милиарда!!!

Да изстрелят Рогозин, Путин, Захарова, Песков и Лавров, и да ги навържат с едно въже през гушите. И ето ти пет модула, свързани.

Фалиралите САЩ , вместо да си гледат дълга, тръгнали към космоса! Ха ха ха ха, все едно Бойко да тегли заем 10 милиарда долара , и да покорява Марс! Ще го сметнете за луд, нали?

Яко, много яко!!! https://www.youtube.com/watch?v=aLen5PpyPzo

Както обикновено, Рогозин се движи по правилото: "никой не може да ти даде това, което мога да обещая". Икономиката им не е във форма, специалистите им от времето на СССР и Елцин или са пенсионери вече или се разбягаха. Краде се безумно много, влага се много малко в развитие на космическата им индустрия. При Рогозин проспаха десетилетия, докато САЩ се развиваха бурно, като заложиха на сътрудничество на НАСА с частни фирми. Обещанията и плановете са хубаво нещо, но кой ще ги изпълни? Експертиза няма, пари няма.

Няма да трябва да се занимават с рашките и издишащите им модули.

Руснаците са имали собствена станция и ще имат, ама какво ще рравят онези с гайдите? Ха ха ха ха! Вече 18 милиарда долара им струва ракетата до Луната, да видим колко ще им излезе накрая?

И американците са имали и още имат. Все пак МКС е 70% американска собственост и дори руски модули са качвали със совалките там.

Ще имат .... вече 50 години чакаме - и все руснаците ги правят .

????... Я пак чети. Няма ЩЕ тука

Хорат имат бюджет и си го ползват. Дали смислено или не, те си знаят. Въпроса е че любимите ти орки от Мордор(Москва) нямат и на 10% техния бюджет и затова все още са с технологиите от 60-те и 70-те на 20-ти век. А сега май сме вече в 21-ви век?

Тоест - американците да си правят с техния си бюджет , каквото искат , но руснаците с техния ти дължат отчет ? Шизофрения ?

Блядовете само за това ги бива. Когато едно нещо не са го измислили, могат единствено да го произвеждат 50 или 100 години и да се хвалят колко било велико. Москвичи, Лади, калашници....Същото важи и за ракетите - същата концепция от ерата на Гагарин. Интересно ми е космонавтите с какви скафандри ще са - вероятно със същите ватенки и стъклени буркани отгоре като на Рукавишников.

Я кажи какво стана с Булгар Рено?

Усещам иронията и я разбирам, но примера ти е неподходящ. Нас българите не ни намесвай в споровете, където руски тролове се опитват да се самовъзхваляват и самопровъзгласяват за най-това и най-онова. Времето когато трябваше да "ахвахме" по разни руски боклуци отдавна мина.

Я кажи през кой обществено - икономически строй бе Булгар Рено??? Я пак??? Май си вкара автогол, а???

Беше спряно от Москва, за да може да им купуваме боклуците, които те наричаха автомобили.

да вземат млалко повече пакетчета чай, тоалетна хартия и лепило. Знаем на какво решето са компонентите им на МКС.

Гледам, че някои коментиращи по-надолу се подиграват с намеренията на Русия, Роскосмос, Путин и Рогозин. Бих искал да ги предупредя - да не го правят. Аз съм убеден, че Роскмос ще съумее в срок да създаде и издаде албум с песни за новата руска космическа станция. Те са добри в това!!!

Рогозин рече че и батут скоро ще имат, щото са космодрума "Восточний" нещо не им се получавало!!

Чартожници. На дъските.... готовииииии.... старт !!!! от 2012 до 2030та година за 18 години разлика. Сигурни ли сте, че ще ползвате това корито? няма как с притоплена манджа, да имате различен вкус. А вече го знаете какъв е.

Карай - американската , и на проект я чакаме вече 50 г.

Няма проблем, могат да помолят Мъск да им изпрати в орбита станцията сглобена. Все пак той разполага със свръхтежка ракета (Falcon Heavy), а "Роскосмос" - не. Но преди това да проверят модулите за дупки, че да не изтича въздух. Като последния път.

Морзилките, казва се МКС -Международна космическа станция и е проект на 5 космически агенции, а по корпуса са работили рашнята, затова скоро ще даде фира!!!

Значи , ще почнем да ползваме американската космическа станция ?

И за къде да бързат? Някой ще заеме хубавите места на Луната и Марс? Ха ха ха ха!

Абе определено ще го изградят преди бидоня на мъскито да полети

Може и да произведат...тостер!!!

На колене овци, пред смелостта, решимоста и техническия гений на руснаците. Никоя друга раса не е имала и няма да има такъв пионерски дух за изстрелвания и нови разследвания. Русия може да си постори във всяка една точка на Вселената толкова много космически станции, дето в краварник и толкова бензинови колконки нема. Докато едните лъжат за Аполо ( наречен Нанайси от мен лично ), другите строя ли строят нови космическ и междугалактически станции. Бравос на Роскосмос, так се прави.

Това РАсиашката е голям виц!!!....апропо, космическата програма е на украинеца Каральов, в Сибир са му изпадали зъбите, и загнило ченето...доживял до 56 г.

Абе глупак, ти от скоро ли си във форума, че не познаваш ментето?

Трябва да си много горд, че си менте? Браво, браво!

Ludlustrator

Внимавай какви ги плещиш, че по съвместителство работя и кастратор!!!

С всеки фалшив коментар, се приближаваш към мъчителна и скорошна смърт. Мислиш, че Ковид те е подминал? Не е... Хора умират и цяла година след като са го "изкарали" - що остава за твари като теб.

тия 20 години отлагаха добавянето на нов модул в сегашната защото все се бъгваше сегаа нова ще правят хаххаа

Към новината