Коментари - Подробности за руския стелт бомбардировач | IT.dir.bg
назад

Подробности за руския стелт бомбардировач

Русия планира да създаде собствен стелт бомбардировач, който дори има работно име - ПАК ДА. Какво знаем за проекта?

Обратно в новината

Коментари - Подробности за руския стелт бомбардировач | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То между другото освен ПАК ФА, ПАК ДА има и ПАК ТА - предвиден да е огромен. И американците правят някакви F/A-37 Talon, който го рисуват във всякакви варианти, включително с долни крила напред и някакви други назад отгоре. Част от рисунките приличат на реалният Су-47 Беркут.

Това изказване заслужава да се запише в сборника Златни мисли на българските русофили. Че бъркате реалност и фантазия знаех, но това вече намирисва на патология. F/A-37 Talon е измислен, компютърно генериран изтребител от филма Стелт. Правите ли разлика между реални военни проекти и 3D генерирани модели? От друга страна сцените с него бяха качествено направени. В една от тях с лекота унищожаваше превъзхождащ брой Су 37 ;) Като сравнявам снимките на ПАК ДА и американския филм стигам до извода, че руснаците изостават с едно поколение дори и при компютърно генерираните самолети :) Да не се стискат, ами да наемат няколко свестни моделери, на render.ru има предостатъчно. Сигурен съм, че ПАК ТА ЩЕ е огромен. Както и ПАК ДА ЩЕ лети. Както и ПАК ФА ЩЕ постъпи на въоръжение в обявените срокове и ЩЕ отговаря на изискванията за 5-то поколение изтребител :)

Търси в Ютубе: f-22 raptor takeoff crash f-22 raptor crash landing Разни видеа от този род (слепи ги): youtube . com /watch ?v=faB5bIdksi8 youtube . com /watch ?v=UkTRSGZyjPA

Ако се премахне предлога "ЩЕ" няма да може да се съобщи нищо отнасящо се до съвеЦките велики изобретения и новости! Свободният, неподчинен на укази свят се отдалечава неудържимо от путиновият СеСеСере 2!

Дори и като рисунка не струва! През 30-те години на 21 век самолетите на САЩ сигурно ще са прозрачни.

Коя от технологиите които ще бъдат ползвани няма да е крадена?

в разработките на стелт технологията. Ватниците да крадат от тях.

Какво е това, което е грозно, скъпо, тежко, ръбесто и не рита? - Руска машина за ритане.

Американците създават самолет, произвеждат го, снемат го от въоръжение и след няколко години руснаците му създават аналог (разбира се в по-лош вариант). Това са фактите.

Те затова все са безаналогови. Понеже оригиналите са снети от въоражение. :)

Руският стелт бомбардировач е толкова стелт, че и бомбите са му стелт и пилотите са му стелт и чертежите са му стелт и парите за финасирането са му стелт, ама най-стелт са му експлозиите от попаденията - никой няма да може да ги открие!

Ама то е като розов еднорог - всички са чували за него , говорят за него , има рисунки и снимки , ама го няма !

:)))))))))))))))))))))))

Бе другари-товарищи!

Даже картинката не е руска....открадната е от американска детска градина. Паплач азиатска. Вън ватниците от България!

Щука

Много ме радват статиите в раздел "Техника". Често се намират по 30-40 коментара, но стане ли въпрос за Русия... 320+ са тук. И троловете ще се избият. Успокойте се и приемете статията като съобщение, не сте вие тези дето ще оправите света със смешни коментари. Нека руснаците си правят и самолети, и всичко. Да вземем и ние да направим нещо сами а? Ама от писане по форумите не ни остава много време...

симо

Учудващо!!!!Троловете НЕ искат България да е НЕЩО ......Само Америка и толкова.ОТВРАТ.

Разбирането ви България да е НЕЩО се ограничава само до БЪЛГАРИЯ ДА Е РУСКАЯ ГУБЕРНИЯ.

