назад

"Роскосмос" представя ядрения влекач "Зевс" в Дубай

16:25 | 25 октомври 2021 | Редактор: Лилия Чалева 53 6320

Коментари 53

До момента, руснаците по-далеч от Марс( програмата беше провал) и Венера не са ходили и то преди 30 и няколко години за последно. Ако някой спътник им изкара 5 години на орбирта се смята за постижение. Сега изведнъж ядрени буксири, гравитационни маневри и не знам какво си. Айде малко по-полека.

Е сега козятските путлярки защо не ни разкажат как гърмящите бидони за зеле на Мъск създадени в тази треторазрядна кочина кравария Америка с техните антични и примитивни технологии били видите ли създали космическите кораби на бъдещето! Да ама кукиш ! Е създали са едни бомбирани консерви за краварска варено което яко ще се пекне по пътя за Марс ! просто факти

Прост си, факт!

Dmitry Konanykhin е.

пропаганден ли е канала? да знам да си губя ли времето или не? Да не е като на оня експерта по самолети?

Брат му е.

Конструкторът на макета бил удостоен с тенекян часовник Красная Чучулига и е предложен за Лауреат на Награда Имени Потина Первая Степен.

Тея не могат да качат такова нещо в космоса. Тябва на части и пак нямат ракета. Енисей ще го направят след 30-40 години. В същото време в НАСА направиха ядрен реактор от 160 кила и преди вече 4 години мина всички наземни изпитания. Има и Йонни Тръстер с 200 кВт мощност, но не правят макети за детски играчки. Така преди 5-6 годидни представиха макет на самолетоносач, който слагал американските в джоба, Е .... не уточниха 4 или 5 хилядолетие ще стане. Но щяло да стане както Кримския мост е станал

Работи е, наскоро минах през него. Стабилен, красив, и радва хората! И да, забравих! КРИМ Е РУСКИ!

и като се събуди беше ли подмокрен?

предвид, че Путин със сигурност го е гнус от такива като теб, мечтата ти да му го л.паш е неосъществима!

Рогозин изтрещя окончателно....! Дирниците вече така се оляха, че пействат направо по руский...да не губят време.....

Не знам къде се намира 4ти километър на руснаците но този товариш,изпълнителния директор е време да го посети.

Да не забравят да качат достатъчно сухари за гребците.

Американците на Марс ще правят сватба, Руснаците мислят как да им ударят брадва.

Дирницииии " на Международния астронавтически конгрес (25-27 октября 2021 г.) Кво туй октября ???? Януари ли? На кой език?

И чак сега видях предната дума " астронавтически " - кво туй бе ?????

Чрез илизионизъм към величие

Преди две години Русия представи първото в света Хиперзвуково оръжие. Запада го обяви за анимационни филми. Троловете на САЩ в България подеха веднага опорната точка..... .. Хиперзвуковото оръжие е вече на въоръжение в армията на Руската Федерация. Така е и сега със Зевс, който е нова ера в овладяването на Космоса от човечеството... благодарение на Русия.. отново.

Тъпунгер, нямат хиперзвуково оръжие. Имат квазибалистични ракети от СССР на които сега им викат хиперзвуково оръжие. Разликата е че ги изстрелват от самолет за да им придадат допълнителна скорост.

В момента Циркон вече навлиза във ВМФ! Сега да не ми кажеш, че и Циркон се изстрелва от самолет?

Тъпунгер всяка балистична ракета лети със скорост от над 20 000 км/час, това прави ли я хиперзвукова. Единстевната разлика е, че тази лети по-ниско и съответно повече от два пъти по-бавно. Друго нещо е хиперзвуков планер, който може да променя траекторията си, ама такъв руслямците нямат

През 1977 Джордж Лукас представи пред целия свят няколко макета на космически апарати и изгради върху тях историята на Star Wars, която продава успешно вече 45 години. Защо и Роскосмос да не се пробва в този жанр?

Закъснели са с макетите и за тая цел. Отдавна всичко от тоя род в тия филми е CGI.

При ребятата всичко е ще,ще,ще,ще,ще,ще,ще,ще….и так дали!

Каквото са казали руснаците - направили са го.

BajMihal

Къде е Ангара? ;)

Къде са фабриките, на луната? Къде е орбиталният мост? Къде са роботите, колонизиращи луната? В мечтите на Рогозин?

_stankow

Готова е. Два успешни полета. Къде е SLS ? Къде е Фалкон Хеви, ама с пълен, (heavy) товар, не само с електромобил и то без батерията ? Къде е Вулкан - наследникът на Атлас-V ? Къде е BE-4 ? Къде е Рапторът, с успешен полет ? Къде е Старшипът, с поне един успешен полет на поне една от конфигурациите ? Ще отговоря веднага - работят се. Където те, там и Ангара. Работят се, всеки в различна степен на готовност. И всички с по 10 и повече години на разработка. Та не минава тази опорка, че на руснаците не им се получавали нещата, че видите ли, бавно ги правели. Получават се, както и на другите. А в някои области - и по-добре !

За Ангарата разбрахме, че се работи, ама ти твърдиш, че са готови с всичко, което са обещали. Сам си противоречиш. А за глупостите на Рогозин, дума не обелваш... защо? Срам ли те е?

