назад

Русия залага на бойните роботи

11:27 | 13 април 2021 | Редактор: Стоян Гогов 45 4284

Коментари 45

Е руснаците разполагаха с такива технологии още през 30 години на миналия век..Така наречените роботи танкове- Телетанк ове.

Тук в щатите учениците от гимназиите правят подобни роботи в кръжока по роботика. Руснаците се перчат с някаква играчка с дистанционно управление.

дето го преподават в училище е как да се отстрелват един друг като луди крави....И то с голям успех прилагат тези уроци, съдейки по новините идващи от хамерика....Къде ти ще успеят да създадат нещо такова като руските роботи.

10 ТРОЛЛСКИ османосорософилистици... СЕ ГЪРЧАТ ОТ ЗЛОБЯДИСТ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СЪЛЗИ, СОПОЛИ, ЛИГИ И ФЕКАЛИИ, БЯЯССС КАПЕ ПЯНА ОТ УСТАТА, ТРЪШКАНЕ, МЯТАНЕ, КОНВУЛСИИ, КЪСАНЕ НА ДРЕХИ, ПОСИПВАНЕ НА ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ, ГРИЗАНЕ НА БОРДЮРИ, ДРАСКАНЕ С НОКТИ ПО АСФАЛТА, ЛУПАНЕ НА ПРАЗНИТЕ МАНЕРКИ У ПОДА И ДУВАРА, ВОЙ, РЕВ И НЕИСТОВИ ПИСЪЦИ....... КУРВООООО БЛОКИРАЙ ДЕДОВИЯ ОРАЛНО.. Л

Ми който си го може като руснаците си го може...А който НЕ като краварите е значи не може.Руснаците са първите в тази област и това са фактите.

Това нещо за роботите не бях го чувал, та откога залага

Пак всичко е в бъдеще време! Само вижте какво оръжие вадят срещу Украйна... Смешници! русняшки смешници!

Що, какво оръжие "вадят срещу Украйна"? Я ни светни нас слепите.

Уран 14 може да се използва за гасенето на пожари но всъщност ще е подвижен резервоар за водка. Личният състав винаги трябва да се поддържа във висок боен дух :))))

Епа че то това е войната на бъдещето! Сега само требе едно AI да се измисли и да се направи едно робот като бате Арни в терминатора и сме готови! Майтапа настрана, така ще се водят войните на бъдещето! Пращаш роботи и роботчета и ти или само стоиш и гледаш как се колят или можеш да управляваш с джойстик некое роботче и да пуцаш като в някоя компютърна игра! Е при втория вариант с джойстика ще е много неефективно и бавно ама то и сега така се прави с разните дронове! Та така!

_stankow

Ееееех, де да беше така ... :) То и за производството така говореха, ама къде са сега роботите в производството ? Тук-там, за работите, дето изискват прецизност. Всичко друго - човекът го прави !

Отново много коментари с типичните отровни пропаганди. Едните подценяват, а другите надценяват машината. Смятам, че машината ще им свърши работа, но със сигурност не става дума за напълно автономна работа. Статията очевидно има и рекламна цел, което е разбираемо, ако е платена добре :) Българи, Хайде да спрем с това делене русофили и русофоби! Хайде всички да обикнем родината и се опитаме да гледаме интереса и! Интересът и няма да бъде защитен нито от Москва, нито от Вашингтон, нито от Берлин. Всяка чужда държава гледа първо своя интерес в днешната политика. Редно е и ние да направим така.

е хайде, ама туй русоробите обичат руското царство повече от България. Това е проблема.

_stankow

Журналистите много преувеличават. Специално Уран-6 (машина за разминиране) си е класическа дистанционно управляема платформа. На 20-на метра зад него върви оператор в противовзривен костюм и го управлява по радиото. Никак не е лошо, но няма и следа от самостоятелни действия на "робота", ИИ и т.н. Сега ИИ на журналистите им се привижда във всяко нещо, в което има микропроцесор ... :)

Ма пасольке, ти ли си ма? Много убедително хортуваше същото и по тАлАвизиятЪ и в газетите. Ама защо лошите болгари му викат на това хибридки и не го вдяват за чиста монета, м?

Чудя се как ли ще се чувства Гогов след няколко години, когато путинизмът ще бъде заклеймен като фашизъм на 21 век?

Чудя се как ли ще реагираш когато един ден те диагностират че си ... знаеш си какво си, да не мърсим коментарите със епитети :D

Това не са роботи, а машини с дистанционно управление. С Байкал робот трудно се прави.