Тук сте се събрали да плюете руснците, без значение колко са ви глупави доводите. Всеки проект е в процес на разглеждане и разработка. Било на картинки? Че то кой последно месец нямаше тук анимации и картинки от НАСА? Освен това руснаците имат огромно количество такива проекти, но въпроса е на кой ще се спрат. Казвало се ПАК ДА. Еми такова е съкращението - преспективен авиационен нещо си. Ф-35 да не звучи по-добре? Като размер на кръгъл отвор или тръба се съкращава - Фи 35 милименра. ;) Било в ЩЕ. То от ЩЕ-тата излизат реалности, които ги има в момента. Много би е любимо ЩЕ-то за космическите ракети, нищо че единствено Мъск гони ракети от примерно 1965г. на руснаците (Протона). За атомните да не говорим, че едните на САЩ са от 1970г. (Минутеман 3), а другите от 1990г.(Тридент 2) някъде, докато разработването на руските никога не е спирало.

Руснаците само за оръжия мислят. Това е главният им проблем.

защото те, руснаците само мислят. Но иначе, не могат нищо да направят. Даве да откраднат нещо прогресивно от Запада, пак го развалят с некадърността си!

Тук сме се събрали да се забавляваме с поредната руска пропагандна фантазия създадена да поддържа патриотизма на ватниците. Проблемът за руснаците е, че самолета ще си остане на картинка. По-големият им проблем е, че парите за него реално ще си ги приберат едни хора близки до властта. Наистина има много такива проекти мостове до Крим, космодруми, Ангара, Булава, ПАК ФА, Армата и т.н. Произнася се Еф-35. Фи се произнася по повод руските проекти. Надявам се познавате достатъчно историята на руския език, за да знаете какво означава ;) Това което го имат в момента е наследство от СССР и неговото качество се влошава постоянно. Пример са бракуваните двигатели за ракетите Протон. Засега им остана Съюз, да видим кога ще ги прецакат и тях. Ракетите на Мъск можем да ги сравним с Ангара руската стува в пъти повече, разработва се двойно по-дълго и още не е готова, а се оказва и по-скъпа от Протон. Наистина Трайдънт е по стара от Булава. Над това че клас Охайо превъзхожда Борей от 2 до 5 пъти по въоръжение, процентите на неуспешен старт на двете ракети, това че за всяка нова ракета руснаците трябва да правят нова подводна лодка и други подобни няма да разглеждам за да не ме обвинят в побой над негрите.

От твоите изброявания " мостове до Крим, космодруми, Ангара, Булава, ПАК ФА, Армата и т.н.", единственото за което не се знае да се работи е моста до Крим, което не значи, че не се правят проекти. С Булава са имали много проблем отдавна. Някакъв подал оставка. После новия шеф вече докарал нещата докрай и последните 5 или 6 изстрелвания са успешни. Предните са на етап опити и още не са били завършен продукт. Вече е. Едно от ЩЕ-тата се е превърнало в реалност! Те са друг клас с по-маломощни глави (около 150 килотона тротилов еквивалент), но 6 на брой. Дори старите от подводници Синева са по-мощни, но вече не гонят това за ракети. Същите Синева се водят по-страшни от Тридент 2. Друго ЩЕ Ярс-а също си го има от отдавна. Модифициран Топол-М, дотолкова, че да са сигурно срещу ПРО на противника. По-голяма скорост и други характеристики. Прави се и Сармат, която да замени Войвода/Сатана. Сатана са я кърстили американците и по техни сметки една унищожава напълно Ню Йорк. За новата се споменават без данни около 15 предимства. Американските ракети са по-бавни дори от по-сарите руски. Трайдента бе със скорост от почти 22000км/ч. Старата Сатана от 28000-29000км/ч. Главите на Тридент 2 са 3-4 по 475 килотона тротилов еквивалент. На минутеман 3 по 300 килотона тротилов еквивалент. Някога са имали от 10 мегатона, СССР от 18 и двойка на Сатана от 25 мегатона тротилов еквивалент. Сегашният им стандарт за средни е от 750 килотона тротилов еквивалент (в Уикипедия пише 800). И само по-малки за разни, като за Булавата. Самите ядрени глави, които са крилати ракети се твърди, че са пъти по-развити от американските. А те ги ползват на различни ракети. По-добри като насочване, скорост и други характеристики. Американските не можели да ги разпръснат. В общи линии Тридент 2 е сравним със Синева, макар и уж по-слаба. А Минутеман 3 с Топол-М от нестарите варианти, но не и Ярс. В цалата картика е без Сатана и Сармат.