Всъщност Рскосмос е представил идеа а не реален кораб нал така?! От идеа до изработка - 50 години минимум

_stankow

Строи се в момента. Руснаците имат вече ядрен реактор в торпедо - Посейдон и в крилата ракета - Буревестник. Ще го имат и на космически апарат - Зевс. Проблем е охлаждането, в космоса няма нито въздух, нито вода да отнася излишната топлина. Вижте на картинката какви големи радиатори са му сложили. Те са ограничението за мощността на реактора. А йонния двигател - имат го. Ниска тяга, но работи с месеци и години. Няма ограничението по скорост на изтичането, както химическите горива.

Оная крилата ракета, дето при теста се взриви и изтрепа учените ли? За нея ли твърдиш, че вече е на въоръжение? Ти да не си от бъдещето? Стотина години напред?

_stankow

Може ли да посочите къде твърдя, че "Буревестник" е на въоръжение ?? :D Не, само казвам, че руснаците имат атомен реактор, достатъчно малък, за да го сложат в топедо с диаметър 2 метра и дори в крилата ракета с диаметър 1 метър. И достатъчно лек, за да могат да го сложат на Зевс и да го изстрелят с тази тежка ракета, която ще имат към момента на неговата готовност. Енисей, предполагам. Това са различни реактори, но от един институт. Всеки се развива и изпитва самостоятелно. И ще стане. Каквото са казали руснаците - ще стане. Залогът е да я има или да я няма Русия, не дали акциите на някой си щели да скочат със 7.5%. Този Зевс - дали ще лети на Луната, дали ще лети на Юпитер, не се знае. Но е нужен за да поддържа в орбита спътниците за радиолокационно разузнаване, които искат много енергия, излъчват активно много десетки киловати. С които спътници могат да се откриват АУГ (авионосещите ударни групи) на САЩ, дори когато са скрити от облаци. И позициите на подводните лодки с балистически ракети също се откриват. Трябва много енергия за това. Затова Зевс ще лети. Дори и да не стигне Луната.

И до къдде най-далече стигнаха братушките-до Венера, а хамерриканците отдавна напуснаха сл. Ни система!

BajMihal

За някакви си 60 млн долара само... Ти да видиш... Е все пак за анимация, толкова, ако искаме нещо повече, някой трябва да се бръкне по-дълбоко в джоба...

смотания Дада

BajMihal

Нещо засегнах нерв ли? Я ми виж пак акаунта и прочети БААААААВНИЧКО. Явно и дислексия имаш.....

Гради се история, пред очите ни. Някак си, като на майтап. Това го четях в книгите на Азимов, Кларк и Ефремов преди 30-на години и изобщо не вярвах, че ще доживея да го видя в действителност. Живеем в чудни времена.

Гради се единствено Рогозиновата пиар машина и звукозаписна 'кариера', докато руснаците продължават да летят на древните съветски (!) Союз-и.

_stankow

Докато американците се канят да летят на още по-древните двигатели от шатъла - RS-25 за SLS. Конструкция ранните 1970-те години. За да защитя и руските, и американските инженери, които уважавам, ще отбележа, че в ракетостроенето моделите не се сменят както при смартфоните ...

Ама наистина ли совалките са по древни от съюзите? Станков? Вече е сигурно, че си бил партиен секретар. Няма начин да си нормален човек и да лъжеш, толкова глупаво...

_stankow

Пак ще кажа - двигател, който е разработен 1972-1977-ma годинa, а именно RS-25, се слага на ракета, която ще лети следващите поне 30 г - това е SLS. Използването ѝ ще стартира точно тогава, когато Съюзите заедно с техните двигатели ще бъдат бракувани и заменени с Ангара. И това е нормално, аз не споделям вашата опорка, че руснаците, видите ли, всичко им било старо, а на американците, видите ли, всичко най-най-чиста-бърсак ново. Не. В ракетостроенето традициите се мерят с други аршини, моделите се разработва, изпитват и работят с десетилетия. И американските, и руските. И корейските и японските. Какво да кажем за китайските, които едвам сега копираха Съюз, Протон и Салют ? И успяват с тях даже да изпреварват и учителите си, руснаците, и скоро, и американците. Нека, що не ?

Първо твърдиш, че совалките са по дърти от съюзите, сега пък, ама не било така, аз това, аз онова... само дето ние сме грамотни и можем да ти четем простотиите, написани един коментар по нагоре. Ако ти не умееш да се изразяваш правилно и си извърташ думите, като простит.тка, проблема си е твой....

Чети Циолоковски - 1921 година орбитална космическа дтанция с представители на седем държави !

Чел бил той "преди 30-ина години" книгите на Азимов, Ефремов и Кларк, LOL. Чел си колкото си доживял да видиш нещо повече от макет и празни приказки.

За пореден път макет и ще-та... аман бе...

Аз пак имам същия въпрос като преди година като го изтъпанчиха това в дир-а - как се охлажда атомен реактор във вакуум който редовно получава отгоре на това и слънчева радиация.

Ми прочети за видовете излъчване и ще схванеш.

Ясно. И ти не знаеш.

Значи нищо не си научил за 1 година. Отговорът е: по законите на термофизиката. Апропо, дали и как се отопляват космонавтите в МКС?

С батерии и ток като нагрява ВЪЗДУХА в помещенията. Как се изстудява атомно разпадане?

пак ли? За кой път? Макета го знаем от години. не е мръднат и на йота. Просто някой решил че може да го ползва за нещо си друго.

Към новината