_stankow

Байкал си е предостатъчно мощен. ИИ няма по други причини. Няма и в американските машини. Досега няма самостоятелно действащ боен робот. Изобщо. Всички са дистанционно управляеми.

Просълсих се от умиление и кеф. Русия е толкова велика, Русия доказва за пореден път че е лидерн в научно-техническия процес. Каквото се изобретява в Русия, нийде другаде не мой да се измисли, освен ако не се открадне от Русия. В Русия има и толкова скрити врагове дето са готови да продадат всеки руски научно-технически прогрес за жълти рубли на Гейропа и Краварника, Русия трябва да внимава много.

Русия да залага на ел. кани за вода, на хладилници, перални и др. бяла техника. Само с дрънкане на оръжие мужика няма да успее да се надигне от помията.

_stankow

Бе нещо и западноевропейската бяла техника поизчезна нещо ... Все жълта ... :D

на тях няма да им трябват визи за Варна.

Русия е на светлинни години от бойните роботи !

Та ка и не разбрах ДИР.Ру идиоти ли са или се правят на такива заради рублите?Продажници!

Russia Beyond...повече няма нужда се чете. Друго освен за върхЪТ на руската военна техника Russia Beyond ще пише ли? Примерно за автоматична перална машина или котлони, пък дори за и за прахусмукачка или кафеварка. Няма и няма да има. На бляда освен пушка в гъза и крака в калта друго не му трябва..а и водка, много водка.

Нещо се позагубиха и западните котлони и прахосмукачkи, няма ги много по нашите магазини ... :D :D

И това е вярно, но само привидно. Има доста западни артикули, които не се внасят защото просто са си скъпи за българина пред китайския аналог. Даже на доста стоки, които тук са символ на Чайна има надпис swiss made.

С това скърцане дори на Място, с какъв електрически двигател ще е безшумен .. не знам :) Тоя паралелепипет с Китайско дистанционно на Фудаба и завинтен екран, и шаси на стар Бобкат... не знам що за робот е. Но Съм силно Очарован :) !!! Жестока Новина. Поразгледайте, бойни роботи малко из другите армии.. и да сравним .. скорост, дизайн .. каквото искате :) Само като им видя нещастните Газки ..

Подценявате го. Гледал съм филмчета от изпитанията и в работа. Руските военни са жестоки в изискванията си към конструкторите. Не можеш да ги подкупиш, все пак едно са парите, друго е да ти зависи живота от техниката. И щом са го приели - значи им върши работа.

Човека ти казва, че е шумен. Ветерани от ВСВ съм чел да коментират танковете. Руския го чуваш от километри и се подготвяш, а немския може да ти изскочи в последния момент на 100 метра.

Не знам дали само ако метне някой отгоре някакво наметало дето прекъсва сигналите, дали няма да е краят на такова нещо.

_stankow

Да, ще загуби радиовръзка. Но кой ще тръгне да мята наметала срещу картечница 7.62 и 30 мм оръдие ?

BajMihal

Някой дрон например ;) Варианти - бол.

И една бака с латекс отвисоко ще свърши добра работа по комуникациите или по-точно тяхната липса! Решения бол, да не говорим за добрия и стар, но доказано ефективен за подобни нискоинтелигентни твари таваришч Муолатав.

В държавната дума е постъпило предложение, Русия да си смени името. Ако предложението бъде прието, страната вече ще се казва "Щеландия"

_stankow

В случая грешите. Изделието е прието на въоръжение, работи, произвежда се. Няма "ще" в случая.

Руското министерство на отбраната ЩЕ продължи да разширява линията си военни роботехнически комплекси, заяви лидерът на ведомството Сергей Шойгу.

го целне тва нещо с една прашка и камъче в "окото", кво ша стане? Да не почне да съ връти в кръг? Тя и мойтъ кула тъй праи къту ней сминя гумити.

Руснаците нямат настигане!

Никой не може да се мери с тях по пиене на водка,виждал съм го с очите си иначе чеп за зеле не стават за друго та и за това рускините бягат в други държави като побъркани:))))))))

Руснаците и поляците се справят добре с водката, но според мен професионалисти са белгийците. Лично съм виждал как белгиец около 1,70м изпива 7 стограмки турска ракъ като гаси всяка с по чаша червено вино за по-малко от 2 часа. След това си става и си заминава дори без да залита. На другия ден му нямаше абсолютно нищо. Професионалист.

Че кой луд ще бяга назад за да стигнел руслямците....

Към новината