Не ми позволява да пиша дълго. ;) Американците в момента нямат голява атомна ракета от типа на Сатана. Сармат би трябвало да е готов тези години (може и да е) и ще е около 100 тона (Сатана е 211 тона), но ще носи по-голям товар от около 10 тона (Сатана около 8.5 тона). Говори се че ще носи 15-тина средни глави. Ще има частичен Стелт. Ще има по-развита самозащита. Невлиание от някакви лъчения. Маневреност. Може да се изстреля и заобикаля места с ПРО и да дойде от Космоса, включително от юг на САЩ. Най-близката траектория е през Северният полюс и основно очакват атака от север американците. Подготвят им за изненада и Статус-6 - ядрени торпеда - по вода. Някъде със скорост 180 км/ч във вода с далекобойност 10 000км. Като плува до 1км под повърхността. Да удрят с тях крайморски бази. Идеята е, че ПРО не върши работа за във вода. ;) Когато има възможен военен проблем - руснаците го решават. За да развият нещата конкурентно американците, примерно ще им трябва 1+ трилиона долара и 10+ години. Към момента безпорно изостават в ядрените ракети.

Проекта ще съществува 3д само в картуните на получените русолизи. Тук таме има останали още такива - ще ги познаете поервената Лада Веста и по йотафоня!

Не си прав,казаха,че събират пари за да си купят един принтер поне 3D и започват да принтират самольота,след това и арматата и още там няколко проекта които гнома им е заповядал:)))))))))

С части от алиекспрес ли ще го правят?

Като ония избягалия робот от китайски кофи за миене на под.

това преди или след като кацнат на луната?

С риск да се повторя: Руски военен бюджет $50/петдесет/ милиарда/. Краварски- $600/шестстотин/. Е??? МИСЛЕТЕ бе, тупани!

Защо САЩ могат да отделят тези пари а Русия не? Напъни се малко и мисли?

Защото имат Икономика/ такава или онакава/, а не колхоз!

50 е официалния. На практика имат още поне толкова за секретни програми. А и в другите отрасли средствата са основно за военни проекти. Американския основно е за поддръжка на бази, наеми и заплати.

така е, вервам ти, еднакви са, даже колхозия е мнннооооого по-напред в наука, развой, разработки, технолигии във военното дело ..., даже не още толкова 50млрд скрити а десетина пути повече, имат 20тина скрити самолетоносача, 20-300 изтребителя 5то поколение, мноооооого повече атомни подводници, абе кво говорим, за час-два и краварите са радиоактивно стъкло, просто ги е страх да не падне дау джоунс индекса, иначе доса да са ги смазали ...

САЩ - военни разходи 3.5 % от вътрешния брутен продукт, русия - 9%. напъни се малко и мисли кой отделя повече пари за превъоражаване за сметка на народа си

Да не изоставаме! Нека нарисуваме и българския невиждан бомбардировач! Предлагам да го наречем "Стела".

Добре де, след като няма да напуска територията на Русия и ще изстрелва ракети на 5000 километря, защо изобщо е нужен подобен самолет, след като вече си съществуват ракетни установки?

трябва да е невидим? Той сигурно ще ги изстрелва от пистата, няма да е необходимо да лети.

П-ерспективнъй И-митационнъй З-автрачнъй Д-альней А-виации ................... Който разбира колхозния язъйк ше ме разбере напълно като прочете първите букви ...

Малко цифри и факти. Русия Изтребители стелт 8бр. на PAK-FA Т50 - протипи и тестови. Новите им двигатели се очакват към 2025г. година, те се необходими за да бъдат истински изтребители 5-поколение, до тогава двигателите им, не позволяват, да се развие цялата им летателна и маневрена мощ. Бомбардировачи стелт 0бр. PAK-DA - може би ще има някакъв прототип след 2025г. ... САЩ Изтребители стелт 195бр. на F22 от които 8 са прототипи. Другите са бойни и действащи oт 2005г. 231бр. на F35, в три различни разновидности на въоръжение . Имат недостатъци но върху тях се работи и се отстраняват. Бомбардировачи стелт B2 21бр. Въведен на въоръжение през 1987 - преди 20 години F117 64бр. Единия Свален. Вече е в резерв. Въведен е на въоръжение преди 33 години. Накратко това са фактите и цифрите. Как ще ги тълкувате си е ваша работа.

B2 е въведен в експлоатация преди 30 години а не преди 20.

Напълно прав си, забравих да го преизчисля, от статията от която взех информацията за него.

хаха, най-новият руски виц, ще, ще ,ще ,ще ще ,ще ще ... хахахаха

Руското ще, а! Корабът Союз ще се скачи с МКС и ще закара астронавти. Явно им се получават щетата.

получава!

Да го прекръстят на ФЪК-Р.Ф.

ееххааа! сичкуту тъпак съ изходило по темата ! читай , тъпакоолу : туй на картинката нема нищУ оПщУ с проекта . по проект ПАК ДА е аерокосмически . моторите му вече са изпробвани на всички режими . дозвуков е само при излитане и кацане . крайцерска скорост първа орбитална , над стратосферата . схемата му наистина е "летящо крило" , т.е. самоносещ фюзелаж , ама досега на никого не са показали истинската му форма . знае се само , че е остро делта крило с екстендери и два стабилизатора . с четири трирежимни мотора . па вий си плюйта , не пречите .

То това че на картинката няма нищо е по-малката беля. по-голямата беля е че в Русия такивяа неща просто няма кой да ги направи. и затова ги няма. И няма да ги има. Някой може да се занимава с художествено творчество на футуристични форми. Но от това по никакъв начин не може да с ероди нещо, което ще полети. Американците в пълна секретност разработиха нещо наистина уникално - мини-совалка Х37, способна да лети в автономен режим над една година, след което да се приземява подобно на нейния по-голям брат, който е пенсиониран. Имя накоя и друга снимка, но всички отговорни фактори мълчат. така правят унмите хора - за важните неща си мълчат. както израел и досега не е признал че е ядрена държава. Въпреки че по оценката на експерти притежава между 250 и 300 ядрени заряда. Но си мълчи. А не като она друишльо Ким-Тратеи дето се изпъчил като свинско мадо в кал. Ако някой имаше нещо все отнякъде щаха да го снимат - има сателити, пък и разузнаването не спи. Но очевидно руснаците нямат нищо. И за да не се разбере колко всъщноист са гола вода вдигат пушилка. И засекретяват стари разработки. Стар номер, до едно време те така демонстрираха мощ и в космическите изследвания. До такава степен бяха заблидили американците, та ония си умираха от страх деа не вземат руснаците първи да кацнат на Луната. Но с еоказа че всичко е било блъф. И досега руснаците все още нямат технологичната възможност да направят пилотиран полет до Луната с кацане. 50 години след американците... Правете сметка колко са изостанали. И несамо там - във всичко. А родните червенократунковци квичат от умиление като видат флага със сърпа и чука.

Нужника не беше пълен без твоят принос. Сега вече се развоня до МКС и обратно! :)))

Абе ДИР защо винаги ни разсмивате с такива руски партенки?

На руския стелт всичко му е стелт, дори и проекта.

Малко са тъжни, но и много страшни напъните на Путин по въпроса с въоръжението. Железните ръбати чудовища, които ражда ВПК на Русия вдъхват страх от нескрития стремеж да се използват. Адмирал Кузнецов един път в цялата си история направи рейд от Северно море до Средизамно и усмърдя с черни пушеци цяла Европа - всички му се смяхме, но това е желязо за смърт. Путин демонстрира крилати ракети (веднъж) цели 20 години след първата война в Ирак, когато видяхме Американските, а "новия" още на хартия невидим стелт бомбандировач е планиран за 30 години след като полетя първия Американски - предполагам са се добрали "втора ръка" до някой стари чертежи на В1 защото формата си е същата - летящо крило.

Само 270 коментара?!?!?! Хайде тролчета смешни, напънете се да ги направите поне 500. Вие можете.

Здрастиии. Какво е Тролчета?

евтините грантове на фондация "Розови гащички за БГ" се осрали от коментари ама кво да правиш- жалка картинка.Той американски генерал от контараразузнаването на САЩ си го каза директно в Пангагона и там много ги заболя: "Русия си следва стратегията и постига всчики набелязани цели, ние /американците/ си следваме само фантазиите.Зтова само за 15 години Русия изпревари технологично САЩ с 20 години напред.

Това от препарата за вана ли ..?!!

Тук има едни огромни славославяния за "нероден Петко", както казва нашия народ. видители, руснаците не искали да правят нови неща. И затова си ползвали старите. Много скъпо им идвало. Това със скъпото е вярно, но войната със Саддам ясно показа че старите съветски боклучарници, освен за мишени, за друго не стават. И танковете, и самолетите.

Пак са копирали нещо от американците.

Абе,нов модел Лада няма ли да излиза скоро ?

Излезе още миналата година.

Всяка година излиза... по една нова картинка.

Как кога принципно през ден ужасяват и хвърлят в паника всички производители на автомобили.А де факто като се разберат с Рено тогава.

Хубава работа, ама руска. Също така, както винаги, е някъде в бъдеще неопределено мечтателно пожелателно време. Ще, ще, ще...

А най-стелт е този бомбардировач,който не съществува,на сто процента,че няма как да го видиш

Надо пить меньше..

какво пита съпругата на руския дизаинер, когато доиде сама през лятото в слънчев бряг? - пак-фак?

яко - супер яко дори ... +1000 :-))

Ех, на времето руснаците имаха и инженери - конструктори и военна индустрия, сега само художници футуристи. И така е по-добре и за тях и за нас.

- ну, ребята, даваите пит водку? - пак-да! - пак-да! - пак-да! - пак-да! - ну, ребята, водку опят-нет!

остался только одекольон-менте

Картинките на ръка ли са рисувани или са правени с 8 битов компютър ?

Питай тези от НАСА с какво се правят най-добре. Редовно тук пускат анимации.

Гледам и не вярвам на ушите си. Че са се нъчили да копират е ясно - те руснаците всичко копират. Въпросът е дали в резултат на тежък махмурлук са поаднали на немския прототип "Хортен", или при разпивка с "Бояришник" са изкопирали В-2 Spirit. Малко са му размазали контурите, ама то при препиване така става. Английската дума Spirit има двояко значение. От една страна занчи дух, от друга - аклохол, спирт. Не знам доколко са навътре с английския руските конструктори, но все си мисля че са тръгнали по алкохолната пътека. въпреки че тази картина в стил "Караваджо" повече напомня на "Хортен"-а. Що с еотнася до лансираната в този форум "руска" идея за технологията "СТЕЛТ", тя възниква 30 години след разработването й в Германия. Тя е "авангардна" точно толкова, колкото самоварът обявен за парна машина (изобретена от руснак, разбира се, а не от Джеймс Уат) и самолетът на Можайски с парен двигател, който никога не е излетял. апропо и досега никой не е направил самолет с парен двигател - влакове има, кораби има, подводници има, автомобили има, но самолети няма. Дотук руснаците са изостанали в идеята за стелт-бомбардировач с поне 30 години от САЩ и 75 години от Германия. Но да не забравяме че това са само рисунки. Даже макет нямат още. Абе ако кажем изоставане между 50 и 100 години няма да сбъркаме. както би казал Шопа: да ги еба у победителите

Хубаво е като се пише, да се изтъкват всички аспекти, а не да се гледа едностранно и да се повтарят пещерни парадигми от времето на Студената война. Безспорен факт е, признат от самите американци, че техните супер изтребители страдат от куп проблеми. За сведение прилагам линк към една от тези статии, писана, подчертавам от американец: link Така че като се казва "А", казвайте и "Б".

Да, най-новите американски изстребители от 5-то+ поколение Ф35 (и в трите версии) страдат от куп проблеми. Но малко по малко, с времето проблемите се отстраняват. Руските изстъренбители от 5-то поколения не страдат от технически проблеми. Причината за това е проста - такива самолети няма. Има някакви си 4+, 4++, 4 плюс-пляс, но истински самолет от 5-то поколение нямат. Даже и действащ прототип. Докато Ф22 е на въоръжение 12-та година. кава е разликата между САЩ и СССР. Когато в САЩ възникне проблем, той с еобявява, защото така или иначе ще с епросмуче информация и ще стане скандал. Когато в СССР/Русия с епояви проблем, той се засекретява. Колкото по-голям е проблема, с толкова повече нули отпред е засекретяването. Що с еотнася до американците и там има руско-съветски мекерета. не са много, но и там има дупедавци. Справка - Едуард Смоудън. Така че всяко нещо, писано от американец в полза на СССР или Русия трябва внимателно да се види от кого и защо е написано. В САЩ има свобода на словото и всеки може да си пише каквото си иска. Даже и дезинформации. Последните два реда на статията са интересни - вижте какво реално правят китайци и американци - това вече е 6-то поколение самолети

Да, бе , наистина копират яко рашките! Ракети без аналог в света със скорост на придвижване 8 маха, практически неуловими за която и да е съществуваща в момента ПРО!!! Или радиоелектроника за самолети и вертолети, кото блокират системите за разпознаване и неутрализират насоччващата въоръжението електроника на противника!!! Все копирани неща!!! От които, като слезоха на брега, морячетата от Готвача Кук се разбягаха като хлебарки с омазани и отпред и отзад гащи, та в боекомплекта им сега има и памперси!!!

Така е, руснаците са най - велики. Е, атомобил не могат още да направят, ама за какво им е, като имат ракети?

Пилота на руснаците бил уволнен заради тъпота. Самозаглушил де и не разбрал какво сатва. Когато другият му обяснил че е бил през цялото време на прицел този осрал цялата кабина на СУ-то и самолета после бил бракуван. И тъпако, първа космическа е 7,9 км сек или 28440 км час, което е близо 24 Мах. Първата степен на СпейсХ се отделя от ракетата при 2000 м/сек или над 6 Мах и се приземява и това на 60 км от Земята, като тази скорост се развива от тежка ракета за 2,5 минути. Самолета Х-15, не ракета, развива близо 7 Мах. И това са реални неща, а не слухове за евентуален експериментален тест за нещо в твърде бъдеще време. инак и САЩ имат тестове:The HTV-2's first flight was launched on 22 April 2010. The HTV-2 glider was to fly 4,800 miles (7,700 km) across the Pacific to Kwajalein at Mach 20. Демек експерименталния модел е летял с 20 Мах

В далечните години на социализма, по времето, когато излезе филмът "Бъди щастлива Ани", в България дошъл един съветски летец и нашите хора решили да го поразходят из страната и да му покажат колко сме напред в строителството на социализма. Завели го на полето и му показали един голям български трактор. Летецът го погледнал пренебрежително и казал: "А у нас есть трактор побольше". Нашите хора не се отчаяли и го завели при един голям язовир, очаквайки да се учуди. "Гммм, у нас есть водохранилище побольше, настоящее море"-казал летецът. Накрая нашите хора се ядосали и му показали една костенурка. "Що ето?"-попитал руснакът. Отговорили му: "Ето блоха"(бълха). Руснакът казал: "Гммм, у нас они поменьше, но много, много"

хохохоу още е в ултра алфа на чертожната дъска, тия вече се хвалят. То ще минат години докато извадят прототип, та после производство. То така стават работите, в пропагандната фантазия. Конкуренцията може да почва да се хвали, че вече мисли да създаде галактически бомбандировач със скорост близка до тази са светлината. Таман ще успеят, докато завършат този

ПАК ДА-ДА... ПАК ЩЕ да го бяха кръстили! Като изпраскат немоя рисунка и всичката русофилска сган се наси*а от кеф :))))

а защо има толкова Русофилска "сган"?

пуахахаа тези се движат има няма с половин век назад и силно встрани от нормалните технологии по темата

Тия вече се хвалят, че "... дори има работно име". Малеее - дори ВЕЧЕ име си имал. То пък и едно име, ама без хич?

Според неофициална информация, в момента конструкторското бюро работи в посока на изпитана вече стратегия - за да заработи нещо, му трябва бойна глава. Към момента оснсовният проблем с невидимостта е свързан с разработката на бойна глава невидимка. Засегната е националната сигурност. Все още не е ясно как ще се отчита инвентарът, защото още няма механизъм, по който да се определя дали главата е невидима или просто е открадната от американски шпиони.

От синя мукава ли е направен?

А откъде синя боя у безаналоговите алкохолици? Безцветен е! Прозрачен! Завинаги невидим е понеже не съществува и няма да могат да го направят! :))))

Ще, будет и пак ще, будет. А сега? Сега блъфове и лъжи. Е я ей там торбата с лъжи, в ъгъла на кехлибарената стая. Докато стане ще и будет, може на бомбардира да му порасне опашка. То пък трябва да се реже. И т. н. лакардии до безкрай. А бе тия докога смятат да съществуват?

Не ми стана ясно, защо им е стелт, при положение че ще стрелят само от територията на русия !?

Разлика между планиране и създаване е огромна.Аз също мога да планирам експедиция до Антарктида, ама дали ще стане съвсем не е ясно.